Durata de livrare: 1
Magneziul este un mineral deosebit de important, care prin alimentație este dificil de obținut în cantități suficiente. Din cauza stresului, a sportului, a alimentelor care conțin acid fitic (semințe, cereale integrale, tărâțe etc.) și prin consumul de cafea și ceai, magneziul se elimină mai rapid. Acesta este motivul pentru care deficiența de magneziu este frecventă. Aportul de magneziu este important pentru aproape toată lumea. Life Extension Foundation definește magneziul ca fiind „noua vitamină D3”, deoarece este la fel de important, iar lipsa lui, la fel de frecventă ca și cea a vitaminei D3. Absorbția preparatelor cu magneziu este foarte variată, la majoritatea oamenilor provoacă diaree, scaun moale sau alte probleme de digestie, ceea ce poate fi consecința faptului că magneziul leagă acidul gastric, iar deficiența producției de acid gastric este, în sine, o problemă destul de frecventă. (Refluxul nu este, de fapt, surplus de acid gastric; dimpotrivă, adesea tocmai lipsa de acid gastric provocă refluxul. Boala SIBO instalată și/sau o funcționare defectuoasă a gurii stomacului determină acidul gastric să curgă înapoi în esofag, făcând să pară că există mult acid gastric, chiar dacă există, de fapt, prea puțin.)
În formele sale anorganice, cum ar fi sulfatul, oxidul, carbonatul, hidroxidul de magneziu, magneziul abia dacă se absoarbe, dar la persoanele sensibile poate cauza scaune moi sau diaree, respectiv poate lega acidul gastric. (De exemplu, magneziul neabsorbit provoacă diaree, astfel că nu este de mirare dacă un consum al formelor greu absorbabile duc la indigestie sau la alte probleme de digestie.) Clorura de magneziu este singura dintre formele anorganice de magneziu cu biodisponibilitate destul de bună și care nu leagă acidul gastric, dimpotrivă, ajută la producerea acestuia.
Bisglicinatul de magneziu este o sare din magneziu cu aminoacid de glicină, astfel încât ajută la aprovizionarea organismului cu glicină, precum și cu magneziu. Despre efectele beneficie ale glicinei puteți citi mai multe la descrierea glicinei, dar amintim câteva și aici. Accentuează eficiența insulinei, atenuează semnificativ efectul glucozei – și implicit al carbohidraților – de creștere a glicemiei. Majoritatea efectelor benefice ale colagenului se datorează tot conținutului mare de glicină: reduce ridurile, crește elasticitatea pielii, întinerește și hidratează pielea. Ajută la detoxifierea organismului și la obținerea unui somn mai odihnitor.
Unele persoane prezintă scaune moi chiar și la formele bine absorbite ale magneziului (organice/legate de chelați). Bisglicinatul de magneziu este recomandat mai ales în aceste cazuri, deoarece este varianta cea mai blândă de magneziu – datorită faptului că se absoarbe cel mai bine (și este recomandat în mod obligatoriu persoanelor la care celelalte forme provoacă diaree). La această formă sunt foarte frecvente variantele „not fully reacted”. Cum ar fi, spre exemplu, cele numite glicinat de magneziu (și nu bisglicinat), care sunt cu siguranță astfel. Dozare: 2-4 capsule pe zi. Cel mai bine, 1 sau 2 capsule înainte de culcare. Poate fi de ajutor chiar și în caz de arsuri gastrice nocturne sau în somn. Compoziție: bisglicinat de magneziu 100% („fully reacted”), gelatină (învelișul capsulei)
Fiecare capsulă conține 820 mg bisglicinat de magneziu, din care 100 mg magneziu elementar bine absorbit.
Majoritatea produselor cu magneziu sunt înșelăciuni! Majoritatea produselor cu magneziu organic (chelate) din comerț nu sunt, în realitate, ceea ce scrie pe ele. Cei mai mulți producători utilizează compuși de magneziu parțial activați sau deloc activați. Adică inscripționează pe produs, de exemplu, că acesta conține malat de magneziu, dar de fapt este vorba doar de un malat de oxid/carbonat de magneziu. Ori folosesc, în loc de citrat de magneziu, un amestec de oxid de magneziu și acid citric. Sau reacția s-a produs parțial, dar mare parte a magneziului conținut nu este prezentă în forma indicată! Și tocmai acesta este motivul pentru care chiar și formele organice provoacă adesea diaree, căci ele sunt doar parțial formele indicate. Variantele care nu sunt „fully reacted” conțin, mereu, mai mult magneziu, sunt materii prime mai ieftine, adică sunt mult mai economice. Numeroși producători fără cunoștințe în domeniu habar nu au dacă există vreo diferență între compușii de magneziu cu aceeași denumire, astfel că nu trebuie să ne mire că aleg variantele mai ieftine, care pe deasupra mai au și un conținut mai mare de magneziu. Cum putem afla dacă produsul ales este bun? Este, desigur, greu de aflat, dar iată un mic ajutor: voi enumera aici variantele „fully reacted” ale celor mai frecvente forme de magneziu organic, cu conținutul de magneziu elementar exprimat în procente:
Volumul unei tablete/capsule nu poate depăși 1000 de mg, inclusiv tubul și substanțele adiționale. Ceea ce înseamnă că atunci când vedem un produs cu inscripția Malat de Mg și un conținut de 200 mg magneziu pe capsulă/tabletă, putem ști, de la bun început, că este vorba de un fals, căci conținutul de Mg elementar al malatului de Mg nu poate depăși 12%, căci conținutul unei capsule/tablete cu siguranță nu poate depăși 120 mg, ci mai puțin de atât. Să luăm o capsulă/tabletă și să o cântărim, de exemplu pe un cântar pentru bijuterii, și să luăm în considerare procentul de mai sus. Dacă are, cu adevărat, compușii menționați, atunci conținutul de magneziu poate fi doar sub acel nivel. Însă nici așa nu putem fi siguri, deoarece există compuși de magneziu care nu sunt „fully reacted” și au un conținut de magneziu identic cu cel al compușilor „fully reacted”. O altă problemă este aceea că multe produse sunt etichetate în mod eronat sau incorect ca fiind unele care conțin magneziu, deoarece compusul în sine apare ca fiind magneziu, deși doar o fracțiune din acesta este magneziu elementar, după cum se poate observa din procentele de mai sus.
Desigur, noi utilizăm numai variante „fully reacted” din toate elementele, la fel și din magneziu.
Efectele pozitive ale magneziului, pe scurt:
Ameliorarea activității musculare/performanței sportive, prevenirea crampelor musculare, accentuarea regenerării musculaturii, stimularea sistemului imunitar, prevenirea problemelor cardiovasculare, efect anticalcifiere (depunere de calciu), suport miocardic, efect antistres semnificativ, ameliorarea somnului, limpezirea gândirii, energie în timpul zilei.
Pentru cine este recomandat să aleagă magneziul în formă de bisglicinat? Pentru cei cu sensibilitate gastrică la magneziu, respectiv pentru cei care preferă capsulele în loc de prafurile care trebuie dizolvate în lichid.
Pentru maximaliști recomandăm să ia seara câte 1 sau 2 bucăți din forma de bisglicinat. Iar în timpul zilei să ia forma L-lactat sau ascorbat (Magne-C), în funcție de aportul specific de vitamina C. Scopul fiind un aport de 250-400 mg magneziul elementar. Mai exact, este suficient și mai puțin de atât, dacă se consumă o cantitate mare de carne de vânat/moluște/cefalopode, bostan sau quinoa (ciocolata/cacao și semințele nu se iau în considerare, din cauza conținutului de acid fitic și de alte componente care inhibă absorbția).
Mențiune: Potrivit regulamentelor UE valabile și la noi în țară, suplimentele alimentare sunt alimente care au menirea de a completa regimul alimentar tradițional, și care conțin, în formă concentrată, nutrienți sau alte materii cu efecte nutritive sau fiziologice, acestea fiind prezente singure sau în diferite combinații. Potrivit poziției oficiale, aceste produse nu sunt medicamente, nu au efecte de vindecare și nu ajută la vindecarea sau prevenirea unor boli. Declarăm că descrierile privind substanțele active ale produselor noastre au fost redactate exclusiv pe baza celor mai noi cercetări independente și semnificative, în urma studierii aprofundate a contextelor acestora, cu intenția de a prezenta rezultatele cercetărilor tuturor cititorilor interesați. Aceste descrieri nu comportă scopuri promoționale și nu îndeamnă la achiziționarea produselor noastre. În cazul în care clienții noștri ne onorează cu comenzi repetate, acest fapt trebuie să se datoreze exclusiv experienței lor pozitive cu produsele GAL. În asta credem, pentru asta lucrăm!
O capsulă conține 25 mg zinc și asigură 250% din VNR (Valori Nutriționale de Referință, conform Regulamentului 1169/2011).
Nu conține lactoză, gluten, soia, stearat de magneziu sau îndulcitori artificiali! Proveniență: UE.
Cum se administrează Zinc 25, 30 capsule?
Atenționări:
Condiții de păstrare: În ambalajul original, bine închis, la loc uscat, ferit de lumină și căldură. A se consuma, de preferință, înainte de data de expirare înscrisă pe ambalaj (a se vedea Exp și Lot de pe capac).
Zinc 25 este un supliment aliment sub formă de capsule cu sulfat de zinc. Zincul contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar, la menținerea sănătății părului, unghiilor și pielii, prostatei, la menținerea sănătății sistemului osos, la funcția cognitivă normală, la menținerea fertilității și reproducerii normale, la menținerea concentrațiilor normale de testosteron în sânge.
O capsulă conține 25 mg zinc și asigură 250% din VNR (Valori Nutriționale de Referință, conform Regulamentului 1169/2011).
Administrat sub formă de supliment, zincul contribuie la:
Organizația Mondială a Sănătății avertizează că deficitul de zinc apare la 31% din populație la nivel mondial. Deficitul de zinc contribuie la apariția problemelor de creștere, problemelor cognitive sau a complicațiilor perinatale.
Deficitul de zinc este mai frecvent în rândul copiilor prematuri și al celor cu greutate mică la naștere, al femeilor însărcinate și cele care alăptează, al persoanelor care au o dietă dezechilibrată, al celor care suferă de diaree, colon iritabil, anemie, al persoanelor peste 65 de ani. Deficitul de zinc se înregistrează și în rândul persoanelor care iau antibiotice frecvent.
Persoanele care au o dietă strictă vegetariană sunt predispuse la apariția deficitului de zinc. Legumele, cerealele conțin acid fitic, iar acesta reduce absorbția zincului.
Deficitul de zinc este frecvent, de asemenea, în rândul celor care abuzează de alcool, celor care suferă de diabet, persoanelor care fac dializă, bolnavilor de HIV, celor care au sindroame de malabsorbție sau poliartrită reumatoidă.
Deficitul de zinc afectează sistemele imunitar, gastrointestinal, scheletal, reproducător, cutanat și chiar sistemul nervos central.
Zincul este esențial pentru menținerea imunității la cote maxime. Astfel, zincul este vital pentru:
Zincul este o componentă structurală cheie pentru o mulțime de receptori hormonali și proteine care contribuie la sănătate, echilibrul mental și funcția imunitară.
Stresul cronic cauzează oboseala suprarenalelor și poate conduce la deficit de calciu, magneziu și zinc, care contribuie la creșterea nivelului de histamină în corp. Zincul este un factor-cheie în modul în care corpul nostru stochează histamina.
Din moment ce zincul este necesar pentru a stoca histamina, deficitul de zinc permite ca o cantitate mai mare de histamină să fie eliberată în corp. Rezultatul? Excesul de histamină în corp produce multe simptome asociate alergiilor (nas înfundat sau care curge, respirație greoaie, urticarie etc.). Nivelul crescut de histamină crește sensibilitatea la reacții alergice.
Sigur ai auzit despre deficitul de zinc și căderea părului. Deficitul de zinc este asociat cu hipotiroidia care este una dintre cauzele căderii părului, subțierii firului de păr sau alopeciei. Potrivit studiilor, hormonii tiroidieni sunt esențiali în absorbția zincului. Este posibil ca problemele cu căderea părului să nu se rezolve doar prin administrarea de hormon tiroidian, fără administrarea unui supliment de zinc.
Permeabilitatea intestinală poate fi la originea a numeroase probleme de sănătate, printre care malabsorbție, probleme ale pielii, alergii, boli autoimune sau probleme tiroidiene. Specialiștii în medicină funcțională asociază suplimentarea cu zinc cu rezolvarea intestinului permeabil la pacienții cu boală Crohn.
Nivelul scăzut de zinc este asociat cu deficit de atenție și tulburări motorii la copii, aceste probleme persistând și la vârstă adultă. Un studiu publicat în 1998 în „American Journal of Clinical Nutrition“ a arătat că un supliment de zinc chiar și cu 50% din doza zilnică recomandată îmbunătățește atenția.
Unele persoane se confrută cu probleme ale pielii, erupții cutanate sau chiar acnee pe fondul deficitului de zinc. Studiile au arătat că deficitul de zinc este asociat cu vindecarea greoaie a rănilor și alte probleme cutanate.
Zinc 25 este un supliment alimentar.
Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos! A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic! A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici!
Producător/Deținător notificare: Zenyth Pharmaceuticals SRL, loc. Alexandru cel Bun, jud. Neamț, România, tel. 0233.222.203.
Produs înregistrat și notificat la Ministerul Sănătății, nr. 4167/2020.
Forma/Textura:: capsule, Plicuri
Ingredient Principal: Vitamina C, Vitamina D3, Magneziu, Zinc
Pentru: : femei, barbati
Vitamina D3 Lipozomală 4000 IU LIPOSHELL® (30 plicuri), VITA-D-LIP
Forma/Textura:: Plicuri
Pentru: : femei,barbati
Ingredient Principal: Vitamina D3
GAL Bisglicinat de magneziu (iritabilitate, crampe, insomnii, anxietati usoare)* 90 cps
Forma/Textura:: capsule
Pentru: : femei,barbati
Ingredient Principal: Magneziu
Zinc 25, 30 capsule
Forma/Textura:: capsule
Pentru: : femei,barbati
Ingredient Principal: Zinc
Vitamina C Lipozomală 1000 mg LIPOSHELL®, cu aromă de portocale (30 plicuri), ASCOLIP
Forma/Textura:: Plicuri
Pentru: : femei,barbati
Ingredient Principal: Vitamina C