Vitamine esentiale pentru a combate stresul

Vitamine esentiale pentru a combate stresul
Stresul este inevitabil in viata fiecaruia dintre noi. Modul in care il gestionam poate determina impactul sau are asupra bunastarii noastre mentale si fizice. Studii stiintifice arata ca stresul cronic, unul dintre cele trei tipuri de stres, are, intr-adevar, repercusiuni grave asupra sanatatii. Vorbim despre modificari microscopice, descoperite la nivelul creierului, similare cu creierul persoanelor diagnosticate cu depresie. Cercetarile sugereaza, de asemenea, ca ar putea exista implicatii biologice si sociale in urma stresului cronic.
Pe scurt, gestionarea stresului este esentiala pentru mentinerea unei sanatati optime. Desi exista numeroase tehnici de gestionare a stresului care sunt holistice si naturale, administrarea vitaminelor contra stresului ar putea fi o modalitate promitatoare si eficienta in acest scop.
Aflam mai multe despre cele mai eficiente vitamine si minerale esentiale pentru combaterea stresului in randurile ce urmeaza.

1. Complexul de vitamine B
Vitaminele B sunt legate de sanatatea creierului, reducerea stresului, anxietatii sau depresiei, insa nu numai. Cercetarile arata ca vitaminele B sustin inclusiv functia cognitiva. Puteti obtine vitaminele B din surse alimentare cum ar fi ouale, avocado si laptele, precum si din proteine cum ar fi carnea rosie, puiul si tonul.
Totodata, puteti lua in calcul administrarea celor mai eficiente suplimente pentru stres disponibile pe Drogheria Vara, cu formule unice pe piata din Romania si efecte complexe asupra starii mentale.

2. Vitamina D
Vitamina D este asociata, in principal, cu expunerea la soare. Cercetarile au aratat ca stresul poate provoca niveluri scazute de vitamina D, in timp ce altele sugereaza ca poate reduce nivelul de stres in cazul studentilor. Beneficiile suplimentare ale vitaminei D includ sustinerea sistemului imunitar si sanatatea inimii.
Cea mai buna modalitate de a obtine suficienta vitamina D este prin lumina  soarelui - in acest caz, nu uitati de factorul de protectie solara (SPF), care poate ajuta in expunerea la soare, astfel incat sa nu aveti  probleme cu pielea. De asemenea, puteti obtine vitamina D prin alimentatie - consumand peste gras, lapte si galbenusuri de ou. Desigur, puteti lua in calcul administrarea suplimentelor noastre cu vitamina D, pentru o asimilare optima.
Este important sa retineti ca administrarea unei cantitati prea mari de vitamina D poate avea efecte daunatoare. Discutati cu medicul dumneavoastra despre doza corecta, inainte de administrare.

3. Vitamina C
Vitamina C este un supliment frecvent utilizat pentru combaterea stresului oxidativ. Proprietatile sale antioxidante impiedica acumularea hormonului de stres – cortizol - in sange. Iar prin reducerea nivelului de cortizol, putem reduce, simultan, stresul.
Vitamina C se regaseste in multe alimente, facand mai usoara asimilarea ei prin alimentatie. Puteti obtine portia zilnica de vitamina C consumand citrice, broccoli, rosii, cartofi si spanac. Suplimentele pe baza de vitamina C sunt, de asemenea, disponibile si eficiente pentru reglarea nivelului de stres.

4. Omega-3
Stresul epuizeaza depozitele de Omega-3 din organism. In unele studii, persoanele care au luat doze mari de Omega-3 au prezentat simptome de anxietate reduse, niveluri mai scazute de cortizol si o mai mare rezistenta in timpul perioadelor de stres. Unele cercetari sugereaza ca suplimentarea cu Omega ar putea reduce inclusiv riscul de depresie.
Acizii grasi Omega-3 se gasesc in pestii grasi de apa rece, cum ar fi somonul si sardinele. De asemenea, puteti creste aportul prin consumul de nuci - cum ar fi semintele de chia, alunele si uleiurile vegetale - cum ar fi cele din soia si seminte de in. Omega-3 este disponibil, de asemenea, sub forma de suplimente alimentare, facand asimilarea mai usoara.

5. Magneziu
Magneziul este un mineral esential, folosit in sute de reactii biochimice din organism. Unele cercetari leaga deficitul acestui mineral de stres. Alte studii au demonstrat ca administrarea magneziului la subiectii cu anxietate si stres a redus nivelul de stres resimtit - rezultatele fiind imbunatatite si mai mult atunci cand magneziul a fost administrat impreuna cu vitamina B.
Magneziul poate fi gasit in alimente cum ar fi cartofii, verdeturi, legume cu frunze verzi si nuci. Totodata, putea lua in calcul optiunea unor suplimente stres pe baza de magneziu ce pot creste cu usurinta nivelurile mineralului in organismul suprasolicitat.

6. L-teanina
Aminoacidul L-teanina se gaseste in ceaiurile negre si verzi si in unele tipuri de ciuperci. S-a descoperit ca ajuta la reducerea depresiei si a stresului in anumite situatii. Potrivit studiilor, cresterea aportului de L-teanina la adulti promoveaza calmul mental in medii sau situatii de stres ridicat.
Puteti obtine L-teanina din surse naturale, cum ar fi ciuperci sau ceai, dar L-teanina este de obicei luata sub forma de suplimente stres, pentru un aport adecvat in combaterea anxietatii.

7. Rhodiola Rosea
Rhodiola Rosea este o planta adaptogena, care are proprietati legate de gestionarea stresului si restabilirea echilibrului dupa o experienta foarte stresanta. Rhodiola Rosea este originara din regiunile europene, Arctica, Asia si America de Nord.
Intr-un studiu clinic, planta s-a dovedit benefica in scaderea nivelului de stres la persoanele care sufera de epuizare („burnout”). Rhodiola Rosea este de obicei luata sub forma de capsule, iar doza depinde de factorii fizici si conditiile medicale din prezent ale pacientului.

8. Melatonina
Melatonina este un hormon natural, produs de glanda pineala din creier. Este, in general, asociata cu somnul, dar studiile recente au descoperit o legatura intre anxietate, depresie si calitatea inadecvata a somnului.
Melatonina poate fi eficienta in cazul tulburarilor de somn asociate cu simptome specifice - insomnie, sindromul picioarelor nelinistite, apneea de somn obstructiva - prin inducerea unui somn odihnitor si sanatos.
Melatonina nu se gaseste in multe surse alimentare, fiind recomandate, astfel,  suplimentele sub forma de capsule, bauturi sau pulberi.
Inainte de a incepe orice plan nou de tratament, inclusiv administrarea de vitamine sau suplimente, este important sa discutati cu medicul dumneavoastra. Acesta va fi in masura sa va stabileasca schema corecta de tratament, asigurandu-se ca nu luati deja ceva care ar putea interactiona cu un alt supliment sau medicament.
 
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!