Descriere
Pelinul are multiple
beneficii pentru sanatate. Din el se folosesc frunzele, tulpinile si florile. Are actiune diuretica, dezinfectanta, vermifuga, digestiva, gratie substantelor pe care le contine, printre care se afla tanin, fitosteroli, flavone, acizi organici.
Cimbrul este excelent si pentru
sanatatea respiratorie. Mai multe studii clinice au demonstrat ca
cimbrul poate fi folosit pentru ameliorarea tusei si pentru decongestionarea cailor respiratorii. In caz de afectiuni respiratorii, cel mai util este
cimbrul proaspat din care se prepara ceai
Schinduful ajută la dezvoltarea musculaturii și îmbunătățește rezistența organismului. Susține metabolismul lipidic și reduce colesterolul „rău”. Combate anorexia prin stimularea apetitului și anemia, prin conținutul de fier. Se recomandă adesea
schinduf pentru potența sexuală, tratarea frigidității sau impotenței.
Usturoiul are actiune antiinflamatoare, astfel ca poate fi util in combaterea inflamatiilor din corp.
Usturoiul ar putea contribui la intarirea oaselor, gratie mineralelor pe care le contine. Este posibil sa aiba rol in pierderea in greutate, deoarece stimuleaza metabolismul.
Feniculul ajuta, de asemenea, la eliminarea excesului de lichide din piele, care pot contribui la aparitia acneei.
Pulbere de cuisoare, obtinut prin macinare lenta pe o moara traditionala cu pietre a mugurilor de
cuisoare. Prin macinare lenta, valoarea nutritionala este superioara fata de macinarea industriala.
Cuisoarele sunt o buna sursa de manga, seleniu, magneziu, acizi grasi Omega 3, vitamina K,C si fibra
Usturoiul negru te protejează de cancer şi reduce colesterolul rău. Procesul de fermentare care durează o lună de zile face din usturoi un super aliment. Usturoiul negru are o concentraţie mai mare la 100 de grame de S-alicisteină, un derivat de aminoacid care ajută la reducerea colesterolului şi reduce riscul apariţiei unor tipuri de cancer.