-12% nou

Jakab Kombucha – cultura de ciuperca kombucha de preparare a ceaiului in casa

Jakab
2 Review-uri
99,00 RON 86,90 RON
In stoc

Durata de livrare: 1

Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: DV1273 Ai nevoie de ajutor? 0738972848
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (2)
Ingrediente: concentrat de kombucha (apă, zahăr, ceai negru, ciupercă kombucha) concentrat din vișine (14%), aromă naturală de vișine.

Din cauza procesului natural de fermentație, în produsul concentrat pot să apară uneori sedimente sau gaze, ceea ce este nu strică calitatea produsului.
Din 500ml concentrat se pot obtine 4.5 l băutură kombucha.



Mod de preparare

Cum se prepară băutura Kombucha?

Cel mai bine este să începeţi cu 2 litri. Când cultura dumneavoastră de Kombucha va creşte destul de mare şi dupa ce se va reproduce suficient, veţi putea produce cantităţi suficiente de ceai.

1. Faceţi ceai în mod obişnuit. La 2 litri de apă fierbinte puneti 3 pliculeţe de ceai negru. Lăsaţi-l aşa 15 - 30  minute.

2. Strecuraţi ceaiul sau, dupa caz, scoateţi pliculeţele.

3. Adăugaţi între 6 şi 8 linguri de zahăr alb pentru cantitatea de 2 litri în ceaiul strecurat înainte ca acesta să se răcească. Amestecaţi până zahărul se dizolva în întregime.

4. Lăsaţi ceaiul să se răcească până la 20 - 25 °C (până atinge temperatura camerei). Cultura moare dacă este pusă într-o soluţie hrănitoare fierbinte.

5. Când ceaiul a ajuns la temperatura camerei, turnaţi soluţia într-un vas de sticlă, porţelan sau ceramică, sau de oţel inoxidabil de 3,5 litri. Cel mai bun este un borcan de sticlă. Vasele de metal sau alte tipuri în afara celor din oţel inoxidabil nu sunt bune şi nu trebuie folosite niciodată, deoarece acizii care se formează pot reacţiona cu metalul. Trebuie să evitaţi vasele făcute din plastic.

6. Dacă preparaţi prima dv. băutură Kombucha, adăugaţi lichidul la cei doi litri de ceai preparat cca. 0,5 litri din lichidul primit împreună cu cultura. Pentru următoarele culturi, păstraţi deasemenea aceeaşi cantitate de lichid de start.

7. Puneţi cultura vie de Kombucha în lichid.

8. Acoperiţi vasul în care fermentează cu o pânză strânsă, o hârtie de filtru sau cu ceva asemănător (o panza subţire) pentru a ţine departe insectele, praful, sporii plantelor sau alte substanţe poluante. Legaţi-l cu un elastic de caucuic pentru a vă asigura ca nu pot intra musculiţele. Pânza trebuie să fie destul de rară încât să poată permite aerului să circule şi cultura să poată respira, dar nu atât de rară încât micuţele musculiţe să poată intra să-şi depună ouăle.

9. Fermentaţia durează 8-12 zile, în funcţie de temperatură. Cu cât temperatura este mai mare, cu atât fermentaţia este mai rapidă. Perioada de 8-12 zile este dată doar ca reper.

Cultura Kombucha necesită un loc liniştit şi cald şi sub nicio formă nu trebuie mutată. Temperatura ideala a mediului ambiant este de 21 - 27 °C. Nu este necesară lumină. Cultura se reproduce şi în întuneric. Cultura poate fi distrusă în cazul expunerii la lumina solară intensă. O zona puţin luminată este ideală.

Ceaiul Kombucha poate fi depozitat la frigider şi poate fi consumat rece neafectând gâtul în vreun fel. pentru că acest ceai conţine antibiotic natural!
ATENTIE! Pentru a scoate ciuperca fără probleme se recomandă tăierea părţii superioare a recipientului în care primiţi ciuperca!


Cum se prepară oţetul de Kombucha?

Oţetul este obţinut prin fermentarea băuturii minim 3 luni de zile. Astfel, în funcție de preferința dumneavoastră, puteți să îl cumpărați gata preparat de noi sau să îl preparați singuri acasă.

 

Forma/Textura:: Lichid

Pentru: : femei, barbati

Ingredient Principal: kombucha

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.
Achizitie verificata

Carmen Moldoveanu,

Are un ambalaj foarte bun când e trimisă acasa prin curier, ceaiul a ieșit super bun foarte acidulat și răcoritor.

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie verificata

Lucia Preda,

Sunt foarte mulțumită.

Raspunde

A fost util acest review?

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!