-40%

Vitamina B17 (Amigdalina) * 90 cps

Futunatura
124,90 RON 74,90 RON
In stoc

Durata de livrare: 1-2 zile lucratoare

Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: FN11 Ai nevoie de ajutor? 0738972848 / 0770819799
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)

Vitamina B17 în capsule - cea mai bună alegere pentru corpul dumneavoastră!

 

Caisul (Prunus armeniaca L.) este un arbore din familia Rosaceae și din genul PrunusOriginar din China, caisul a fost adus de vechii romani în Europa cu mulți ani în urmă. Caisa este fructul său, care are un sâmbure alungit în mijloc.

Sâmburii de caise sunt o sursă naturală de vitamina B17, care nu este într-adevăr o vitamină reală, ci este doar un nume popular pentru o substanță care se găsește în diferite forme în plante. Nu este oficial o vitamină.

 

Până la 22,8 mg de extract de sâmbure de caise într-o capsulă!

 

De ce să alegeți Vitamina B17 marca FutuNatura:

  • conținut optim de extract de sâmburi de caise în doza zilnică,
  • ușor de utilizat - este suficientă doar 1 capsulă pe zi,
  • capsulele facilitează înghițirea,
  • dacă este luat în mod regulat, conținutul pachetului este suficient până la 3 luni!

 

Pentru rezultate optime, se recomandă administrarea capsulelor de vitamina B17 după masă.


  • Mod de administrare: 1 capsulă de 2/zi  Luați întreaga capsula, după masă, cu mult lichid.

     

    Proprietatile vitaminei B17

    Observam, asadar, ca toate proprietatile vitaminei B17 sunt puse sub semnul intrebarii, pentru ca nu exista suficiente dovezi care sa le sustina:

  • proprietati anti-cancer;
  • proprietati antioxidante: ar putea preveni deteriorarea celulelor;
  • proprietati antialgice: este utila in reducerea durerilor si inflamatiilor in cazul unor afectiuni, cum ar fi artrita sau alte boli inflamatorii;
  • proprietati antiinflamatorii.
  • Este important de retinut ca vitamina B17 poate fi toxica in doze mari si poate avea efecte secundare neplacute, cum ar fi greata, varsaturile sau ametelile. De aceea, este esential sa discutam cu medicul inainte de a incepe sa luam suplimente cu vitamina B17, sau sa marim cantitatea de alimente bogate in vitamina B17 din dieta noastra.

    Surse naturale si alimente bogate in vitamina B17

     

     
    Caise

     

     

    Amigdalina, compusul din care provine vitamina B17, poate proveni dintr-o varietate de alimente. Poate proveni din samburii de fructe, cum ar fi samburii de caise. In plus, alimentele care contin beta-glucuronidaza sau vitamina C pot creste conversia amigdalinei in cianura. Prin urmare, daca o persoana ia comprimate de laetril, ar trebui sa evite consumul urmatoarelor alimente:

  • nuci;
  • samburi de mere, caise, piersici, cirese, prune;
  • migdale;
  • morcovi;
  • caise;
  • piersici;
  • telina;
  • fasole;
  • mazare;
  • linte;
  • grau;
  • seminte de in (3).
  •  
    Samburi

     

    Cand o persoana consuma vitamina B17, organismul o transforma in cianura in intestinul subtire. Efectele secundare sunt aceleasi cu cele ale consumului de cianura, inclusiv:

  • febra;
  • greata;
  • varsaturi;
  • cefalee;
  • ameteala;
  • hipotensiune arteriala;
  • pierderea echilibrului;
  • stare de confuzie;
  • cresterea frecventei respiratorii;
  • coma (4).
  • Vitamina B17 si cancerul

    Exista patru teorii avansate cu privire la modul in care laetrilul ar putea lupta impotriva cancerului, desi aceste teorii nu sunt sustinute de dovezi stiintifice. Doua teorii afirma ca celulele canceroase sunt bogate in enzime care transforma laetrilul in cianura, iar aceasta distruge celulele canceroase. Cu toate acestea, nu exista dovezi ca celulele canceroase contin enzimele care ajuta la conversia laetrilului in cianura. 

    O a treia teorie sustine ca deficienta de vitamina B17 este o cauza a dezvoltarii cancerului. Nici o dovada nu sustine ca amigdalina este de fapt o vitamina. De asemenea, nu se gaseste in mod natural in organism, iar organismul nu poate fi deficitar in amigdalina.

    Ultima teorie propune ca cianura de hidrogen (acidul cianhidric), care se face prin descompunerea laetrilului, va face celulele canceroase mai acide si le va face sa moara. Numai ca cianura de hidrogen nu diferentiaza si poate ucide, de asemenea, celulele sanatoase, nu numai pe cele canceroase (3).

    Ce trebuie sa retii despre vitamina B17

  • Vitamina B17, cunoscuta si sub numele de amigdalina si laetril, nu este de fapt o vitamina. 
  • Vitamina B17 este un medicament derivat din substante vegetale.
  • Despre vitamina B17 se crede ca ar putea trata cancerul, dar nici o dovada stiintifica nu exista in acest sens, pana in acest moment cel putin.
  • Studiile au evidentiat efectele adverse potential severe ale utilizarii vitaminei B17.
  • Aceste alimente sunt, in general, sigure atunci cand o persoana nu ia laetril, pentru ca nivelul de amigdalina este foarte scazut. Cu toate acestea, o persoana ar trebui sa evite consumul acestor alimente in cazul in care utilizeaza laetril, mai ales daca acesta este administrat pe cale orala (1). Includerea acestor alimente in dieta ta cu moderatie este esentiala. Chiar si cele mai pozitive studii despre vitamina B17 nu recomanda ingerarea unor cantitati mari de substanta. 

     

     


     

      1 capsulă
    (doză zilnică recomandată)
    extract de miez de caise 22,8 mg
     - din care amigdalină (1 %) 0,228 mg

    VNR (valoare nutrițională de referință ) încă nu este determinată.

     

    Ingrediente: celuloză (umplutură), gelatină (înveliș capsulă), extract de miez de caise (Prunus armeniaca L.; amigdalina 1%) 8%, dioxid de siliciu (agent antiaglomerant), stearat de magneziu (agent antiaglomerant).

    Conținut: 90 de capsule

    Greutate netă: 24,3 g

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!