Ingrediente:
Tinctura din trei plante Clarkia (50ml), Enigma poate fi utilizată intern și extern.
Mod de utilizare: câte 10-20 picături de 3 ori pe zi, timp de maximum 4 săptămâni.
Uz intern:
Particularități de utilizare:
Atenție: durerile de cap semnifică doze prea mari, caz în care se reduce doza și/sau se sistează utilizarea produsului
până la încetarea neplăcerilor
Ux extern:
A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic.
A se citi recomandările de utilizare înainte de consum.
Prezența sedimentelor de fundul flaconului este garanția originii naturale a produsului și nu afectează calitatea și eficacitatea acestuia. Agitați flaconul înainte de utilizare. După deschidere, a se păstra la frigider și a se consuma în maximum 4 săptămâni.
Contraindicat copiilor și femeilor însărcinate sau care alăptează.
A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici.
Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.
A se păstra la temperatura camerei, la loc ferit de lumina directă a soarelui.
Durata de livrare: 1
Tinctura din trei plante Clarkia (50ml), Enigma poate fi utilizată intern și extern.
Mod de utilizare:
Adulti: câte 10-20 picături de 3 ori pe zi,dizolvate in putina apa, timp de maximum 4 săptămâni.(se incepe cu o doza mica si se creste treptat zilnic, urmariti tabelul de mai jos)
Copii peste 6 ani : se injumatateste doza de Adult!
Uz intern:
Particularități de utilizare:
Atenție: durerile de cap semnifică doze prea mari, caz în care se reduce doza și/sau se sistează utilizarea produsului
până la încetarea neplăcerilor
Ux extern:
A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic.
A se citi recomandările de utilizare înainte de consum.
Prezența sedimentelor de fundul flaconului este garanția originii naturale a produsului și nu afectează calitatea și eficacitatea acestuia. Agitați flaconul înainte de utilizare. După deschidere, a se păstra la frigider și a se consuma în maximum 4 săptămâni.
Contraindicat copiilor și femeilor însărcinate sau care alăptează.
A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici.
Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.
A se păstra la temperatura camerei, la loc ferit de lumina directă a soarelui.
Proprietatile ingredientelor:
Virtuțile pelinului erau cunoscute de greci încă din antichitate. De secole această plantă a fost folosită ca tonic cu proprietăţi antiseptice, antispastice, carminative, antipiretice şi vermifuge.
Pelinul este un arbust peren cu frunze verzi-argintii ce au un gust amar, fiind recunoscut chiar ca fiind cea mai amară plantă de pe Pământ. Este cunoscut sub denumirea ştiinţifică de Artemisia absinthus şi creşte în special în Europa, nordul Africii şi vestul Asiei.
Printre beneficiile consumului de pelin se numără proprietăţile sale carminative, de aceea acesta poate fi folosit pentru tratamentul unor probleme gastrice, cum ar fi balonarea, flatulenţa, indigestia, lipsa poftei de mâncare, forme uşoare de gastrită şi dureri gastrice. Pelinul este una din plantele cele mai eficiente în tratarea şi prevenirea multor probleme de ordin hepatic, inclusiv icterul şi hepatita.
De curând s-a descoperit că pelinul este deosebit de eficient în lupta împotriva celulelor canceroase.
Pelinul este eficient în detoxifierea organismului şi stimularea sistemului imunitar. În plus, ceaiul de pelin este un excelent remediu împotriva viermilor intestinali şi a altor paraziţi deoarece pelinul conține substanțe fatale pentru aceștia. O combinație de extracte naturale care conțin și pelin, administrate zilnic timp de 2 săptămâni, sunt suficiente pentru a scăpa definitiv de paraziți sau viermi intestinali.
Extractele cu pelin sunt recomandate în afecțiuni precum: eliminarea paraziților intestinali (Giardoza, Oxiuraza, Ascaridioza, Teniaza, Chist Hidatic), cancer, artrită, dureri articulare, indigestie, astm, probleme dermatologice, Candida, tuse, migrene.
Pelinul este o plantă perenă întâlnită în toate zonele, atât în zona de deal, cât şi de şes. Conţine uleiuri eterice, tojona, substanţe amare, absintină, proazulenă, substanţe minerale. Înfloreşte galben în perioada iulie-septembrie. Consumat abuziv este toxic, provocând stări de agitaţie, halucinaţii, pierderea cunoştinţei, tremurături. Se foloseşte în industrie la prepararea de vin şi vermut. Se administrează în cazul lipsei poftei de mâncare, sau pentru eliminarea viermilor si parazitilor intestinali şi în hipertensiune.
O cercetătoare din Brazilia a făcut o descoperire epocală, tratând cancerul cu pelinul dulce, coajă de nucă neagră şi cuişoare.
Ea a descoperit că parazitul numit Trematod (Fasciolopsis buski), împreună cu alcoolul izopropilic, dă naştere cancerului.
Parazitul poate proveni de la alimente, în special carnea de porc neîndeajuns preparată, laptele nefiert, sau de la animalele de companie pe care trebuie să le deparazităm anual.
Tratamentul constă în administrarea de pelin amar, pelin dulce, cuişoare și nucă neagră americană. Toate acestea trebuie asociate, deoarece pelinul dulce și cel amar omoară numai adultul şi larvele, iar cuişoarele acţionează asupra ouălelor. Rezultatul acestui tratament apare în cel mult două săptămâni.
Nucul negru este foarte apreciat în patria sa, America de Nord, datorită acţiunii benefice şi eficiente a substanţelor naturale care intră în compoziţia sa. Planta conţine polifenoli, juglon, vitamina C, caroten, vitaminele B1, B6, P, E, ulei eteric, acizi organici, substanţe tanante etc. Este important de menţionat faptul că gradul de saturaţie al juglonului şi al polifenolului în frunzele de nuc negru este de 2-4 ori mai mare decât în nucul grecesc. Nucul negru se utilizează în caz de invazii helmintice, afecţiuni ale tractului gastrointestinal, eczeme cronice, diateze. Se utilizează în programe complexe de slăbire, de curăţare a organismului, de revigorare a acestuia, precum şi ca remediu ajutător în diverse afecţiuni cronice.
Extractul din coajă de nucă neagră exercită o acţiune antihelmintică, antibacteriană, antiinflamatoare. Este recomandat în special persoanelor de vârsta a treia, cu tendinţă spre constipaţii.
Nuca neagră poate fi folosită și pentru tratarea candidei și tratarea vaginozei bacteriane. Acest lucru se datorează faptului că nucile negre sunt alcaline, iar ciupercile și alți paraziți nu sunt capabili să trăiască într-un mediu alcalin. Este un foarte bun antifungic și antiparazitar.
Nuca neagră este deosebit de cunoscută pentru proprietățile sale medicinale. Nuca neagră este un ingredient esențial al medicamentelor convenționale. Datorită valorii sale medicinale enorme, multe spitale din Rusia au folosit aceasta nucă timp de secole. Americanii indigeni au recunoscut, de asemenea, importanța nucilor negre și le-au folosit zeci de ani mai ales în tratarea bolilor infecțioase.
Acţiunea componentelor active
Juglonul este cea mai importantă substanţă activă a nucului negru. Normalizează activitatea intestinului, acţionând ca un laxativ uşor în cazul constipaţiilor. Este eficient împotriva bacteriilor, fungilor şi helminţilor. Încă din antichitate Hipocrate îl folosea pentru eliminarea viermilor intestinali. În medicina populară a Americii de Sud şi de Nord se utilizează şi în prezent ca remediu împotriva ascaridelor şi teniei.
Flavonoidele asigură proprietăţi antioxidante şi spasmolitice, relaxând totodată musculatura netedă.
Acidul linolenic participă activ la scindarea celulelor grase şi reducerea colesterolului de densitate joasă, care este una din cauzele apariţiei aterosclerozei şi degenerescenţei grase a ficatului. Acidul linolenic este foarte important pentru organismul uman întrucât intră în compoziţia membranelor celulare, fibrelor nervoase şi retinei. Nu se sintetizează în organismul uman şi de aceea aportul său poate proveni doar dintr-o nutriţie corectă sau din suplimentele alimentare.
Taninurile (substanţele tanate) posedă efect antiinflamator și exercită influenţă asupra mucoaselor, reducând iritaţia şi îmbunătăţind densitatea ţesuturilor. Taninurile formează un film impermeabil care izolează mucoasa împotriva deteriorării sale ulterioare accelerând astfel vindecarea acesteia.
Mugurii de cuisoare
Consumul de cuisoare ar putea reprezenta si un mod eficient de a lupta impotriva infectiilor de natura bacteriana, parazitara, fungica sau virala. Exista studii care sustin faptul ca, pe parcursul pandemiei, persoanele infectate cu SARS-CoV-2 si care au consumat cuisoare au prezentat atat o ameliorare a simptomelor, cat si scurtarea perioadei de infectie. Studiile de eprubeta arata ca uleiul esential de cuisoare este eficient in neutralizarea anumitor tipuri comune de bacterii, cum ar fi E. coli, frecvent implicata in etiologia intoxicatiilor alimentare. Utilizarea apei de gura cu cuisoare este eficienta in prevenirea placii dentare si chiar diminuarea acesteia.
Forma/Textura:: Lichid
Pentru: : femei, barbati
Ingredient Principal: extract de plante