GAL Complex Vitamina K ( K1 și K2, cu MK7 bioactiv) FORTE

GAL
1 Review
73,90 RON 70,90 RON
GAL Complex Vitamina K Forte, 1000 mcg Complex Vitamina K x 60 doze n nSupliment alimentar picături cu vitamina K1 și K2, cu MK7 bioactiv n nPentru o absorbție și stabilitate adecvată, produsul nostru conține substanțe active – adică vitamina K1 și MK7 bioactiv, o variantă a vitaminei K2 care nu conține nici alergeni de soia – în forma lor naturală, dizolvate în ulei MCT provenit din ulei de palmier și de cocos certificate RSPO (obținute dintr-o sursă sustenabilă, „prietenoasă cu orangutanii”). (Unele produse conțin și forma nenaturală, mai puțin eficientă a vitaminei K2 MK7 – forma „cis”, complexul de vit. K de la GAL conține doar forma eficientă, naturală, „trans”). n nDozare: Recomandăm consumul a 12 picături pe zi, administrate direct în cavitatea bucală sau adăugate în mâncare. Nu le amestecați cu lichide!
Stoc epuizat

Durata de livrare: 1

Cod Produs: DV1736 Ai nevoie de ajutor? 0738972848
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (1)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


- Fără alergeni
- Fără gluten
- Fără ouă
- Fără alergeni din soia
- Fără lactate și fără lactoză
- Fără dioxid de sulf
- Fără zahăr
- Fără OMG
- Vegetarian
- Vegan
- Certificat RSPO
- Hârtie certificată MCT-FSC (CO31340)
- Ambalaj provenit dintr-o unitate de producție cu carbon neutru
- Ambalaj 100% reciclabil

Există mai multe feluri de vitamina K: K1, K2 și K3. Vitamina K1 este prezentă în legumele cu frunze verzi, iar vitamina K2, în preparatele industriale din carne și în natto-ul fermentaă. Iar vitamina K3 este produsă de organismul nostru atunci când consumăm multă vitamina K1. Există mai multe feluri de vitamina K2: așa-numita menaquinona-4 (MK-4) și menaquinona-7 (MK-7). Acestea au variante sintetice (cis) și naturale (trans). Dintre toate, cea mai eficientă absorție o are MK-7 naturală.

De ce este important aportul de vitamina K?

Practic toți oamenii suferă de deficit de vitamina K. Aceasta se regăsește mai ales în organele și măduva, respectiv creierul animalelor, în principal a animalelor erbivore și în natto-ul fermenta, pe care nu le consumăm în cantități mari, cu regularitate zilnică.

În general, în alimentația omului, aportul de vitamina K1 este foarte redus, deseori și cel de K2. Până de curând s-a crezut că aportul unei cantități potrivite de K2 este greu de realizat, însă astăzi știm că produsele din carne provenite de la animale hrănite industrial sunt atât de bogate în vitamina K2, încât pot schimba raportul dintre K1 și K2 în organism.

Efecte

Pentru organismul, țesuturile și celulele noastre, utile sunt numai vitaminele K1 și K2 MK-4. Însă orice vitamina K consumată se transformă, în proporție semnificativă, în vitamina K3, și apoi în K2 MK-4. În urmă cu o mie de ani nu au existat – și nici acum nu prea există – alimente care să conțină vitamina K2. În schimb au existat, dintotdeauna, multe surse de vitamina K1, iar strămoșii noștri, precum și popoarele primitive de astăzi, au consumat/consumă cantități foarte mari de vitamina K1 (în principal din alge, legume, semințe), în schimb aportul lor de vitamina K2 era practic inexistent. Și totuși, nivelul lor de vitamina K2 era/este perfect, deoarece vitamina K1 se transformă excelent în K3, iar apoi în MK-4. Mai ales dacă și aportul de vitamina D3 este corespunzător, alături de vitamina A, magneziu și vitamina B6. Prin urmare, vitamina K1 se transformă în K2, dar K2 nu se transformă în K1. De aceea, dacă avem acces unilateral, în cantități mari, numai la vitamina K2, aceasta elimină K1 și dereglează raportul natural și ideal al vitaminei K din organism. Fiecare țesut și organ al nostru are un raport ideal, specific de vitamina  K (de exemplu, inima preferă K1, dar creierul, K2). Acest lucru s-a putut studia foarte bine la animale, dar studiile clinice la om realizate cu ajutorul celor mai noi și mai exacte metode de măsurare au demonstrat că aportul de 360 mcg MK-7 pe zi nu a scăzut, ci a crescut calcifierea în vene (cauzat, probabil, și în acest caz, de o dereglare la nivel de țesuturi). În schimb, vitamina K1 asigură în sine raportul și cantitatea ideală pentru fiecare țesut. Numeroase studii au demonstrat faptul că vitamina K1 a crescut nivelul de vitamina K2 al fiecărui țesut, în egală măsură cu vitamina K2 însăși, sau chiar mai mult, iar comparându-le la aceeași doză, chiar și numai vitamina K1 singură a reușit să facă acest lucru, menținând în același timp raportul la nivelul țesuturilor. Potrivit studiilor de până acum, vitamina K1 s-a dovedit a fi mai eficientă decât K2. Motivul pentru care ar putea avea sens utilizarea vitaminei K2 este că bioacumularea (acumularea în țesuturi) a formei MK-7 de K2 este de peste trei ori mai mare decât cea a vitaminei K1, adică este suficientă și o cantitate mai mică, astfel încât, în plus față de doza zilnică maximă stabilită în UE, de 1000 mcg de vitamina K, se pot obține niveluri de țesut mai ridicate de vitamina K, dacă din cele 1000 mcg înlocuim 100 mcg sau max. 200 mcg, cu MK-7. Este mai puțin economic, dar astfel, eficiența aportului de vitamina K este maximizată, în același timp cu respectarea reglementărilor.

Majoritatea cercetărilor se concentrează, deocamdată, numai asupra osteoporozei și bolilor cardiovasculare, însă cercetările recente arată, deja, că creșterea nivelului de vitamina K3 în organism și administrarea de doze mari de vitamine K1 și K2 pot juca un rol semnificativ în prevenirea și tratarea cancerului, a diabetului și a bolii Alzheimer. Iar dacă este să privim populațiile care trăiesc și astăzi la fel cum trăiau strămoșii noștri (popoare vânătoare-culegătoare), putem observa că prin alimentație, acestea au un aport de K1 și K2 mult mai bogat decât la noi, și nici nu suferă de afecțiuni datorate lipsei vitaminei K.

Vitamina K2 ajută acțiunea vitaminei D3 și ne este la fel de indispensabilă ca aceasta. Poate cel mai important rol a vitaminei K în organismul nostru este acela că are capacitatea de a activa proteinele care reglează integrarea calciului exact în locul unde este necesar (în oase și în dinți), și nu în locuri în care dăunează (țesuturi moi, rinichi, vase sanguine). Nu este de mirare faptul că mai multe studii au demonstrat că incidența arteriosclerozei coronariene și a osteoporozei scade proporțional cu consumul de vitamina K, în timp ce incidența acestor boli crește proporțional cu consumul de calciu, dar numai în cazul unei deficiențe de vitamina K, care este, în schimb, frecventă. Calciul consumat fără prezența vitaminei K este absolut dăunător! Dacă aportul de vitamina D3 și K este unul corespunzător, organismul nostru primește mai mult calciu, chiar și cu o fracțiune, din cantitatea considerată sănătoasă de calciu, deoarece astfel îl asimilăm mult mai eficient.

Consumul de calciu la popoarele vânătoare-culegătoare de astăzi pare periculos de scăzut și, totuși, ei au cele mai puternice oase și dinți, chiar și la bătrânețe.

Efectele benefice ale vitaminei K2 asupra absorbției calciului și, prin urmare, asupra dezvoltării oaselor, o fac deosebit de importantă pentru copii. Dar mai trebuie menționat ceva! În prima jumătate a secolului XX a trăit un medic stomatolog renumit, Dr. Weston Price, care a fost, timp de un deceniu și jumătate, președinte al secției de cercetări din cadrul Uniunii Stomatologilor din America. A fost un om credincios, și nu putea înțelege cum de a creat Dumnezeu dinții atât de vulnerabili, încât se cariază deja în copilărie, iar la maturitate să avem, deja, dantură cu lipsuri. Călătorind de jur împrejurul lumii, a studiat multe popoare cu o dantură foarte sănătoasă. A observat că la multe popoare, chiar și bătrânii au o dantură absolut sănătoasă, deși nici măcar nu se spală pe dinți! A mai observat că cei care consumă mult unt provenit din laptele unor animale care pasc lucernă sau alte ierburi bogate în vitamina K1, au dantura extrem de completă. Într-un final, și-a dat seama că în alimentația popoarelor vânătoare-culegătoare, cu dantură sănătoasă, pe care le-a studiat, și în untul de la vaci care pasc ierburi cu conținut mare de vitamina K1, există  o substanță responsabilă pentru dantura perfectă. La acea vreme, încă nu putea identifica exact această substanță și a numit-o „Activator X”, continuând cu studierea conținutului de Activator X al diferitelor tipuri de unt. A preparat un extract de unt bogat în această substanță, pe care a început să îl folosească în practica lui medicală, respectiv o administra la frați gemeni, începând de la naștere (unul dintre frați primea extractul, celălalt nu). Celor care primeau extractul li se dezvolta fața mai rotundă, mai simetrică, aveau dinți frumoși, bine poziționați. Cei care nu primeau extractul aveau, adesea, fața mai alungită, mai puțin simetrică, și nasul subțire (deviație de sept), iar mulți dintre ei ajungeau să poarte aparate dentare. A mai observat, în cursul practicii sale medicale, faptul că folosind acest extract de unt a reușit să trateze, în 6 luni de zile, dinții cariați la copii, fără să utilizeze freza. Se forma un nou strat de dentină, iar cariile dispăreau! Și-a publicat rezultatele și fotografiile comparative ale gemenilor în cartea sa intitulată „Nutrition and Physical Degeneration”.

Acest Activator X misterios a fost identificat între timp. S-a dovedit a fi nimic altceva, decât vitaminele K1, K2, A și D3, împreună, prezente în cantitate atât de mari în extractul de unt pe care l-a preparat.

Din studiile științifice efectuate până în prezent și observațiile făcute de Dr. Weston Price, următoarele efecte pot fi atribuite vitaminei K2 și unor doze mari de vitamina K1:

Inhibarea calcifierii

Vitamina K2 împiedică (și s-a observat că inversează chiar) calcifierea cardiovasculară, precum și calcifierea altor țesuturi moi și organe (de exemplu, rinichi). (Vitamina K1 fiind mai eficientă decât vitamina K2.)

Dantura și structura feței

Împreună, vitaminele K, A și D3 previn și inversează apariția tartrului și a cariilor dentare, și pot chiar sigila cariile mici (cel puțin, stratul de dentină). Administrată de la vârstă cât mai fragedă, asigură dezvoltarea normală și sănătoasă a dinților și a unei fețe simetrice.

Osteoporoză

Vitaminele K și D3 ajută la prevenirea osteoporozei și au un rol important în dezvoltarea structurii osoase puternice, sănătoase, mai flexibile.

Boala Alzheimer

În cursul unui studiu, vitamina K administrată în doze mari a ameliorat starea bolnavilor cu Alzheimer.

Împotriva bolilor tumorale

În doze mari, și vitaminele K1 și K2 au efect anti-cancer. În cadrul unui studiu s-au administrat doze mari de vitamina K1 la bolnavi cu tumori, iar starea lor s-a ameliorat semnificativ, respectiv nu au mai crescut tumorile. Probabil în urma creșterii nivelului vitaminei K3, provocată de doza mare de vitamina K1.

Creșterea nivelului de vitamina K3

Vitamina K1 în doze mari stimulează în mod semnificativ formarea vitaminei K3 în organism. În baza studiilor recente, vitamina K3 este promițătoare în tratamentul bolilor tumorale. La produsul nostru utilizăm cea mai activă formă naturală a vitaminei K2: MK-7, iar pentru a stimula producerea de vitamina K3 mai administrăm și vitamina K1, în cantități mari. Nu conține niciun adjuvant, iar fiind dizolvată în ulei, absorbția este excelentă.

Rezolvarea problemei K2 MK-4

Produsele noastre conțin forma MK-7 a vitaminei K2, numai aceasta fiind aprobată în UE, forma MK-4 a vitaminei K2 nefiind permisă. Cantitatea mare de vitamina K1 din produsele noastre crește la fel de eficient nivelul de K2 MK-4 a organismului. La strămoșii noștri, cantitatea necesară de MK-4 a fost produsă tot din vitamina K1, deoarece prin alimentație este imposibil aportul de MK-4 în cantitatea necesară, în timp ce vitamina K1 se regăsește din abundență în legume și în organele animalelor (în acestea din urmă există și o cantitate mică de MK-4). Prin urmare, am introdus în produsul nostru cea mai mare cantitate permisă de vitamina K1, alături de varianta MK-7 de K2, pentru a stimula și nivelul de MK-4. Nici vitamina K1, nici vitamina K2 nu poate fi supradozată; cu cât ajunge mai mult în organism, cu atât mai bine.

Problematica cis/trans K2

În afară de MK-4, MK-7 sau alte forme, există două forme de vitamine K2: cis și trans. Numai forma trans este eficientă, iar aceasta se regăsește în natură. Forma cis a K2 nu este nici naturală și nici eficientă, mai mult decât atât, se poate presupune că poate crea legături cu receptorii K2, nelăsând loc formei benefice, de K2 trans. Ceea ce înseamnă că dacă o sursă de K2 este bogată în cis, aceasta poate duce chiar la deficiență de vitamina K2. Din păcate, proporția cis/trans a majorității surselor de K2 nu este una corespunzătoare, iar cu cât această proporție este mai defavorabilă, cu atât sursa respectivă este mai ieftină. Ceea ce duce la apariția a tot mai multor produse din ce în ce mai ieftine, care conțin vitamina K2 ineficientă (sau chiar dăunătoare). Forma MK-7 a vitaminei K2 corespunde numai dacă are un conținut de maxim 5% izomeri cis (alături de min. 95% trans).  Acest nivel nu este semnalat, de obicei, dar este important de știut: chiar și cei mai renumiți producători utilizează, adesea, cea mai ieftină materie primă, cu proporția cea mai proastă, care poate fi chiar 80% cis (alături de 20% trans). Am folosit mult timp în produsul nostru un K2 MK-7 obținut din componente de ulei esențial de flori, deoarece a fost singura materie primă fără soia și alți alergeni, precum și cu cel mai bun raport cis/trans (max. 2% cis, min.98% trans). Recent a apărut, însă, o materie primă cu un raport mai bun, aceasta având, de-acum, absolut cel mai bun raport (cis sub 1%, trans peste 99%). Nici aceasta nu conține soia sau alți alergeni, fiind totodată singurul K2 MK-7 produs complet fără chimicale, exclusiv prin fermentare, astfel că am și trecut imediat la folosirea acestei materii prime.

Natto este un aliment tradițional japonez, din boabe de soia fermentate cu bacteria numită Bacillus subtilis natto. Acesta conține enorm de mult K2 MK-7. Mulți producători folosesc această bacterie (sau adesea altele) pentru a fermenta izolatul proteic de soia, din care K2 MK-7 este apoi extras chimic. Deși acestea nu sunt extracte de natto, ele sunt totuși numite astfel.  Din cauza mediului de fermentare inadecvat (izolat proteic de soia) și a altor bacterii decât B. subtilis natto, acestea au adesea rapoarte cis/trans slabe. Noul K2 MK-7 menționat mai sus este, de asemenea, unul dintre „extractele natto”, ca să spunem așa, dar există o diferență semnificativă: mediul de fermentare nu este soia, ci alte plante fără alergeni, fermentate cu Bacillus subtilis natto furnizat de un renumit producător tradițional japonez de natto. Astfel, nu conține soia. Din masa vegetală fermentată rezultată, cu un conținut ridicat de K2 MK-7 (~100% trans), se extrage și se cristalizează K2 MK-7, cu cel mai mare conținut de trans (și cel mai scăzut conținut de cis), prin așa-numita extracție supercritică, fără substanțe chimice (folosind doar dioxid de carbon la presiune variabilă), acesta fiind totodată complet lipsit de chimicale și alergeni.

 
Surse

1. http://examine.com/supplements/Vitamin+K/

2. Nutrition and Physical Degeneration: A Comparison of Primitive and Modern Diets and Their Effects (1939) Paul B. Hoeber, Inc; Medical Book Department of Harper & Brothers

3. Nutrition and Disease – the Interaction of Clinical and Experimental Work (Edinburgh and London: Oliver and Boyd, 1934)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.
Achizitie verificata

George,

Recomand

Raspunde

A fost util acest review?

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!