Durata de livrare: 1
Caisul (Prunus armeniaca L.) este un arbore din familia Rosaceae și din genul Prunus. Originar din China, caisul a fost adus de vechii romani în Europa cu mulți ani în urmă. Caisa este fructul său, care are un sâmbure alungit în mijloc.
Sâmburii de caise sunt o sursă naturală de vitamina B17, care nu este într-adevăr o vitamină reală, ci este doar un nume popular pentru o substanță care se găsește în diferite forme în plante. Nu este oficial o vitamină.
De ce să alegeți Vitamina B17 marca FutuNatura:
Mod de administrare: 1 capsulă de 2/zi Luați întreaga capsula, după masă, cu mult lichid.
Observam, asadar, ca toate proprietatile vitaminei B17 sunt puse sub semnul intrebarii, pentru ca nu exista suficiente dovezi care sa le sustina:
Este important de retinut ca vitamina B17 poate fi toxica in doze mari si poate avea efecte secundare neplacute, cum ar fi greata, varsaturile sau ametelile. De aceea, este esential sa discutam cu medicul inainte de a incepe sa luam suplimente cu vitamina B17, sau sa marim cantitatea de alimente bogate in vitamina B17 din dieta noastra.
Amigdalina, compusul din care provine vitamina B17, poate proveni dintr-o varietate de alimente. Poate proveni din samburii de fructe, cum ar fi samburii de caise. In plus, alimentele care contin beta-glucuronidaza sau vitamina C pot creste conversia amigdalinei in cianura. Prin urmare, daca o persoana ia comprimate de laetril, ar trebui sa evite consumul urmatoarelor alimente:
Cand o persoana consuma vitamina B17, organismul o transforma in cianura in intestinul subtire. Efectele secundare sunt aceleasi cu cele ale consumului de cianura, inclusiv:
Exista patru teorii avansate cu privire la modul in care laetrilul ar putea lupta impotriva cancerului, desi aceste teorii nu sunt sustinute de dovezi stiintifice. Doua teorii afirma ca celulele canceroase sunt bogate in enzime care transforma laetrilul in cianura, iar aceasta distruge celulele canceroase. Cu toate acestea, nu exista dovezi ca celulele canceroase contin enzimele care ajuta la conversia laetrilului in cianura.
O a treia teorie sustine ca deficienta de vitamina B17 este o cauza a dezvoltarii cancerului. Nici o dovada nu sustine ca amigdalina este de fapt o vitamina. De asemenea, nu se gaseste in mod natural in organism, iar organismul nu poate fi deficitar in amigdalina.
Ultima teorie propune ca cianura de hidrogen (acidul cianhidric), care se face prin descompunerea laetrilului, va face celulele canceroase mai acide si le va face sa moara. Numai ca cianura de hidrogen nu diferentiaza si poate ucide, de asemenea, celulele sanatoase, nu numai pe cele canceroase (3).
Aceste alimente sunt, in general, sigure atunci cand o persoana nu ia laetril, pentru ca nivelul de amigdalina este foarte scazut. Cu toate acestea, o persoana ar trebui sa evite consumul acestor alimente in cazul in care utilizeaza laetril, mai ales daca acesta este administrat pe cale orala (1). Includerea acestor alimente in dieta ta cu moderatie este esentiala. Chiar si cele mai pozitive studii despre vitamina B17 nu recomanda ingerarea unor cantitati mari de substanta.
1 capsulă (doză zilnică recomandată) |
|
---|---|
extract de miez de caise | 22,8 mg |
- din care amigdalină (1 %) | 0,228 mg |
VNR (valoare nutrițională de referință ) încă nu este determinată.
Ingrediente: celuloză (umplutură), gelatină (înveliș capsulă), extract de miez de caise (Prunus armeniaca L.; amigdalina 1%) 8%, dioxid de siliciu (agent antiaglomerant), stearat de magneziu (agent antiaglomerant).
Conținut: 90 de capsule
Greutate netă: 24,3 g