Protocol „ANXIETATE/ATACURI PANICA” constituit din trei produse componente cu formule pure -
Magneziu Neutrient bazat pe un amestec unic de patru forme bioactive de chelati de magneziu/
Tulsi-Busuioc Sfant, Minte Calma & Ingrijire Sistem Respirator - un adaptogen puternic/
GAL Sensoril® Ashwagandha pentru restabilirea echilibrului hormonal – si absorbtie maximizata, reprezinta un bun adjuvant in starile usoare de anxietate, fara simptomatologie prelungita, care nu necesita atentie suplimentara si tratament psihologic si/sau medicamentos.
Atacurile de anxietate tind sa fie declansate de anticiparea unui eveniment stresant. Anxietatea este marcata de ingrijorare sau frica excesiva, persistenta si recurenta. Simptomele atacurilor de anxietate pot varia foarte mult de la o persoana la alta si variaza de la usoare la severe. Cu toate acestea, atacurile de anxietate pot declansa, adesea, atacuri de panica care se prezinta brusc si intens si pot produce o teama coplesitoare de a scapa lucrurile de sub control.
Efectele pe Termen Lung ale Anxietatii
De regula, tabloul clinic al anxietatii nu este unul foarte bine stabilit. Acesta respecta particularitatile fiecarei persoane, al tipului de anxietate si a intensitatii legate de frica resimtita. Insa stim deja ca manifestarile din anxietate reprezinta o conversie a psihicului catre fizic, lucru tradus prin manifestarea tensiunii psihice resimtite in fiecare moment anxios prin simptome fizice (somatizare).
Mai putin evidente sunt efectele pe termen lung ale anxietatii cronice. Expunerea pe termen lung la hormonii de stres care coplesesc organismul in timpul unui atac de anxietate prezinta riscuri grave pentru sanatate, inclusiv:
· Risc crescut de boli de inima
· Tulburari gastrointestinale, cum ar fi sindromul intestinului iritabil
· Migrene frecvente
· Cresterea sau pierderea semnificativa in greutate
· Sistem imunitar slabit
· Muschi tensionati care provoaca dureri articulare, cutanate si musculare
· Risc crescut de inflamatie si durere.
Un sistem imunitar slabit ne face vulnerabili in fata infectiilor virale si bolilor, acesta fiind si motivul pentru care persoanele care se confrunta cu anxietatea merg mai des la medic decat cele care nu au anxietate. In plus, cei cu tulburari de anxietate sunt mai susceptibili de a avea tulburari concomitente, cum ar fi depresia si tulburarea consumului de substante.
Efectele pe termen lung ale anxietatii asupra organismului sunt semnificative si pot duce la o serie de alte complicatii de sanatate daca nu sunt tratate. Anxietatea cronica nu ne afecteaza doar bunastarea emotionala, ci poate duce inclusiv la afectiuni fizice, cum ar fi bolile cardiovasculare, tulburarile respiratorii cronice si problemele gastrointestinale, subliniind importanta maxima de a solicita ajutor si interventie in timp util.
Cum sunt cel mai bine tratate tulburarile de anxietate?
Cauzele exacte ale tulburarilor de anxietate nu sunt pe deplin intelese, dar cercetarile indica faptul ca gena, traumele, problemele medicale subiacente, stresul extrem si tulburarile legate de consumul de substante pot contribui la instalarea anxietatii pe termen lung. Severitatea anxietatii si modul in care aceasta afecteaza functionarea noastra zilnica determina modul in care ne putem trata cel mai bine anxietatea.
In cazul anxietatii usoare, schimbarea stilului de viata reprezinta o modalitate foarte eficienta de gestionare a simptomelor. Modificarile stilului de viata includ somnul suficient, adoptarea unui regim alimentar sanatos, efectuarea regulata a exercitiilor fizice, utilizarea tehnicilor de mindfulness, limitarea sau evitarea consumului de substante si luarea medicamentelor prescrise, acolo unde este indicat.
Pentru anxietate moderata pana la severa, cea mai buna decizie este de a cauta ajutor la un centru de competenta, specializat in tratarea anxietatii. Tratamentul anxietatii include medicatie si psihoterapie.