Protocol ''DERMATITA SEBOREICA''

416,90 RON 394,90 RON
GAL Omega 3 Eco - 1 cps dim dupa mic dejun
Bimuno Flora Complex de fibre prebiotice- 1 lingurita dim stomac gol dizolvata in apa calda
Shilajit - 2 cps pranz


Se urmeaza concomitent un regim alimentar pe o perioada de 2 luni in care se elimina total:
  • lactatele
  • gluten
  • zahar
  • ovaz
  • alune
Dupa 2 luni se reintroduc treptat in fctie de rezultate
In stoc

Durata de livrare: 1-2 zile lucratoare

Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: C448 Ai nevoie de ajutor? 0770819799
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)
Ceramol DS – tratament dermatita seboreica (50ml)

Lotiune calmanta care reechilibreaza scalpul si calmeaza iritatiile pielii. Aceasta lotiune poate fi folosita pentru a insoti tratamente specifice. Ajuta la reducerea descuamarii si iritatiei, astfel incat pielea si scalpul sa revina la starea lor normala.

INDICATII:

  • Lotiune cosmetica pentru ten gras si mixt (scalp si alte zone cu par de pe corp)
  • Potrivit si pentru fata, cu exceptia in jurul ochilor si a altor zone sensibile

Ingrediente active:

  • CLIMBAZOLE si PIROCTONE OLAMINA cu actiune purificatoare
  • Niacinamide cu actiune sebo-normalizanta
  • Bisabolol si Acid Hialuronic cu actiune calmanta

Ceramol – brandul NR.1 de dermatocosmetice in Italia. Dezvoltate intr-o stransa colaboarare intre farmacisti si medici dermatologi in inima muntilor Dolomiti in laboratoare de cercetare proprii. Nici un ingredient nu este ales la intamplare sau in plus, tehnologii patentate in toate produsele.

Utilizare

Aplicati produsul pe zonele afectate ale scalpului si pielii, masati usor pana cand acesta a fost absorbit. Utilizati dimineata si seara. Pentru cele mai bune rezultate, folositi neintrerupt cel putin doua saptamani, putand prelungi cu inca doua, in functie de gravitatea situatiei.

INCI

Aqua, Alcohol denat., Laureth-9, PEG-40 hydrogenated castor oil, Allantoin,Bisabolol, Inositol, Niacinamide, Panthenol, Piroctone olamine, Climbazole, Sodium hyaluronate, Citric acid, Dehydroxanthan gum, Disodium EDTA, Glycerin, Hydroxyethylcellulose



Ceramol DS – sampon dermatita seboreica (200ml)

Tratament adjuvant pentru pielea grasa si mixta, reechilibreaza pielea si scalpel.

Sampon cu tehnologie macro-micelara, formulat pentru a curata pielea si scalpul si pentru a reduce fulgii de matreata. Amelioreaza senzatia de mancarime, elimina fulgii de la descuamare, reduce iritatiile, in general reduce problemele comune asociate cu pielea grasa. Controleaza productia de sebum, ajuta la restabilirea barierei de protectie a scalpului

INDICATII:

  • Tratament adjuvant pentru ten gras si mixt
  • Descuamarea scalpului sau a pielii cu matreata si iritatii
  • Curatarea fetei si corpului pentru adulti si copii
  • Tratament adjuvant pentru cradle cap persistent
  • Utilizare frecventa pentru toate tipurile de par

Ingrediente active:

  • CLIMBAZOLE si PIROCTONE OLAMINA cu actiune purificatoare
  • Niacinamide cu actiune sebo-normalizanta
  • Ceramide 3 cu actiune reparatoare a barierei scalpului si a pielii

Ceramol – produse dermatocosmetice dezvoltate intr-o stransa colaboarare intre farmacisti si medici dermatologi cu experienta pentru a raspunde nevoilor pacientilor cu care se intalneau zi de zi. Nici un ingredient nu este ales la intamplare sau in plus, tehnologii patentate in toate produsele.

Utilizare
Utilizati ca un sampon normal pe par si ca un demachiant pe piele. Masati usor intr-o spuma bogata pe scalpul umed si apoi lasati timp de doua-trei minute. Clatiti bine cu multa apa. Pentru cele mai bune rezultate, repetati tratamentul de 2-3 ori pe saptamana pe o perioada lunga. Pentru cele mai bune rezultate folositi impreuna cu lotiunea DS.

INCI

Aqua, Sodium myreth sulfate,Sodium cocoamphoacetate, Laureth-6 carboxylic acid, Sodium chloride, Ceramide 3, Climbazole, Niacinamide, Piroctone olamine, PEG-55 propylene glycol oleate, Lauryl glucoside, Sodium Phytate, Polyquaternium-10, Capryloyl glycine, Propylene Glycol, Citric Acid, Parfum, Undecylenoyl Glycine.
 



GAL Omega 3 Eco, 60 caps
Cel mai pur, cel mai proaspăt ulei de pește încorporat în capsule, un produs cu o absorbție excelentă, cu un conținut foarte ridicat de ingrediente active.

GAL Omega 3 Eco

La realizarea produsului nostru folosim versiunea naturală a concentratului de ulei de pește Golden Omega, pentru că acesta este produs din pești mici sălbatici, cu amprentă ecologică zero; la pescuit se acordă atenție la păstrarea biodiversității, iar în timpul tehnologiei moderne de producție nu sunt generate deșeuri sau poluanți inutili → IFFO RS și certificare Friends of the Sea.

Prelucrarea peștilor începe imediat după ce au fost prinși, fără depozitare → TOTOX <5 Uleiul obținut din peștele deja pur este purificat apoi și molecular, printr-o procedură nouă, brevetată, datorită căreia conținutul de omega-3 este de 2-3 ori mai mare, iar impurități nu pot fi detectate deloc → certificare IFOS de 5 stele. Conține acizi grași omega-3 în forma lor naturală, nu în forma lor larg utilizată, cea de ester etilic ieftin, cu privire la care nici măcar nu există obligația de a menționa ceva în descriere. Pentru a-și păstra prospețimea pentru o lungă perioadă de timp (TOTOX), l-am stabilizat cu amestecul nostru propriu de antioxidanți, format dintr-un complex natural de vitamina E (8 tipuri de tocoferoli + tocotrienol) obținut din pulpa fructului de palmier care conține și tocotrienoli și care este achiziționată de la o fermă sustenabilă, certificată RSPO („prietenoasă cu orangutanii”) și din antioxidanți din salvie grecească, obținuți printr-o extracție supercritică (fără chimicale).

Dozare: Administrarea a 1 buc. capsulă pe zi este deja suficientă pentru a exercita toate efectele omega-3 asupra creierului, ochilor și sistemului cardiovascular.

- Fără alergeni
- Fără gluten
- Fără ouă
- Fără alergeni din soia
- Fără lactate și fără lactoză
- Fără dioxid de sulf
- Fără zahăr
- Fără OMG
- Hârtie certificată FSC (CO31340)
- Ambalaj provenit dintr-o unitate de producție cu carbon neutru
- Ambalaj 100% reciclabil
 

Deși consumarea unui ulei de pește lichid, de bună calitate este cel mai economic mod de a obține cantitatea zilnică necesară de EPA și DHA, mulți preferă, totuși, capsulele.

Eco

Produsul nostru este realizat cu amprentă ecologică zero, din pești mici, crescuți în libertate, prinși cu atenție la păstrarea biodiversității, iar datorită tehnologiei moderne de producție, nu există niciun fel de deșeuri sau materiale poluante – astfel că dispune de certificare IFFO RS și Friends of the Sea.

Puritate

Este obținut 100% dintr-un soi de anșoa mărunt, cu ciclu de viață scurt, crescut în libertate, care se hrănește în principal cu creveți (krill) și diferite planctoane. Datorită acestui fapt și a zonei de pescuit nepoluate, uleiul macru obținut din ei este ab ovo pur, dar prin noul nostru procedeu delicat și brevetat se mai purifică în plus, astfel că în cele din urmă, nici nu mai poate fi detectat vreun material poluant, nici măcar cu metode de cea mai mare precizie! Ulei de pește mai pur nu există!

Prospețime

Prelucrarea peștilor începe imediat ce au fost prinși, ei nu sunt depozitați, astfel valoarea TOTOX este extrem de scăzută, sub 5. Calculând pe unitate de materie activă, acesta este cel mai proaspăt ulei de pește din lume!

Conținut foarte ridicat de materie activă

GAL Omega-3 Eco are un conținut de 700 mg de acizi grași Ω3 per capsulă gelatinoasă moale, din care 350 mg EPA, 250 mg DHA, iar 100 mg, DPA și SDA. (Alte capsule cu ulei de pește conțin, de obicei, între 100-350 mg de Ω3 per capsulă.)

Caracter natural

Format natural de trigliceridă (TG), nu formatul ieftin, artificial de esteri etilici (EE) care este caracteristic pentru uleiurile de pește concentrate (și desigur, de fiecare dată lipsește această mențiune, ea nefiind obligatorie...). Acest lucru este important – în plus față de ideea romantică a provenienței natural – și pentru faptul că esterii etilici se digeră și se absorb altfel decât TG regăsiți în natură. Este interesant de observat că de când la studii se folosesc numai forme de EE, apar din ce în ce mai multe analize potrivit cărora uleiul de pește este mai puțin eficient decât se credea înainte. Poate fi doar o coincidență, dar oricum, un motiv în plus pentru care noi utilizăm numai forma naturală a TG.

 Deoarece nu sunt marcate, singura modalitate de a fi siguri dacă produsul ales este TG sau EE: EE va începe să dizolve și să atace polistirenul în câteva secunde... TG nu!

Biodisponibilitate cu 30% mai bună

Biodisponibilitatea acizilor grași Ω3 din uleiurile de pește purificate și concentrate molecular în forma lor finală naturală (TG) este cu 30% mai bună decât cea a uleiurilor de pește naturale simple (ca să nu mai vorbim de forma EE). IFOS, renumitul și severul organism canadian pentru certificarea produselor din ulei de pește, i-a acordat ratingul maxim, de 5 stele, dar produsul a depășit cu mult și cerințele pentru acest nivel. Pentru păstrarea îndelungată a prospețimii (TOTOX) am folosit un amestec stabilizator antioxidant dezvoltat de noi, cu certificare RSPO („orangutan-friendly”) în componența căruia se găsesc tocotrienoli obținuți din pulpa fructului de palmier roșu, de la ferme sustenabile, complex natural de vitamina E (8 feluri de tocoferoli+tocotrienoli) și antioxidanți obținuți din salvie grecească, fără chimicale (cu așa-numita extracție supercritică).

O capsulă pe zi din produsul nostru este, deja, suficientă pentru a-și exercita toate efectele asupra creierului, ochilor și sistemului cardiovascular, minimul necesar fiind, de altfel, de 500 mg EPA+DHA. Pentru acest efect sunt necesare 2-6 capsule din ulei de pește obișnuite (cu toate că recomandarea menționată pe acestea este tot 1 buc. pe zi). În schimb, potrivit EFSA, pentru efectul de scădere a nivelului de trigliceride este nevoie de min. 2000 mg EPA+DHA, astfel că în acest scop necesarul poate fi chiar de 3-4 capsule (dar nu de 8-20 de bucăți, cum scrie pe majoritatea capsulelor din ulei de pește).

Despre Omega-3

Raportul acizilor grași Omega-3 și Omega-6 este extrem de important pentru funcționarea corespunzătoare a organismului uman, deoarece acizii grași Omega-3 EPA și DHA produc, în fiecare celulă a organismului, substanțe asemănătoare hormonilor, iar în urma consumului exagerat de acizi grași Omega-6, substanțele provenite din unul dintre acizii grași Omega-6 (acid arahidonic) are efect inflamator. Majoritatea afecțiunilor (așa numitele boli ale civilizației) se formează chiar din cauza nivelului ridicat de inflamație, care accentuează și îmbătrânirea. Un raport de 1:1 al acizilor grași Omega-3/6 este „proiectat” în mod genetic la om. Raportul de acizi grași la strămoșii noștri se apropia de 1:1, ca și la popoarele foarte sănătoase din zilele noastre. Din păcate acest raport s-a modificat în favoarea Omega-6 (1:8 – 1:32), din cauză că nu se consumă destul pește de mare și destule fructe de mare, iar consumul de uleiuri vegetale și grăsimi de la animale furajate, bogate în Omega-6, este foarte ridicat. Această modificare este cauza multor boli.

Cea mai bună soluție pentru restabilirea raportului este reducerea consumului de alimente bogate în Omega-6 și administrarea regulată de suplimente alimentare pure, cu conținut de EPA și DHA, precum și consumul de pește de mare și fructe de mare de mai multe ori pe săptămână. Uleiurile vegetale cu conținut de Omega-3, cu excepția uleiului din alge, nu sunt corespunzătoare, deoarece acestea nu conțin EPA și DHA, ci Omega-3 este prezent în ele ca acid alfa-linolenic (ALA) care în organismul uman nu se transformă, sau se transformă în foarte mică măsură în acizi grași utili EPA și DHA. Omega-3 din alge și de origine animală este cel mai folositor la om. Omega-3 vegetal (ALA) se transformă în foarte mică măsură în formele EPA și DHA, dar diminuează și producerea în organism a acidului gras numit acid dihomo-gamma linolenic, de asemenea, cu efect antiinflamator. Producerea acestui acid gras la fel de important este blocat și de consumul exagerat de acid gras Omega-6, astfel fiind extrem de important să nu compensăm consumul exagerat de acid gras Omgea-6 prin aportul Omega-3 din surse vegetale, căci ambele vor diminua nivelul acestui acid gras atât de important, cu efect antiinflamator. În schimb, EPA și DHA nu va avea acest efect de diminuare, dimpotrivă... 

 Este imposibil să enumerăm toate avantajele consumului de ulei de pește, adică ale raportului ridicat de Omega-3 și ale consumului abundent din acizii grași EPA, DPA și DHA. Iată-le pe cele mai importante, aflate de cercetători, până în prezent:

Creierul și sistemul nervos

Reduce depresia, agresivitatea, irascibilitatea și indispoziția.

Ajută procesele de învățare și dezvoltă inteligența, crește masa cerebrală, dezvoltă creierul, mai ales dacă aportul este corespunzător începând cu viața intrauterină și în copilărie.

Sistemul cardiovascular

Ajută la păstrarea elasticității venelor, reglează ritmul cardiac și nivelul de colesterol.

Reduce riscul de tromboză, de stroke și de infarct, precum și nivelul de trigliceride și tensiunea arterială. 

 Altele

Ajută la prevenirea apariției degenerescenței maculare (AMD), a sindromului de ochi uscat și are efect benefic asupra capilarelor oculare.

Datorită efectului puternic antiinflamator, se consideră eficient și împotriva reumatismului articular.

Ajută la păstrarea sănătății și luciului părului și al pielii.

La persoanele cu niveluri ridicate de EPA și DHA în sânge, telomerul care protejează capetele lanțului de ADN se scurtează mai lent, acesta fiind în prezent cel mai precis indicator al speranței de viață.

1. Examine.com 2. Liou et al.: Decreasing Linoleic Acid with Constant α-Linolenic Acid in Dietary Fats Increases (n-3) Eicosapentaenoic Acid in Plasma Phospholipids in Healthy Men. J Nutr. 2007 Apr;137(4):945-52. 3. Liou et al.: Dietary linoleic acid has no effect on arachidonic acid, but increases n-6 eicosadienoic acid, and lowers dihomo-gamma- linolenic and eicosapentaenoic acid in plasma of adult men. Epub 2009 Apr 8. 4. Wang et al. n-3 Fatty acids from fish or fish-oil supplements, but not alpha-linolenic acid, benefit cardiovascular disease outcomes in primary- and secondary-prevention studies: a systematic review. AJCN 2006 Jul;84(1):5-17. 5. Schwab et al.: Effects of hempseed and flaxseed oils on the profile of serum lipids, serum total and lipoprotein lipid concentrations and haemostatic factors. Eur J



GAL Bimuno Flora Complex de fibre prebiotice, 150 g
Beneficiile laptelui matern, pentru adulți – sprijină bacteriile intestinale bune, le suprimă pe cele rele.

Flora Complex de fibre (150 g, 60 doze)

Bimuno® este un amestec special de galactooligozaharide (GOS), o fibră solubilă în apă, care se regăsește și în laptele matern.

Atât structura sa, cât și efectul său diferă mult de GOS care se regăsesc în leguminoase, dar și de celelalte produse GOS, care sunt realizate cu enzime ce le sunt străine corpului. Bimuno® este produs cu ajutorul unei bacterii care este prezent în laptele matern și în flora intestinală sănătoasă, efectul căreia a fost demonstrat printr-o mulțime de studii clinice. Datorită structurii și proporțiilor sale unice, nu hrănește bacteriile dăunătoare, așadar nu cauzează probleme nici celor care obișnuiesc să se baloneze sau care observă alte efecte neplăcute în urma consumului de prebiotice. Se poate administra și în caz de SIBO.

Produsul nostru a fost îmbogățit cu fibre de bambus micronizate. Deși Bimuno® este produs din zer de lapte, o doză din acesta conține de 20 de ori mai puțină proteină de lapte, decât se regăsește într-o picătură de lapte; la fel, și conținutul său de lactoză este mai mic decât cel al unei lingurițe de lapte.

Dozare: Pentru adulți, 1-2 lingurițe (2,5-5 g), dizolvate în lichid. Pentru copii, în funcție de greutatea corporală.

Nu depășiți doza zilnică recomandată! Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă echilibrată, mixtă și un stil de viață sănătos. A nu se lăsa la îndemâna copiilor!
 

Fără gluten
- Fără ouă
- Fără alergeni din soia
- Fără lactate și fără lactoză
- Fără dioxid de sulf
- Fără zahăr
- Fără OMG
- Vegetarian
- Vegan
- Ambalaj provenit dintr-o unitate de producție cu carbon neutru

 

Numeroasele cercetări clinice realizate până acum cu Bimuno® au dat niște rezultate fantastice. Iată efectele demonstrate de aceste analize (nu pe animale sau in vitro, ci toate demonstrate pe oameni):

Digestie/tract intestinal:

  • La numai 1 săptămână se poate constata o îmbunătățire a florei intestinale (crește

  • semnificativ numărul Bifidobacteriilor).

  • Are efect de sporire a numărului bacteriilor „bune”, dar în același timp scade și numărul celor

  • „rele”.

  • Este substanța prebiotică cu cel mai redus efect de balonare; față de alte prebiotice, acesta

  • nu este considerată FODMAP și poate fi administrată și în caz de SIBO.

  • Ajută la prevenirea stărilor de rău din timpul călătoriilor și a infecțiilor intestinale atunci când ne aflăm în străinătate.

  • Administrat pe termen lung, ajută la încetarea predispoziției la constipație sau la diaree.

  • Îmbunătățește flora intestinală și reduce simptomele la cei care suferă de IBS.












  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Sistemul imunitar, stresul, compoziția corporală/sindromul metabolic
Scade cu aproximativ 30% nivelul cortizolului, al hormonului de stres. Stimulează funcția imunitară, reduce incidența infecțiilor, chiar și la nivelul tractului respirator, deoarece crește cantitatea de substanțe imunitare, atât în salivă, cât și în secrețiile nazale. O floră intestinală bună reprezintă un factor determinant pentru a avea un corp suplu, ideal, și un indicator al sindromului metabolic. Ca urmare a folosirii Bimuno® de către persoanele obeze, cu sindrom metabolic, compoziția corporală și alți indicatori metabolici s-au îmbunătățit, ceea ce a fost confirmat și de compoziția florei intestinale, analizată în fecale.

În articolul pe care l-am scris mai demult despre prebiotice și probiotice, am explicat mai în detaliu problemele legate de selectivitatea inadecvată a prebioticelor generale, dar și alte lucruri despre flora intestinală. Dacă vă interesează subiectul, vă recomand să citiți articolul

https://www.facebook.com/notes/szab%C3%B3-g%C3%A1l-bence/az-eg%C3%A9szs%C3%A9ges-b%C3%A9lfl%C3%B3ra/1737060196525305/

Atunci când am scris articolul, nu cunoșteam încă Bimuno®, nu știam că există și prebiotice selective. Mai doresc să clarific un lucru legat de cele scrise în articol: este mai bine să condimentăm alimentele doar la un nivel mediu, căci fiecare dintre condimente și plante medicinale are efect de inhibare a enzimelor, la fel și  cafeaua, ceaiul, ciocolata/cacao și toate alimentele care conțin flavonoide și catechine. De aceea, este mai bine să le consumăm  cu cel puțin o jumătate de oră după mese, sau cu minimum 2 ore înainte de mese.

În produsul nostru, Bimuno® vine împreună cu o cantitate mică de fibre de bambus micronizate, pentru o dozare mai ușoară. Acestea completează bine Bimuno®. În plus, fibrele de bambus sunt niște fibre blânde, care nu fermentează și nu sunt prebiotice.

1 doză de Bimuno® conține lactoză cam în cantitatea care se regăsește într-o lingură de lapte. Ceea ce nu este mult, iar potrivit numeroaselor feedbackuri, această cantitate redusă de lactoză din Bimuno® nu îi afectează nici pe cei cu o intoleranță severă la lactoză, care obișnuiesc să aibă probleme chiar și atunci când într-un produs se regăsește o fracțiune din cantitatea aceasta de lactoză. Există un studiu potrivit căruia beta-GOS-urile reduc intoleranța la lactoză, ceea ce poate explica această experiență mai plăcută. În orice caz, pentru cei care au o intoleranță severă la lactoză, se recomandă să înceapă cu o jumătate sau un sfert de doză, apoi să crească treptat cantitatea. Nu se recomandă creșterea cantității dintr-o dată, nici dacă nu există probleme.

Bimuno® conține urme de proteine din lapte, dar 1 doză conține o cantitate mai mică decât cea dintr-o picătură de lapte. Aceasta este o cantitate neglijabilă chiar și în cazurile de afecțiuni autoimune. Cu toate acestea, dacă aveți o astfel de problemă sau o sensibilitate extremă la proteinele din lapte, merită să începeți cu o jumătate de doză sau un sfert, și să creșteți treptat, încet doza, pe măsură ce observați simptomele; dacă observați vreun disconfort, opriți consumul sau suspendați-l temporar.

Unul dintre principalele motive ale acestor sensibilități și boli autoimune este tocmai flora intestinală necorespunzătoare, iar Bimuno® ajută tocmai la îmbunătățirea florei intestinale, astfel că efectul net al acestuia întrece eventualele efecte negative generate de proteinele din lapte prezente în urme sau de cantitatea minimă de lactoză. Din păcate, fiecare produs beta-GOS conține proteine din lapte și lactoză. Bimuno® conține o cantitate minimă, 1 doză conține o fracțiune din cantitatea prezentă în alte b-GOS-uri, un criteriu important avut în vedere la alegerea acestuia. În plus, efectuăm și alte măsurători pe loturile pe care le fabricăm – împreună cu producătorul materiei prime Bimuno® – și ne sunt rezervate, de fiecare dată, loturile cu cel mai scăzut conținut de proteine din lapte, pe care le folosim doar pentru producția acestui complex cu Bimuno®. Acestea mai conțin doar niște cantități aproape nedetactabile.

Prebioticele sunt, prin definiție, substanțe care influențează flora intestinală într-un mod pozitiv, adică cresc numărul de bacterii „bune”, așa-numitele bacterii comensale, benefice pentru noi, reducând numărul de bacterii „rele”, dăunătoare, așa-numitele bacterii oportuniste. Cu alte cuvinte, ele reprezintă sursă de nutriție doar pentru bacteriile „bune”. Cu toate acestea, termenul „prebiotic” este utilizat în mod obișnuit, chiar și în mediu științific, pentru substanțele care au, în general, un efect pozitiv – prin capacitatea de a hrăni bacteriile pozitive, însă adesea este omis  faptul că în acest fel sunt hrănite și bateriile „rele”. Prebioticele – iar de acum, voi folosi acest termen în sensul pe care l-a dobândit astăzi, și nu în sensul său inițial – au selectivitatea variabilă. Unele prebiotice sunt mai selective în relație cu bacteriile mai bune, altele sunt mai puțin selective. Astfel, ele servesc deseori drept hrană și pentru bacteriile dăunătoare, hrană necesară înmulțirii lor.

Este vorba, prin urmare, despre faptul că la cei care au o floră  intestinală bună, adică au multe bacterii „bune” și puține bacterii „rele”, oricare prebiotic va avea efect pozitiv și va ajuta la o îmbunătățire și mai mare a florei intestinale. În schimb, în cazul persoanelor care nu au o floră intestinală foarte bună sau au o floră cu deficiențe, este importantă alegerea atentă a prebioticului de administrat, deoarece se poate întâmpla să înmulțim și mai mult bacteriile „rele”, care oricum sunt deja prezenta în proporție mai mare, ceea ce va duce, în același timp, la scăderea numărului celor „bune”. Mai nou, se ține din ce în ce mai mult cont de acest lucru, și au fost organizate mai multe cercetări clinice pe oameni, care au confirmat faptul că, spre exemplu, și în cazul IBS/IBD sau a altor probleme intestinale, prin evitarea alimentelor care conțin substanțe cu efect prebiotic, cum ar fi legumele și fructele, se poate obține o ameliorare semnificativă – atât în privința simptomelor, cât și în cea a compoziției florei intestinale.

Inulina și fructooligozaharidele (FOS) – care sunt recomandate și utilizate la scară largă – nu prea sunt selective, o gamă largă de bacterii dăunătoare se reproduc foarte bine în acest mediu, ceea ce creează probleme multora.

Studiile efectuate până în prezent sugerează că „zaharurile” care aparțin așa-numitelor galacto-oligozaharide (GOS) par a fi cele mai selective. Acestea sunt de două tipuri principale: GOS-uri alfa și beta. Alfa-GOS (din păcate, alături de inulină și FOS) se găsește în multe tipuri de leguminoase, dar mai selective decât cele alfa sunt cele beta-GOS, care se regăsesc doar în lapte. Există multe feluri de beta-GOS, iar diferitele tipuri de GOS sunt produse în proporții diferite, în funcție de bacteriile cu ajutorul cărora iau naștere. Bimuno® este singurul GOS care este produs cu ajutorul bifidobacteriei, un component esențial al florei intestinale sănătoase, și care se regăsește și în laptele matern. Astfel, se realizează un mix de GOS-uri prezente în laptele matern. Nu este de mirare că, în baza celor mai recente studii, în doza eficientă, GOS Bimuno® pare complet selectiv. Pe scurt, beta-GOS sunt cele mai selective dintre toate prebioticele, iar dintre ele, Bimuno® este, practic, de o selectivitate perfectă.

Dacă ne gândim bine, nici nu este de mirare faptul că cel mai selectiv prebiotic este tocmai acela care se regăsește în cea mai mare cantitate în laptele matern. Bacteria utilizată și la Bimuno®, prezentă și în laptele matern, transformă lactoza din laptele matern într-un amestec GOS asemănător cu Bimuno®. Căci sugarul se naște cu o floră intestinală aproape sterilă, sosind într-o lume în care mișună bacteriile; oare care ar fi cel mai important moment, dacă nu acesta, pentru a nu se permite instalarea și înmulțirea necontrolată, în acel mediu? Aici, un rol joacă și lactoferina, prezentă în cantitate mare în laptele matern, dar acum să lăsăm la o parte acest lucru.

GAL PrimaVie® Shilajit
Mumio – Simte forța timpurilor vechi!

Cu milioane de ani în urmă, atunci când Munții Himalaya s-au format prin coliziunea continentului Indian cu Asia, vechea junglă existentă acolo s-a conservat, ca o biomasă, în adâncurile Munților Himalaya. Acesta este shilajitul, pe care vindecătorii indieni, tibetani și mulți alți vindecători ai altor vremuri l-au cunoscut și l-au prețuit datorită efectelor sale de întinerire, fortificare și detoxifiere.

Produsul nostru folosește extractul de shilajit brevetat PrimaVie®. Acesta a fost dezvoltat de către dr. Shibnath Ghosal (care mai trăiește și astăzi) și echipa sa de cercetare. Este extras printr-o metodă în cadrul căreia se folosește doar apă, astfel că sunt păstrate toate ingredientele active și proporțiile originale – în concentrații multiple. Numeroase studii clinice demonstrează efectul acestui extract.

Dozare: 1-2 capsule în timpul mesei, de două ori pe zi, așadar în total 2 sau 4 capsule pe zi. Administrați timp de 2-3 luni, apoi luați o pauză de 1-2 săptămâni.

- Fără alergeni
- Fără gluten
- Fără ouă
- Fără alergeni din soia
- Fără lactate și fără lactoză
- Fără dioxid de sulf
- Fără zahăr
- Fără OMG
- Hârtie certificată FSC (CO31340)
- Ambalaj provenit dintr-o unitate de producție cu carbon neutru
- Ambalaj 100% reciclabil

Shilajit (sau mumio) este, practic, biomasa junglei ancestrale care s-a format la coliziunea subcontinentului indian cu Eurasia, sub munții Himalaya care s-au înălțat la acel moment. Acea junglă ancestrală a trecut, de-a lungul a multe milioane de ani, printr-un proces de compostare, formându-se în ea numeroase compuși chimici unici și valoroși. Această masă conține, totodată, nenumărate oligoelemente valoroase. Cu secole înaintea zilelor noastre, oamenii au observat că maimuțele care trăiesc acolo consumă cu regularitate o masă stranie, neagră, rășinoasă, datorită căreia erau neobișnuit de sănătoase și trăiau foarte mult. Atât ayurveda, cât și medicina tibetană o consideră drept cea mai eficientă substanță de întinerire. Oamenii de știință din zilele noastre au recunoscut deja efectul pozitiv asupra unității energetice a celulelor, asupra mitocondriilor, precum și acțiunea de sprijinire a sistemului hormonal. Este adaptogen, ca și Ashwagandha, și sprijină randamentul fizic și spiritual, însă Shilajit se folosește în primul rând pentru efectul de întinerire și ca afrodiziac. S-au prelevat probe de țesut de la oamenii care au consumat, timp de 12 săptămâni, 500 mg (2x250 mg) de PrimaVie® Shilajit pe zi. Ca rezultat al administrării de Shilajit s-a constatat o extrareglementare semnificativă asupra genelor așa-numitei matrice extracelulare. Sinteza mai multor tipuri de proteine-colagen s-a accentuat, precum și cea a elastinei, în timp ce a scăzut activitatea enzimelor de descompunere ale acestora. În cursul acestui studiu, țesutul s-a obținut din coapse, prin biopsie, astfel că această cercetare a demonstrat în mod direct, deocamdată, doar efectul pozitiv asupra musculaturii și țesuturilor conjunctivale. Efectul stimulativ asupra mai multor tipuri de sinteză a colagenului și de inhibare a descompunerii ne lasă să prevedem o acțiune pozitivă și asupra pielii, a sistemului osos și a țesuturilor conjunctivale, căci și acestea conțin cantități mari de proteine-colagen, iar nivelul sănătos ridicat al acestora scade odată cu înaintarea în vârstă. Foarte multe beneficii ale Shilajitului nu sunt dovedite încă, deoarece până de curând, medicina occidentală nu a fost interesată de acesta.

Prof. dr. Shibnath Ghosal este cel mai cunoscut și recunoscut cercetător de Shilajit din întreaga lume. A scris și o carte, intitulată: Shilajit in perspective. Profesorul și-a dat seama că există diferențe foarte mari între Shilajitul cules din diferite locații, și foarte multe depind și de metoda de extracție. Multe tipuri de Shilajit sunt standardizate, dintre numeroasele substanțe active, doar pe acizii fulvici, iar alți factori și oligoelemente nu sunt prezente deloc sau sunt prezente în cantități nesemnificative. Nu este de mirare, așadar, că majoritatea produselor Shilajit și mumio testate de noi nu au avut niciun efect. Prof. dr. Shibnath Ghosal și echipa sa au creat extractul de Shilajit omologat sub denumirea de PrimaVie®, care conține toate componentele, în proporția naturală corespunzătoare și în cantitate mare, fără agenți de poluare. Acest lucru se datorează locației bine alese și lipsite de poluare, precum și metodei tradiționale de extragere (fără chimicale, doar cu apă curată). Calitatea perfectă, constantă este asigurată prin metode moderne de analiză. Esențial este că, față de substanțele similare, efectul PrimaVie® Shilajit este confirmat prin studii clinice umane. Acestea sunt motivele pentru care am considerat că PrimaVie® Shilajit are cea mai bună calitate, alegându-l pentru produsele noastre.

 Efectele Shilajitului, confirmate de studii clinice umane

Sistem hormonal întinerit și sporirea fertilității la bărbați sănătoși și infertili, deopotrivă În cadrul unui studiu efectuat în anul 2009, s-au administrat unui grup de bărbați infertili 200 mg (2x100 mg) PrimaVie® Shilajit zilnic, timp de 90 de zile. S-a constatat creșterea numărului total al spermatozoizilor, inclusiv al celor sănătoși, precum și accentuarea mobilității lor, în timp ce nivelul așa-numitei melondialdehide indicatoare a deteriorărilor oxidative constatate în materia ejaculată a scăzut, ba mai mult, au dispărut ori s-au diminuat și elementele (celule epiteliale și drenaj) care indică infecții, inflamații. Totodată a crescut cu 23,5 % și nivelul de testosteron din sânge. În grupul la care s-a administrat substanță placebo, în schimb, valorile nu au crescut, dimpotrivă, au scăzut. Experimentul s-a repetat mai târziu, în anul 2015, pentru a se afla dacă efectul pozitiv se manifestă și în cazul sistemului hormonal de la bărbații sănătoși. S-a administrat PrimaVie® Shilajit unui grup de bărbați de vârstă medie, sănătoși, cu nivel de testosteron normal-ridicat, timp de 90 de zile, de această dată doze de 500 mg (2x250 mg) zilnic. Nivelul de testosteron total și liber a crescut semnificativ, cu 20%, iar la bărbații cu placebo a scăzut cu 25-36%. Această scădere surprinzătoare la grupul placebo se datorează, probabil, efectului asupra nivelului de testosteron a schimbării de temperaturi și cicluri de lumină odată cu schimbarea anotimpurilor. Ceea ce poate însemna că PrimaVie® Shilajit poate împiedica, astfel dozat, efectul agenților externi de scădere a testosteronului, ori că s-ar fi putut atinge o creștere mult mai mare decât de 20% dacă experimentul s-ar fi efectuat într-o altă perioadă a anului. Oricum, valorile nivelului de testosteron, în loc să scadă, au crescut semnificativ în rândul celor cărora li s-a administrat PrimaVie® Shilajit. O altă constatare interesantă a acestui studiu este și că nivelul de testosteron a crescut fără ca nivelul hormonului luteinizant să fi crescut, ceea ce poate duce la concluzia că întărește sănătatea testiculelor și efectul nu se datorează acțiunii asupra creierului, ca la majoritatea altor substanțe și metode. La grupul în care s-a administrat PrimaVie® Shilajit odată cu creșterea de testosteron s-a constatat și creșterea semnificativă (+31%) a nivelului DHEA, un alt hormon cu efect de „întinerire”, în timp ce la grupul placebo nu s-a observat schimbare. Nivelul crescut de DHEA intensifică libidoul, dezvoltă musculatura, ameliorează capacitățile intelectuale, având și numeroase alte efecte benefice.

Creșterea nivelului de antioxidanți din organism și îmbunătățirea hemogramei

În cadrul studiu efectuat în anul 2003, dintr-un grup de 30 de tineri studenți la medicină 20 au luat, timp de 45 de zile, 2g de extract de Shilajit zilnic (o cantitate atât de mare, pentru că era mai puțin concentrat decât PrimaVie®), iar 10 dintre ei ai primit placebo. Nivelul de antioxidanți ai celor care au luat Shilajit a crescut și s-a ameliorat și hemograma. Nivelul de trigliceride și de colesterol a scăzut semnificativ (s-a îmbunătățit proporționalitatea de colesterol: a scăzut LDL, VLDL și a crescut HDL). A crescut nivelul de vitamina C în sânge cu 37,5%, iar cel al vitaminei E, cu 34,7% (deși Shilajit nu conține nici vitamina C, nici vitamina E). Ceea ce este esențial, este că și nivelul din sânge al unuia dintre antioxidanții „proprii” produși de organism (SOD) a crescut cu 25,6%. La grupul placebo nu s-au produs schimbări la niciunul dintre parametri.

Efectul de întinerire prin stimularea sintezei și inhibarea descompunerii colagenului

Un studiu mai recent, din anul 2016, a confirmat efectul pozitiv demult bănuit al PrimaVie® Shilajit asupra sintezei de colagen. S-au prelevat probe de țesut de la oameni care au consumat, timp de 12 săptămâni, 500 mg (2x250 mg) de PrimaVie® Shilajit pe zi. Ca rezultat al administrării de Shilajit s-a constatat o extrareglementare semnificativă asupra genelor așa-numitei matrice extracelulare. Sinteza mai multor tipuri de proteine-colagen s-a accentuat, precum și a elastinei, în timp ce a scăzut activitatea enzimelor de descompunere ale acestora. În cursul acestui studiu țesutul s-a obținut din coapse, prin biopsie, astfel această cercetare a demonstrat în mod direct, deocamdată, doar efectul pozitiv asupra musculaturii și țesuturilor conjunctivale. Efectul stimulativ asupra mai multor tipuri de sinteză a colagenului și de inhibare a descompunerii ne lasă să prevedem o acțiune pozitivă și asupra pielii, a sistemului osos și a țesuturilor conjunctivale, căci și acestea conțin cantități mari de proteine-colagen, iar nivelul sănătos ridicat al acestora scade cu înaintarea în vârstă. În luna februarie 2016 s-a demarat un nou experiment în cadrul căruia s-a studiat efectul consumului de 250-500 mg de PrimaVie® Shilajit asupra pielii, pe un grup de 45 de femei. Studiul este în desfășurare, rezultatul se va afla în 2019...

Alte efecte pentru care există, deocamdată, doar experimente in-vivo (efectuate pe animale vii): 

Atenuarea durerilor articulare și a inflamațiilor
În anul 2012, stăpânii a 10 căței cu dureri articulare din cauza osteoartritei au fost rugați să pună în mâncarea câinilor câte 500 mg PrimaVie® Shilajit pe zi, timp de 150 zile. La 60 de zile s-a constatat o ameliorare în starea cățeilor, aceasta crescând din ce în ce mai mult, odată cu administrarea produsului.

Totodată

Crește absorbția, eficiența și efectul coenzimei Q10.

Îmbunătățește funcționarea unităților producătoare de energie (mitocondrii) ale celulelor.

Eficient în cazul oboselii cronice (prin efectul de echilibrare asupra axei HPA).

Este eficient împotriva formării dependențelor drog/alcool).

Sporește rezistența și performanța fizică.

Scade CRP-ului, indicatorul nivelului de inflamație din organism.

Ajută la asimilarea nutrienților, precum și detoxifierea, în primul rând la eliminarea metalelor grele.

Mai multe informații despre PrimaVie® găsiți aici:

http://natreoninc.com/primavie-shilajit/



 
Surse

1. Clinical evaluation of spermatogenic activity of processed Shilajit in oligospermia. T. K. Biswas, S. Pandit, S. Mondal, S. K. Biswas, U. Jana, T.Ghosh, P. C. Tripathi, P. K. Debnath, R. G. Auddy & B. Auddy. Andrologia 42, 48–56 (2009).

2. Clinical evaluation of purified Shilajit on testosterone levels in healthy volunteers. S. Pandit, S. Biswas, U. Jana, R. K. De, S. C. Mukhopadhyay & T. K. Biswas. Andrologia 2015, xx, pp. 1–6

3. Pravenn Sharma et al.: EVALUTION OF ITS EFFECTS ON BLOOD CHEMISTRY OF NORMAL HUMAN SUBJECTS. Ancient Science of Life Vol : XXIII(2) October, November, December 2003

4. The Human Skeletal Muscle Transcriptome in Response to Oral Shilajit Supplementation. Amitava Das, Soma Datta, Brian Rhea, Mithun Sinha, Muruganandam Veeraragavan, Gayle Gordillo, and Sashwati Roy. Journal of Medicinal Food, Vol 19 (7), 2016, 701–709.

5. Gayle Gordillo, Associate Professor, Ohio State University. ClinicalTrials.gov identifier: NCT02762032

6. Anti Inflammatory and Anti‐Arthritic Efficacy and Safety of Purified Shilajit in Moderately Arthritic Dogs. Lawley S, Gupta RC, Goad JT, Canerdy TD and Kalidindi SR


Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!