-18% nou

Ulei de Tămâie esențial, 100% pur,Certificare IFRA(anxietate, stres, astm, bronșita,meditatie)

Vara Beauty
78,90 RON 64,90 RON
In stoc

Durata de livrare: 1

Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: AW31 Ai nevoie de ajutor? 0738972848 / 0770819799
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)

Denumire latină: Boswellia Carterii 

Piesă de plantă folosită: rășină 

Origine: Somalia 

Metoda de extracție: Distilarea cu abur 

Uleiul Esențial de Tămâie (Pur) ,este distilat cu abur din rășina arborelui Boswellia carterii din familia Burseraceae și este, de asemenea, cunoscut sub numele de Olibanum. Cuvântul este derivat din francul francez, care înseamnă luxuriant. Arborele își are originea în Orientul Mijlociu și se spune că tămâia simbolismul zeității. 

Acest ulei este cel mai bine cunoscut pentru aromoterapie pentru proprietățile sale calmante
. Ajută la vindecarea rănilor și prevenirea cicatricilor
. Este folosit pentru tonifierea feței, îndepărtarea ridurilor și în produsele cosmetice. 

Uleiul esențial de tămâie este utilizat pentru ameliorarea anxietății, stresului, astmului, bronșitei, laringitei și tusei. Este un tonic pentru uter, are efecte calmante în timpul nașterii și ajută la ameliorarea menstruației severe. Este cel mai util în timpul meditației. Evitați-l în timpul sarcinii. 

Vechii egipteni ardeau tămâie și o foloseau ca mască de față. Au ars o rășină într-o pulbere numită kohl, folosită pentru a evidenția ochii. În arta egipteană, ochii căptușiți cu linii sunt frecvent văzuți. Cea mai veche mențiune despre utilizarea tămâiei a fost găsită în inscripția mormântului reginei egiptene Hatshepsut din secolul al XV-lea î.Hr. A fost folosit pentru fumigarea bolnavilor, pentru a alunga spiritele rele.

 

Recomandări, aplicații

  • ten matur, ridat, îmbătrânit
  • cicatrici, acnee, ulcere, plăgi închise
  • vergeturi
  • eliberarea spațiului de energii negative
  • anxietate, angoase, tensiuni, stări depresive
  • meditații, rugăciuni, reculegere


Cum se folosește în cosmetică și aromaterapie

  • nu se folosește ca atare pe piele, doar ca ingredient în preparate cosmetice, aromaterapeutice și de parfumerie
  • inclus în ulei vegetal sau un mix de uleiuri vegetale, ca ser pentru față
  • inclus în ulei sau unt vegetal, pentru aplicații pe corp
  • ca ingredient în prepararea de creme, balsamuri, unguente, uleiuri de masaj
  • ca ingredient pentru parfumarea cosmeticelor, inclusiv cele bărbătești
  • ca ingredient în unguente toracice pentru îmbunătățirea funcțiilor tractului respirator
  • diluat în ulei vegetal, aplicat prin masaj de-alungul coloanei vertebrale
  • prin vaporizare sau difuzare aeriană cu lampa de aromaterapie/lumânare, împreună cu alte uleiuri esențiale
  • ca esență cu note de bază pentru prepararea de parfumuri


Mod de păstrare: la loc uscat și răcoros, ferit de lumina directă

Date de siguranță, precauții în utilizare:

  • ca regulă generală, înainte de utilizarea unui preparat cosmetic este indicat a se efectua un test în pliul cotului, cu cel puțin 24 de ore înainte de aplicare
  • a se evita contactul cu ochii
  • contraindicat în trim I de sarcină
  • a nu se lăsa la îndemâna copiilor
  • uz extern; uzul intern se recomandă sub îndrumarea unui medic sau aromaterapeut

Cum se utilizează:

1. Topic – absorbtia uleiurilor esentiale prin piele
Poți folosi uleiurile esențiale topic  DOAR atunci când sunt diluate. Pentru a nu irita pielea, recomandarea generală de diluție este

  • 2% în cazul adulților ( 4-5 picături la 10 ml de ulei vegetal)
  • 1% in cazul copiilor sau femeilor însărcinate.( 1-2 picături în 10 ml de ulei vegetal)

2. Difuzați și inspirați: Inspirați uleiurile esențiale preferate folosind un difuzor de uleiuri esențiale sau direct din sticluță.

4. Copii și Bebe:

  • Se recomandă ca diluția folosită în formulări să fie cuprinsă între 0.5-2%
  • Ingredient ideal pentru prepararea cremelor, loțiunilor și serurilor destinate tenului îmbătrânit, matur și ridat putând fi asociat cu Ulei de Argan, Ulei de caise, Vitamina E sau Ulei de Cânepă
  • Uleiul de Tămâie are proprietăți regenerante extraordinare, fiind un bun cicatrizant și antirid 
  • Ingredient de nădejde în special pentru tenul uscat, se poate utiliza în formule de creme, loțiuni, demachiante și seruri pentru ten uscat și foarte uscat asociat cu Uleiul de Migdale dulci, Uleiul de Argan, Uleiul de Cânepă 
  • Recomandat în masaje de relaxare, alungă anxietatea și depresia asociat cu Uleiul de Monoi de Tahiti (ulei bază), Ulei de Lavandă și Ulei de Grapefruit
  • Uleiul de Tămâie este un remediu pentru furunculele, asociat cu Uleiul de Arbore de ceai
  • Masajele si frecțiile cu Ulei de Tămâie va ajuta persoanele care au lipsă de încredere, anxioase, depresive, care au blocaje energetice sau care vor sa stimuleze spiritualitatea.

Atentionari

  • Se recomandă utilizarea uleiului în aplicații locale, în diluție de aproximativ 0.5 – 2%.
  • A nu se folosi direct pe piele, decât în cazul negilor și herpesului
  • În cazul în care apar iritații se recomandă încetarea aplicării pe piele
  • A se evita utilizarea pe o perioadă îndelungată, fără aviz medical
  • A se evita contactul cu ochii
  • A nu se lăsa la îndemâna copiilor
  • A nu se utiliza intern
  • Pentru identificarea unor eventule alergii, se recomandă aplicarea pentru prima dată pe pielea din zona cotului
Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!