Ceaiul de Kombucha, sau
“elixirul sanatatii nemuritoare” asa cum este numit de catre chinezi inca din antichitate, este un tip de ceai fermentat care are o efervescenta naturala, cu un continut ridicat de probiotice, antioxidanti si vitamine din complexul B.
Consumul de
ceai cu Kombucha dateaza inca din timpul dinastiei Qin, aprox. 220 i.Hr., ajungand ulterior pana in Rusia si S.U.A. De fapt, Kombucha este o colonie simbiotica de bacterii si drojdie, iar multi dintre consumatori se refera la ea denumind-o
“ciuperca de Kombucha”.
Ceaiul de Kombucha este consumat de tot mai multi oameni interesati de a duce un stil de viata cat mai natural si sanatos datorita
beneficiilor asociate cu aceasta bautura. A devenit una dintre bauturile preferate ale vedetelor de la Hollywood, cum ar fi Madonna, Gwyneth Paltrow, sau Halle Berry. Iata cateva dintre aceste
beneficii:
Ceaiul de Kombucha este un detoxifiant natural
Ne incarcam in permanenta cu tot felul de
toxine provenite dintr-un stil de alimentatie nu tocmai sanatos. Datorita
probioticelor si enzimelor din componenta, acest ceai ajuta la
detoxifierea organismului. Procesul natural de detoxifiere este grabit de bacteriile benefice ale
Kombucha.
Ceaiul de Kombucha este bogat in vitamine si enzime
Kombucha contine
vitamine din complexul B (B1, B2, B3, B6 si B12) ce sunt folositoare pentru a avea parul superb la care visam, un ten curat si unghii sanatoase care sa le faca invidioase chiar si pe cele mai inraite purtatoare de unghii false! Este util si in a stimula folosirea corecta a carbohidratilor de catre organism, pentru a
reduce stresul si pentru a
imbunatati memoria.
In ceea ce priveste
enzimele digestive, rolul lor este sa sparga in bucatele alimentele pe care le consumam pentru ca nutrientii din ele sa fie mai usor asimilate de catre organism. Problema este ca, din cauza ca tot mai putine alimente crude fac parte din dieta noastra zilnica, nivelul de enzime digestive este din ce in ce mai scazut. Asa ca avem nevoie sa
suplimentam aportul de astfel de enzime dintr-o bautura precum
ceaiul de Kombucha.
Ceaiul de Kombucha este un energizant natural
Stilul de viata tot mai alert in care traim ne solicita mare parte din
resursele energetice, si cateodata ni se pare ca nu reusim sa ne incarcam bateriile pentru a face fata provocarilor de zi cu zi. In astfel de momente fie bem tot mai multa cafea, fie luam tot felul de suplimente nutritive. Cum ar fi sa ne suplimentam necesarul de energie consumand o bautura naturala, cu gust delicios, asa cum este
ceaiul de Kombucha? Cu siguranta, am imbina utilul cu placutul, iar refacandu-ne stocurile de energie in permanenta, probabil ca nu am mai ajunge la un nivel scazut de energie atat de usor.
Ce mai poti face cu ceaiul de Kombucha? Il poti asocia cu diferite feluri de mancare, in special cu cele care se consuma de obicei cu bere, datorita aciditatii acestui tip de ceai. Asa ca merge de minune cu un gratar, sau chiar si cu stridii. Ideal este sa consumi ceaiul de Kombucha si dupa masa, pentru ca acest ceai este considerat benefic in a stimula metabolismul si digestia.
Papaya, urzica, ananas si fructe de macese.
Experienta consumatorilor:
Iatã câteva din efectele raportate de utilizatorii acestui ceai:
- ajutã la curãtarea colonului si a vezicii biliare
- ajutã la obtinerea unei digestii sãnãtoase
- îndepãrteazã colita si crampele stomacale
- opreste diareea neinfectioasã
- regleazã apetitul si reduce grãsimea
- ajutã în tratamentul artritei
- are efect de remisiune a lupus-ului
- îmbunãtãteste vederea si ajutã la vindecarea de cataractã si glaucom
- eliminarea unor simptome ale diabetului zaharat
- ajutã la reducerea dependentei de alcool
- curãtã acneea, psoriazisul si alte boli ale pielii
- îngroasã pãrul si întãreste unghiile
- îmbunãtãteste simtul mirosului
- ajutã la îndepãrtarea stressului si a insomniei
- face pãrul grizonat sã revinã la culoarea sa naturalã
- usureazã vindecarea de bronsitã si astm
- actioneazã ca un laxativ usor, ajutând la evitarea constipatiei
- eliminarea unor simptome ale leuconevraxitei
-
• concentratul de Kombucha este completat cu ananas, papaya, urzica si fructe de macese.
• Kombucha inlesneste eliminarea lipidelor din organism, detoxifica, dizolva si leaga toxinele eliberate din ficat, sprijina functia ficatului si a vezicii biliare.
Concentratul trebuie consumat diluat in timpul meselor sau dupa mese.
Dilutia recomandata: 1:5 – 1:8
Doza zilnică recomandată: 1-3 ori/ zi 3 linguri de concentrate dizolvat în 200 ml lichid.(din 500 ml reiese 4,5 L bautura )
Doza zilnică de 75 ml conține 100 mg Vit. C
Elimină constipația. Regenerează flora microbiană intestinală și a aparatului digestive.
A se păstra la loc uscat și răcoros, ferit de lumină.
A se consuma în maxim 15 zile după deschiderea ambalajului, în frigider.
Nu depășiți doza zilnică recomandată.
Țară de origine: Ungaria
A nu se lăsa la îndemâna copiilor.
Suplimentele alimentare nu înlocuiesc mesele sănătoase și variate.
INFORMAȚII SUPLIMENTARE
GREUTATE |
0,50 kg |
PRODUCĂTORI |
Jakab |
TIP PRODUS |
Ceai, Suplimente Alimentare, Cultura ciuperci Kombucha |
CANTITATE NETA |
500 ml |
DOZA |
4,5 l |
FORMA/TEXTURA |
Lichid |
PENTRU |
Barbat, Copii, Femei |
Popescu Andrei Cristian,
Un produs excelent pentru detoxifiere!
RaspundeA fost util acest review?