10 sfaturi pentru a preveni cresterile de zahar din sange

10 sfaturi pentru a preveni cresterile de zahar din sange
Controlul glicemic poate fi realizat prin modificarea dietei, inclusiv reducerea zaharului si a carbohidratilor rafinati, administrarea de suplimente alimentare calitative, consumul de apa suficienta si exercitiile fizice regulate.
Varfurile sau cresterea brusca a glucozei din sange apar atunci cand zaharul din sange creste si apoi scade brusc dupa ce mancam.
Pe termen scurt, ele pot provoca letargie si foame. In timp, corpul nu va mai putea sa scada in mod eficient zaharul din sange, ceea ce poate duce la diabet de tip II.
Varfurile de zahar din sange pot provoca, de asemenea, intarirea si ingustarea vaselor de sange (arterelor), ceea ce poate duce la un atac de cord sau accident vascular cerebral.
Iata zece sfaturi pentru a preveni cresterile de zahar din sange:

Adopta dietele cu continut scazut de carbohidrati
Carbohidratii cresc zaharul din sange. Cand consumi carbohidrati, acestia se descompun in zaharuri simple. Aceste zaharuri intra, apoi, in sange.
Pe masura ce nivelul zaharului din sange creste, pancreasul elibereaza un hormon numit insulina, care determina celulele sa absoarba zaharul din sange. Acest lucru determina scaderea nivelului de zahar din sange.
Dietele cu continut scazut de carbohidrati scad zaharul din sange si ajuta la scaderea in greutate, ceea ce poate reduce, de asemenea, zaharul din sange.

Mai putini carbohidrati rafinati
Carbohidratii rafinati, cunoscuti si sub denumirea de carbohidrati procesati, sunt zaharuri sau cereale rafinate. Acestia au fost deposedati de aproape toti nutrientii, vitaminele, mineralele si fibrele.
Au un indice glicemic (IG) ridicat, deoarece sunt foarte usor si rapid digerati de organism, ceea ce duce la cresterea nivelului de zahar din sange.
In general, alimentele din cereale integrale au un IG mai mic, la fel ca majoritatea fructelor, legumelor fara amidon si leguminoaselor.

Redu aportul de zahar
Majoritatea zaharului din alimentatie provine din produse procesate si preparate, cum ar fi bomboane, prajituri si sucuri.
Organismul nu are nevoie de zahar adaugat, cum ar fi zaharoza si siropul de porumb bogat in fructoza. Ele sunt, de fapt, doar calorii goale. Corpul descompune aceste zaharuri simple foarte usor, provocand o crestere aproape imediata a zaharului din sange si fiind asociate cu dezvoltarea rezistentei la insulina.
Acest lucru se intampla atunci cand celulele nu raspund asa cum ar trebui la eliberarea insulinei, ceea ce duce la imposibilitatea organismului de a controla eficient zaharul din sange.
O alternativa de a renunta in totalitate la zahar este inlocuirea acestuia cu inlocuitori sanatosi ai sai.

Atinge si mentine o greutate moderata
Obezitatea sau kilogramele in plus impiedica organismul sa utilizeze insulina si sa controleze nivelul zaharului din sange. Acest lucru poate duce la cresterea nivelului de zahar din sange si la un risc mai mare de dezvoltare a diabetului de tip II.
In Study on the Correlation between Metabolism, Insulin Sensitivity and progressive weight loss change in Type-2 Diabetes”, care a implicat persoane cu obezitate, pierderea intre 5% si 10% din greutatea corporala a dus la o reducere semnificativa a nivelului de glucoza din sange.

Mai multe exercitii fizice
Exercitiile fizice ajuta la controlul varfurilor de zahar din sange prin cresterea sensibilitatii celulelor la insulina hormonala.
Exercitiile fizice determina, de asemenea, celulele musculare sa absoarba zaharul din sange, ajutand la scaderea nivelului acestuia. Atat exercitiile de intensitate ridicata, cat si cele de intensitate moderata pot reduce cresterea zaharului din sange.
Potrivit studiului „Lipid Metabolism Links Nutrient-Exercise Timing to Insulin Sensitivity in Men Classified as Overweight or Obese”, exercitiile fizice efectuate inainte de micul dejun au controlat zaharul din sange mai eficient decat exercitiile fizice efectuate dupa micul dejun.

Mai multe fibre
Fibrele sunt alcatuite din parti din hrana vegetala pe care corpul tau nu le poate digera. Sunt adesea impartite in doua grupe: fibre solubile si insolubile. Fibrele solubile, in special, pot ajuta la gestionarea varfurilor de zahar din sange.
Se dizolva in apa pentru a forma o substanta asemanatoare gelului care ajuta la incetinirea absorbtiei carbohidratilor in intestin. Acest lucru are ca rezultat o crestere si o scadere constanta a zaharului din sange, mai degraba decat varfuri.

Mai multa apa
Deshidratarea poate creste nivelul de zahar din sange, determinand producerea unui hormon numit vasopresina. Acest lucru incurajeaza rinichii sa retina lichidul si sa opreasca eliminarea excesului de zahar din urina. De asemenea, solicita ficatul sa elibereze mai mult zahar in sange.
In urma studiului „Low Water Intake and Risk for New-Onset Hyperglycemia”,  efectuat pe  3.615 de persoane, s-a constatat ca cei care au baut cel putin 1 litru de apa zilnic au avut cu 21% mai putine sanse de a avea glicemia crescuta, comparativ cu cei care au baut  473 ml sau mai putin, zilnic.

Introdu otet de mere in dieta
Consumul de otet din cidru de mere fost legat de scaderea in greutate, reducerea colesterolului, proprietatile antibacteriene si controlul zaharului din sange.
Potrivit recenziei „Diabetes Control: Is Vinegar a Promising Candidate to Help Achieve Targets?”, unele cercetari sugereaza ca otetul de mere poate creste raspunsul la insulina si poate provoca o usoara scadere a varfurilor de zahar din sange.
Otetul de mere poate scadea inclusiv IG - ul unui aliment, ceea ce poate ajuta la reducerea varfurilor de zahar din sange.

Obtine suficient crom si magneziu
Opteaza pentru suplimente alimentare cu crom si magneziu, deoarece pot fi eficiente in controlul varfurilor de zahar din sange.
Cromul contribuie la sustinerea actiunii insulinei, ajutand la controlul varfurilor de zahar din sange prin incurajarea celulelor sa absoarba zaharul din sange.
Magneziul este un alt mineral care a fost legat de controlul zaharului din sange, imbunatatind nivelurile de insulina, profilul lipidic, rezistenta la insulina.

Introdu scortisoara si schinduf in alimentatie
Potrivit revizuirii „To what extent does cinnamon administration improve the glycemic and lipid profiles?” privind efectele scortisoarei Ceylon sub forma de pulbere asupra nivelurilor de insulina la persoanele cu diabet zaharat de tip II, nivelurile de glucoza din sange si insulina serica au fost reduse.
Semintele de schinduf sunt bogate in fibre solubile care ajuta la prevenirea varfurilor sau cresterii nivelurilor de zahar din sange prin incetinirea digestiei si absorbtiei carbohidratilor. O analiza a 10 studii - „Effect of fenugreek (Trigonella foenum-graecum L.) intake on glycemia: a meta-analysis of clinical trials”, a constatat ca schinduful a redus semnificativ zaharul din sange la 2 ore dupa masa.
Aceste sfaturi te pot ajuta sa mentii un nivel sanatos de zahar din sange si sa previi complicatiile asociate. Colaboreaza cu un medic sau un dietetician pentru a-ti crea un plan personalizat de gestionare a zaharului din sange, in functie de nevoile tale specifice.
 
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!