Durata de livrare: 1
Nu conţine lactoză, gluten, soia, stearat de magneziu, îndulcitori artificiali sau aditivi chimici
Cum se administrează L-Arginine?
Precauții și contraindicații:
Efecte secundare și interacțiuni:
Condiții de păstrare: în flaconul original, bine închis, la loc uscat, ferit de lumină și căldură. A se consuma de preferință înainte de data de: vezi pe capac.
Supliment alimentar recomandat pentru susținerea funcțiilor hepatice, menținerea tonusului vascular și a sănătății cardiovasculare, creșterea masei musculare și reducerea stratului de grăsime, îmbunătățirea performanțelor sportive, susținerea fertilității la ambele sexe.
Arginina este un aminoacid pe care organismul nu îl poate produce în cantitățile necesare, de aceea este nevoie de aport extern.
L-arginina susține funcția endotelială, îmbunătățind producția de oxid nitric. Oxidul nitric este un neurotransmițător și vasodilatator, care relaxează arterele și le menține flexibile şi care protejează organismul împotriva efectelor stresului oxidativ.
L-Arginine este un supliment alimentar.
Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos! A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic! A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici!
Producător: SC Zenyth Pharmaceuticals SRL România.
Produs înregistrat și notificat la SNPMAPS, seria AA, nr. 9006/2015.
Surse 1. Effects of standardized aqueous extract of Withania somnifera on tests of cognitive and psychomotor performance in healthy human participants. Usharani Pingali, Raveendranath Pilli, Nishat Fatima. Phamacognosy Research, January‐March 2014, Vol. 6, Issue 1, pp. 12‐18 2. Karnick CR. A double-blind, placebo-controlled clinical studies on the effects of Withania somnifera and Panax Ginseng Extracts on psychomotor performance in healthy Indian volunteers. Indian Med. 1991;3:1– 3. Randomized, placebo‐controlled adjunctive study of an extract of Withania somniferafor cognitive dysfunction in bipolar disorder. K.N.Roy Chengappa, Christopher Bowie, Patricia Schlicht, David Fleet, Jaspreet Brar, Ripu Jindal. J Clin Psychiatry, 74:11, November 2013, pp.1076‐1083. 4. A standardized Withania somnifera extract reduces stress related parameters in chronically stressed humans – a double‐blind,randomized, placebo‐controlled study. Biswajit Auddy, Jayaram Hazara, Achintya Mitra, Bruce Abedon, Shibnath Ghosal. JANA, Vol. II, No. I, 2008, pp. 50‐56. 5. Effect of Withania somnifera extract on mental stress induced changes in hemodynamic properties and arterial wave reflections in healthy subjects. Usharani Pingali, Raveendranath Pilli, Nishat Fatima. Current Topics in Nutraceutical research, Vol. 11, No. 4, pp. 151‐158, 2013. 6. Unpublished study, 2005. Nutrigenesis 7. Wankhede et al. Examining the effect of Withania somnifera supplementation on muscle strength and recovery: a randomized controlled trial. J Int Soc Sports Nutr. 2015 Nov 25;12:43. doi: 10.1186/s12970-015-0104-9. ECollection 2015. 8. Sandhu et al. Effects of Withania somnifera (Ashwagandha) and Terminalia arjuna (Arjuna) on physical performance and cardiorespiratory endurance in healthy young adults. Int J Ayurveda Res. 2010 Jul;1(3):144-9. Doi: 10.4103/0974-7788.72485. 9. Ambiye et al. Clinical Evaluation of the Spermatogenic Activity of the Root Extract of Ashwagandha (Withania somnifera) in Oligospermic Males: A Pilot Study. Evid Based Complement Alternat Med. 2013;2013:571420. doi: 10.1155/2013/571420. Epub 2013 Nov 28. 10. Jessica M. Gannon et al. Subtle changes in thyroid indices during a placebo-controlled study of an extract of Withania somnifera in persons with bipolar disorder. J Ayurveda Integr Med. 2014 Oct-Dec; 5(4): 241–245. 11. Evaluation of the analgesic activity of standardized aqueous extract of Withania somnifera in healthy human volunteers using hot air pain model. P.Nalini, K.Manjunath, N., K.Sunil Kumar Reddy, P.Usharani. Research Journal of Life Sciences (May 2013), Vol. 01, Issue 02, pp. 1‐6. 12. Mansi B. Modi et al. Clinical evaluation of Ashokarishta, Ashwagandha Churna and Praval Pishti in the management of menopausal syndrome. Ayu. 2012 Oct-Dec; 33(4): 511–516 13. Sanjeeda Parven et al.TESTO INDUCED OVULATION SUCCESSFULLY IN WOMEN OF POLYCYSTIC OVARIAN SYNDROME. Indo-American Journal of Pharmaceutical Research 2015.
Deși consumarea unui ulei de pește lichid, de bună calitate este cel mai economic mod de a obține cantitatea zilnică necesară de EPA și DHA, mulți preferă, totuși, capsulele.
Eco
Produsul nostru este realizat cu amprentă ecologică zero, din pești mici, crescuți în libertate, prinși cu atenție la păstrarea biodiversității, iar datorită tehnologiei moderne de producție, nu există niciun fel de deșeuri sau materiale poluante – astfel că dispune de certificare IFFO RS și Friends of the Sea.
Puritate
Este obținut 100% dintr-un soi de anșoa mărunt, cu ciclu de viață scurt, crescut în libertate, care se hrănește în principal cu creveți (krill) și diferite planctoane. Datorită acestui fapt și a zonei de pescuit nepoluate, uleiul macru obținut din ei este ab ovo pur, dar prin noul nostru procedeu delicat și brevetat se mai purifică în plus, astfel că în cele din urmă, nici nu mai poate fi detectat vreun material poluant, nici măcar cu metode de cea mai mare precizie! Ulei de pește mai pur nu există!
Prospețime
Prelucrarea peștilor începe imediat ce au fost prinși, ei nu sunt depozitați, astfel valoarea TOTOX este extrem de scăzută, sub 5. Calculând pe unitate de materie activă, acesta este cel mai proaspăt ulei de pește din lume!
Conținut foarte ridicat de materie activă
GAL Omega-3 Eco are un conținut de 700 mg de acizi grași Ω3 per capsulă gelatinoasă moale, din care 350 mg EPA, 250 mg DHA, iar 100 mg, DPA și SDA. (Alte capsule cu ulei de pește conțin, de obicei, între 100-350 mg de Ω3 per capsulă.)
Caracter natural
Format natural de trigliceridă (TG), nu formatul ieftin, artificial de esteri etilici (EE) care este caracteristic pentru uleiurile de pește concentrate (și desigur, de fiecare dată lipsește această mențiune, ea nefiind obligatorie...). Acest lucru este important – în plus față de ideea romantică a provenienței natural – și pentru faptul că esterii etilici se digeră și se absorb altfel decât TG regăsiți în natură. Este interesant de observat că de când la studii se folosesc numai forme de EE, apar din ce în ce mai multe analize potrivit cărora uleiul de pește este mai puțin eficient decât se credea înainte. Poate fi doar o coincidență, dar oricum, un motiv în plus pentru care noi utilizăm numai forma naturală a TG.
Deoarece nu sunt marcate, singura modalitate de a fi siguri dacă produsul ales este TG sau EE: EE va începe să dizolve și să atace polistirenul în câteva secunde... TG nu!
Biodisponibilitate cu 30% mai bună
Biodisponibilitatea acizilor grași Ω3 din uleiurile de pește purificate și concentrate molecular în forma lor finală naturală (TG) este cu 30% mai bună decât cea a uleiurilor de pește naturale simple (ca să nu mai vorbim de forma EE). IFOS, renumitul și severul organism canadian pentru certificarea produselor din ulei de pește, i-a acordat ratingul maxim, de 5 stele, dar produsul a depășit cu mult și cerințele pentru acest nivel. Pentru păstrarea îndelungată a prospețimii (TOTOX) am folosit un amestec stabilizator antioxidant dezvoltat de noi, cu certificare RSPO („orangutan-friendly”) în componența căruia se găsesc tocotrienoli obținuți din pulpa fructului de palmier roșu, de la ferme sustenabile, complex natural de vitamina E (8 feluri de tocoferoli+tocotrienoli) și antioxidanți obținuți din salvie grecească, fără chimicale (cu așa-numita extracție supercritică).
O capsulă pe zi din produsul nostru este, deja, suficientă pentru a-și exercita toate efectele asupra creierului, ochilor și sistemului cardiovascular, minimul necesar fiind, de altfel, de 500 mg EPA+DHA. Pentru acest efect sunt necesare 2-6 capsule din ulei de pește obișnuite (cu toate că recomandarea menționată pe acestea este tot 1 buc. pe zi). În schimb, potrivit EFSA, pentru efectul de scădere a nivelului de trigliceride este nevoie de min. 2000 mg EPA+DHA, astfel că în acest scop necesarul poate fi chiar de 3-4 capsule (dar nu de 8-20 de bucăți, cum scrie pe majoritatea capsulelor din ulei de pește).
Despre Omega-3
Raportul acizilor grași Omega-3 și Omega-6 este extrem de important pentru funcționarea corespunzătoare a organismului uman, deoarece acizii grași Omega-3 EPA și DHA produc, în fiecare celulă a organismului, substanțe asemănătoare hormonilor, iar în urma consumului exagerat de acizi grași Omega-6, substanțele provenite din unul dintre acizii grași Omega-6 (acid arahidonic) are efect inflamator. Majoritatea afecțiunilor (așa numitele boli ale civilizației) se formează chiar din cauza nivelului ridicat de inflamație, care accentuează și îmbătrânirea. Un raport de 1:1 al acizilor grași Omega-3/6 este „proiectat” în mod genetic la om. Raportul de acizi grași la strămoșii noștri se apropia de 1:1, ca și la popoarele foarte sănătoase din zilele noastre. Din păcate acest raport s-a modificat în favoarea Omega-6 (1:8 – 1:32), din cauză că nu se consumă destul pește de mare și destule fructe de mare, iar consumul de uleiuri vegetale și grăsimi de la animale furajate, bogate în Omega-6, este foarte ridicat. Această modificare este cauza multor boli.
Cea mai bună soluție pentru restabilirea raportului este reducerea consumului de alimente bogate în Omega-6 și administrarea regulată de suplimente alimentare pure, cu conținut de EPA și DHA, precum și consumul de pește de mare și fructe de mare de mai multe ori pe săptămână. Uleiurile vegetale cu conținut de Omega-3, cu excepția uleiului din alge, nu sunt corespunzătoare, deoarece acestea nu conțin EPA și DHA, ci Omega-3 este prezent în ele ca acid alfa-linolenic (ALA) care în organismul uman nu se transformă, sau se transformă în foarte mică măsură în acizi grași utili EPA și DHA. Omega-3 din alge și de origine animală este cel mai folositor la om. Omega-3 vegetal (ALA) se transformă în foarte mică măsură în formele EPA și DHA, dar diminuează și producerea în organism a acidului gras numit acid dihomo-gamma linolenic, de asemenea, cu efect antiinflamator. Producerea acestui acid gras la fel de important este blocat și de consumul exagerat de acid gras Omega-6, astfel fiind extrem de important să nu compensăm consumul exagerat de acid gras Omgea-6 prin aportul Omega-3 din surse vegetale, căci ambele vor diminua nivelul acestui acid gras atât de important, cu efect antiinflamator. În schimb, EPA și DHA nu va avea acest efect de diminuare, dimpotrivă...
Este imposibil să enumerăm toate avantajele consumului de ulei de pește, adică ale raportului ridicat de Omega-3 și ale consumului abundent din acizii grași EPA, DPA și DHA. Iată-le pe cele mai importante, aflate de cercetători, până în prezent:
Creierul și sistemul nervos
Reduce depresia, agresivitatea, irascibilitatea și indispoziția.
Ajută procesele de învățare și dezvoltă inteligența, crește masa cerebrală, dezvoltă creierul, mai ales dacă aportul este corespunzător începând cu viața intrauterină și în copilărie.
Sistemul cardiovascular
Ajută la păstrarea elasticității venelor, reglează ritmul cardiac și nivelul de colesterol.
Reduce riscul de tromboză, de stroke și de infarct, precum și nivelul de trigliceride și tensiunea arterială.
Altele
Ajută la prevenirea apariției degenerescenței maculare (AMD), a sindromului de ochi uscat și are efect benefic asupra capilarelor oculare.
Datorită efectului puternic antiinflamator, se consideră eficient și împotriva reumatismului articular.
Ajută la păstrarea sănătății și luciului părului și al pielii.
La persoanele cu niveluri ridicate de EPA și DHA în sânge, telomerul care protejează capetele lanțului de ADN se scurtează mai lent, acesta fiind în prezent cel mai precis indicator al speranței de viață.
1. Examine.com 2. Liou et al.: Decreasing Linoleic Acid with Constant α-Linolenic Acid in Dietary Fats Increases (n-3) Eicosapentaenoic Acid in Plasma Phospholipids in Healthy Men. J Nutr. 2007 Apr;137(4):945-52. 3. Liou et al.: Dietary linoleic acid has no effect on arachidonic acid, but increases n-6 eicosadienoic acid, and lowers dihomo-gamma- linolenic and eicosapentaenoic acid in plasma of adult men. Epub 2009 Apr 8. 4. Wang et al. n-3 Fatty acids from fish or fish-oil supplements, but not alpha-linolenic acid, benefit cardiovascular disease outcomes in primary- and secondary-prevention studies: a systematic review. AJCN 2006 Jul;84(1):5-17. 5. Schwab et al.: Effects of hempseed and flaxseed oils on the profile of serum lipids, serum total and lipoprotein lipid concentrations and haemostatic factors. Eur J
Forma/Textura:: capsule
Ingredient Principal: Ashwagandha, Omega 3, L-Arginina
Pentru: : barbati
L ARGININA (sanatate sexuala, cresterea masei musculare, detox ficat) * 60 cps
Forma/Textura:: capsule
Pentru: : femei,barbati
Ingredient Principal: L-Arginina
GAL Sensoril® Ashwagandha *60 cps
Ingredient Principal: Ashwagandha
Pentru: : femei,barbati
GAL Omega 3 Eco, 60 caps
Forma/Textura:: capsule
Pentru: : femei,barbati
Ingredient Principal: Ulei de peste