Durata de livrare: 1
Magneziul este un mineral deosebit de important, care prin alimentație este dificil de obținut în cantități suficiente. Din cauza stresului, a sportului, a alimentelor care conțin acid fitic (semințe, cereale integrale, tărâțe etc.) și prin consumul de cafea și ceai, magneziul se elimină mai rapid. Acesta este motivul pentru care deficiența de magneziu este frecventă. Aportul de magneziu este important pentru aproape toată lumea. Life Extension Foundation definește magneziul ca fiind „noua vitamină D3”, deoarece este la fel de important, iar lipsa lui, la fel de frecventă ca și cea a vitaminei D3. Absorbția preparatelor cu magneziu este foarte variată, la majoritatea oamenilor provoacă diaree, scaun moale sau alte probleme de digestie, ceea ce poate fi consecința faptului că magneziul leagă acidul gastric, iar deficiența producției de acid gastric este, în sine, o problemă destul de frecventă. (Refluxul nu este, de fapt, surplus de acid gastric; dimpotrivă, adesea tocmai lipsa de acid gastric provocă refluxul. Boala SIBO instalată și/sau o funcționare defectuoasă a gurii stomacului determină acidul gastric să curgă înapoi în esofag, făcând să pară că există mult acid gastric, chiar dacă există, de fapt, prea puțin.)
În formele sale anorganice, cum ar fi sulfatul, oxidul, carbonatul, hidroxidul de magneziu, magneziul abia dacă se absoarbe, dar la persoanele sensibile poate cauza scaune moi sau diaree, respectiv poate lega acidul gastric. (De exemplu, magneziul neabsorbit provoacă diaree, astfel că nu este de mirare dacă un consum al formelor greu absorbabile duc la indigestie sau la alte probleme de digestie.) Clorura de magneziu este singura dintre formele anorganice de magneziu cu biodisponibilitate destul de bună și care nu leagă acidul gastric, dimpotrivă, ajută la producerea acestuia.
Bisglicinatul de magneziu este o sare din magneziu cu aminoacid de glicină, astfel încât ajută la aprovizionarea organismului cu glicină, precum și cu magneziu. Despre efectele beneficie ale glicinei puteți citi mai multe la descrierea glicinei, dar amintim câteva și aici. Accentuează eficiența insulinei, atenuează semnificativ efectul glucozei – și implicit al carbohidraților – de creștere a glicemiei. Majoritatea efectelor benefice ale colagenului se datorează tot conținutului mare de glicină: reduce ridurile, crește elasticitatea pielii, întinerește și hidratează pielea. Ajută la detoxifierea organismului și la obținerea unui somn mai odihnitor.
Unele persoane prezintă scaune moi chiar și la formele bine absorbite ale magneziului (organice/legate de chelați). Bisglicinatul de magneziu este recomandat mai ales în aceste cazuri, deoarece este varianta cea mai blândă de magneziu – datorită faptului că se absoarbe cel mai bine (și este recomandat în mod obligatoriu persoanelor la care celelalte forme provoacă diaree). La această formă sunt foarte frecvente variantele „not fully reacted”. Cum ar fi, spre exemplu, cele numite glicinat de magneziu (și nu bisglicinat), care sunt cu siguranță astfel. Dozare: 2-4 capsule pe zi. Cel mai bine, 1 sau 2 capsule înainte de culcare. Poate fi de ajutor chiar și în caz de arsuri gastrice nocturne sau în somn. Compoziție: bisglicinat de magneziu 100% („fully reacted”), gelatină (învelișul capsulei)
Fiecare capsulă conține 820 mg bisglicinat de magneziu, din care 100 mg magneziu elementar bine absorbit.
Majoritatea produselor cu magneziu sunt înșelăciuni! Majoritatea produselor cu magneziu organic (chelate) din comerț nu sunt, în realitate, ceea ce scrie pe ele. Cei mai mulți producători utilizează compuși de magneziu parțial activați sau deloc activați. Adică inscripționează pe produs, de exemplu, că acesta conține malat de magneziu, dar de fapt este vorba doar de un malat de oxid/carbonat de magneziu. Ori folosesc, în loc de citrat de magneziu, un amestec de oxid de magneziu și acid citric. Sau reacția s-a produs parțial, dar mare parte a magneziului conținut nu este prezentă în forma indicată! Și tocmai acesta este motivul pentru care chiar și formele organice provoacă adesea diaree, căci ele sunt doar parțial formele indicate. Variantele care nu sunt „fully reacted” conțin, mereu, mai mult magneziu, sunt materii prime mai ieftine, adică sunt mult mai economice. Numeroși producători fără cunoștințe în domeniu habar nu au dacă există vreo diferență între compușii de magneziu cu aceeași denumire, astfel că nu trebuie să ne mire că aleg variantele mai ieftine, care pe deasupra mai au și un conținut mai mare de magneziu. Cum putem afla dacă produsul ales este bun? Este, desigur, greu de aflat, dar iată un mic ajutor: voi enumera aici variantele „fully reacted” ale celor mai frecvente forme de magneziu organic, cu conținutul de magneziu elementar exprimat în procente:
Volumul unei tablete/capsule nu poate depăși 1000 de mg, inclusiv tubul și substanțele adiționale. Ceea ce înseamnă că atunci când vedem un produs cu inscripția Malat de Mg și un conținut de 200 mg magneziu pe capsulă/tabletă, putem ști, de la bun început, că este vorba de un fals, căci conținutul de Mg elementar al malatului de Mg nu poate depăși 12%, căci conținutul unei capsule/tablete cu siguranță nu poate depăși 120 mg, ci mai puțin de atât. Să luăm o capsulă/tabletă și să o cântărim, de exemplu pe un cântar pentru bijuterii, și să luăm în considerare procentul de mai sus. Dacă are, cu adevărat, compușii menționați, atunci conținutul de magneziu poate fi doar sub acel nivel. Însă nici așa nu putem fi siguri, deoarece există compuși de magneziu care nu sunt „fully reacted” și au un conținut de magneziu identic cu cel al compușilor „fully reacted”. O altă problemă este aceea că multe produse sunt etichetate în mod eronat sau incorect ca fiind unele care conțin magneziu, deoarece compusul în sine apare ca fiind magneziu, deși doar o fracțiune din acesta este magneziu elementar, după cum se poate observa din procentele de mai sus.
Desigur, noi utilizăm numai variante „fully reacted” din toate elementele, la fel și din magneziu.
Efectele pozitive ale magneziului, pe scurt:
Ameliorarea activității musculare/performanței sportive, prevenirea crampelor musculare, accentuarea regenerării musculaturii, stimularea sistemului imunitar, prevenirea problemelor cardiovasculare, efect anticalcifiere (depunere de calciu), suport miocardic, efect antistres semnificativ, ameliorarea somnului, limpezirea gândirii, energie în timpul zilei.
Pentru cine este recomandat să aleagă magneziul în formă de bisglicinat? Pentru cei cu sensibilitate gastrică la magneziu, respectiv pentru cei care preferă capsulele în loc de prafurile care trebuie dizolvate în lichid.
Pentru maximaliști recomandăm să ia seara câte 1 sau 2 bucăți din forma de bisglicinat. Iar în timpul zilei să ia forma L-lactat sau ascorbat (Magne-C), în funcție de aportul specific de vitamina C. Scopul fiind un aport de 250-400 mg magneziul elementar. Mai exact, este suficient și mai puțin de atât, dacă se consumă o cantitate mare de carne de vânat/moluște/cefalopode, bostan sau quinoa (ciocolata/cacao și semințele nu se iau în considerare, din cauza conținutului de acid fitic și de alte componente care inhibă absorbția).
Mențiune: Potrivit regulamentelor UE valabile și la noi în țară, suplimentele alimentare sunt alimente care au menirea de a completa regimul alimentar tradițional, și care conțin, în formă concentrată, nutrienți sau alte materii cu efecte nutritive sau fiziologice, acestea fiind prezente singure sau în diferite combinații. Potrivit poziției oficiale, aceste produse nu sunt medicamente, nu au efecte de vindecare și nu ajută la vindecarea sau prevenirea unor boli. Declarăm că descrierile privind substanțele active ale produselor noastre au fost redactate exclusiv pe baza celor mai noi cercetări independente și semnificative, în urma studierii aprofundate a contextelor acestora, cu intenția de a prezenta rezultatele cercetărilor tuturor cititorilor interesați. Aceste descrieri nu comportă scopuri promoționale și nu îndeamnă la achiziționarea produselor noastre. În cazul în care clienții noștri ne onorează cu comenzi repetate, acest fapt trebuie să se datoreze exclusiv experienței lor pozitive cu produsele GAL. În asta credem, pentru asta lucrăm!
Proveniența ingredientelor: UE.
Nu conține lactoză, gluten, soia, stearat de magneziu sau îndulcitori artificiali.
Deoarece produsul include ingrediente naturale, pot exista variatii de culoare, miros, gust sau aspect de la un lot la altul.
Conținut nutrițional | Per 100 g produs |
Valoare energetică | 1510 KJ /356 Kcal |
Grăsimi, din care
Acizi grași saturați |
0,12 g
0,06 g |
Glucide, din care
Zaharuri totale |
64,55 g
11,74 g |
Proteine | 20,60 g |
Fibre | 7, 21 g |
Sare * | 0,07 g |
* Conținutul de sare se datorează exclusiv prezenței în mod natural a sodiului.
Cum se administrează Lion’s Mane?
Atenționări
Condiții de păstrare
Lion’s Mane 500 mg este un supliment alimentar.
Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos! A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic! A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici!
Producător/Deținător notificare: Zenyth Pharmaceuticals SRL, loc. Alexandru cel Bun, jud. Neamț, România, tel. 0233.222.203. Notificare la SNPMAPS nr. 16557/2023.
Lion’s Mane 500 mg este un supliment alimentar ce conține extract standardizat cu 30% polizaharide din Coama leului (Hericium erinaceus). Produsul ajută la menținerea sănătății sistemului nervos. Mai exact, contribuie la încetinirea degenerării creierului și îmbunătățirea performanței cognitive.
Prin stimularea factorului de creștere a nervilor (NGF – Nerve Growth Factor) în creier, extractul din Coama leului conduce la creștere neuronală și la o regenerare și plasticitate sinaptică sporită.
Ciuperca Lion’s Mane este unul dintre cele mai cunoscute nootropice. Nootropicele sunt suplimente care îmbunătățesc performanța mentală, susțin funcția cognitivă, concentrarea și atenția.
Deși este cunoscută mai mult pentru efectul neuroprotector și nootropic, unic pentru stimularea NGF, ciuperca Coama leului are și un important efect gastroprotector, antibacterian și poate contribui la protejarea organismului împotriva bacteriei Helicobacter pylori. Totodată, poate stimula funcționarea sistemului imunitar și poate ajuta la înmulțirea bacteriilor bune în intestin.
Coama leului este o ciupercă comestibilă, nativă din America de Nord, Europa și Asia, fiind cunoscută și folosită de sute de ani în bucătăria tradițională, unde se deosebește de alte ciuperci prin textura crocantă și un gust unic, asemănător nucilor, dar și pentru proprietățile sale benefice asupra sănătății.
Denumită tradițional și „ciuperca leului“ sau „ciuperca barbă de iepure“, aceasta se distinge prin aspectul său neobișnuit, având o formă sferică sau semisferică, cu mulți franjuri și proeminențe sub forma unor ace albe suspendate.
Coama leului este cunoscută pentru acțiunea sa neuroprotectoare, cardioprotectoare, hepatoprotectoare și antihipertensivă. În medicina tradițională chineză, această ciupercă este folosită pentru consolidarea celor cinci organe de bază ale organismului uman: rinichi, ficat, splină, inimă și stomac.
Coama leului este bogată în substanțe nutritive, mai exact în polizaharide, peptide, acizi grași, aminoacizi esențiali, riboflavină, niacină, biotină, vitamina D, potasiu, zinc, fier, fosfor etc.
Polizaharidele sunt compușii bioactivi majori din ciuperca Coama leului, nutrienți care au o activitate deosebit de importantă în susținerea sănătății întregului organism.
De asemenea, compușii cu acțiune nootropică activă din Coama leului – hericenonele și erinacinele – se evidențiază printr-o greutate moleculară scăzută, ceea ce îi ajută să traverseze cu ușurință bariera hematoencefalică, având capacitatea de a stimula sinteza factorului de creștere a nervilor direct în creier.
Probabil cea mai studiată caracteristică a ciupercii Coama leului este impactul său asupra celulelor creierului și a funcțiilor conexe. Prin proprietățile sale neuroprotectoare și nootropice, extractul din Coama leului ar putea să aibă beneficii importante asupra bolilor neurodegenerative.
Potrivit unei cercetări publicate în Jurnalul Internațional al Ciupercilor Medicinale, Coama leului poate influența funcțiile creierului prin îmbunătățirea „creșterii neuritei“ în creier și în organele conexe. Creșterea neuritelor se referă la dezvoltarea axonilor și dendritelor în neuroni, lucru care poate să încetinească sau să inverseze degenerarea celulară, principalul factor declanșator în bolile Alzheimer și Parkinson.
Un alt studiu, realizat în Malaezia, în anul 2012, a evidențiat că un aport alimentar constant de ciuperca Coama leului ar putea regenera celulele din leziuni ale nervilor periferici, leziuni care afectează țesutul dintre creier și măduva spinării.
Prin urmare, administrarea unui supliment cu ciuperca Coama leului poate avea proprietăți benefice în cazul mai multor boli neurodegenerative, precum Parkinson, Alzheimer, scleroză multiplă, demență sau distrofie musculară.
Deși este cunoscută mai mult pentru efectul său neuroprotector și nootropic, Coama leului are acțiune și asupra unor tulburări ale sistemului nervos, precum depresia și anxietatea.
Potrivit studiilor, Coama leului are capacitatea de a reduce inflamația, ceea ce poate ajuta în managementul depresiei și anxietății.
Cel mai relevant studiu în aceasta direcție este publicat în anul 2019, în Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine. Cercetarea a presupus administrarea de suplimente care conțineau extract de Coama leului, pe o perioadă de opt săptămâni, unui grup de pacienți supraponderali sau obezi cu tulburări de dispoziție diagnosticate.
La finalul studiului s-a constatat că nu numai că acești pacienți au înregistrat o diminuare semnificativă a simptomelor asociate depresiei și anxietății, dar au raportat, de asemenea, și îmbunătățiri în ceea ce privește durata și calitatea somnului. Rezultatele inițiale au fost confirmate și de probele de sânge, care au arătat creșteri ale factorului neurotrofic derivat din creier (BDNF), o proteină care joacă un rol important în starea de spirit și în sănătatea creierului.
SUPLIMENT NATURAL din Plante 100% Certificate Organic in UE, SUA si India
60 CAPS VEG
Beneficii
Caracteristici
ORGANIC INDIA Brahmi~Gotu Kola, Pentru Creier & Sistemul Nervos si Deficit de Atentie este un produs 100% Certificat Organic si nu contine organisme modificate genetic. Nu contine si nu sunt folosite in niciun stagiu al productiei pesticide sintentice, erbicide, ingrasaminte sau alte tratamente chimice.
Prin stimularea circulatiei de la nivelul creierului si a sistemului nervos, ORGANIC INDIA Brahmi~Gotu Kola, Pentru Creier & Sistemul Nervos si Deficit de Atentie imbunatateste vitalitatea generala si nivelul energiei, fara efecte secundare.
Ingrediente
Informatii nutritionale:
Ingrediente – cantitate per capsula:
Brahmi~Gotu-Kola este o planta folosita de secole pentru sustinerea bunei functionari a creierului si a intregului sistem nervos. Brahmi ajuta organismul in situatii de stres prelungit, calmeaza si asigura un somn lin.
Brahmi~Gotu-Kola este unul dintre cei mai puternici adaptogeni din lume si confera suport pentru sistemul nervos. Brahmi amelioreaza starea psihica, imbunatateste memoria, sprijina claritatea mentala si are actiune benefica in tulburarile cu deficit de atentie si bolile neurodegenerative.
Intr-un studiu clinic publicat in Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine in 2016 s-a demonstrat faptul că extractul de Brahmi~Gotu-Kola administrat pentru 6 săptămâni unor pacienți după un accident cerebral vascular a fost mai eficient decât acidul folic pentru îmbunătățirea memoriei și a funcțiilor congnitive.
Mod de administrare
Recomandare pentru cele mai bune rezultate:
Sigur pentru folosire indelungata.
Sigur pentru Vegani si Vegetarieni. Fara gluten. Nu folositi daca alaptati sau sunteti insarcinata fara consultarea unui medic.Suplimentele alimentare sunt menite sa suplimenteze dieta si nu trebuie sa inlocuiasca o dieta variata. A se pastra la loc uscat si racoros. A nu se lasa la indemana copiilor. |
Certificari
ORGANIC INDIA Brahmi~Gotu Kola, Pentru Creier & Sistemul Nervos si Deficit de Atentie este:
Toate produsele ORGANIC INDIA contin Plante100% Certificate Organic, ceea ce inseamna ca nu se folosesc pesticide sau fertilizatori sintetici in niciun stagiu al productiei. Toate plantele sunt recoltate exclusiv de la agricultorii nostri, iar metodele unice de cultivare, recoltare si procesare le protejeaza integritatea nutritionala. Produsele ORGANIC INDIA promoveaza sanatatea, fericirea si „Adevarata Stare de Bine” si sunt realizate cu grija si iubire. Fiecare dintre produsele noastre intruchipeaza dragostea, respectul si legatura dintre Natura Mama, fermieri, compania noastra si dumneavoastra. Muncim alaturi de mici familii in cultivarea a mii de hectare de teren agricol in mod ecologic si sustenabil pentru a oferi o viata demna agricultorilor indieni si pentru a va oferi dumneavoastra sanatate si fericire. Alegand ORGANIC INDIA participati si dumneavoastra activ la misiunea noastra de a crea un mediu inconjurator sustenabil! |
Forma/Textura:: capsule
Ingredient Principal: Magneziu, Brahmi, Ciuperci
Pentru: : femei, barbati
GAL Bisglicinat de magneziu (iritabilitate, crampe, insomnii, anxietati usoare)* 90 cps
Forma/Textura:: capsule
Pentru: : femei,barbati
Ingredient Principal: Magneziu
Lions Mane * 60 cps (sistem nervos,reduce oboseala mentala)
Forma/Textura:: capsule
Pentru: : femei,barbati
Ingredient Principal: Ciuperci
Brahmi~Gotu Kola | Pentru Creier & Sistemul Nervos si Deficit de Atentie
Forma/Textura:: capsule
Pentru: : femei,barbati
Ingredient Principal: Gotu Kola
Cristina Chirica,
Minunate, multumesc!!!!
RaspundeA fost util acest review?