-17% nou

Ulei Esențial de Lavandă (Certificare IFRA) * 10 ml ( somn, sistem nervos,probleme piele)

Vara Beauty
38,28 RON 31,90 RON
Utilizat pentru atenuarea problemelor cutanate și regenerarea pielii, pentru favorizarea somnului și calmarea sistemului nervos dar și pentru parfumul său unic.
In stoc

Durata de livrare: 1-2 zile lucratoare

Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: AW23 Ai nevoie de ajutor? 0770819799
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)

Denumire latină: Lavandula Angustifolia

Parte folosită a plantelor: Vârf de Înflorire

Origine: Franța

Metoda de extracție: Distilarea cu abur

 

Lavanda a fost folosită de secole și a fost apreciată pentru parfumul său inconfundabil și pentru nenumăratele beneficii. În antichitate, egiptenii și romanii foloseau Lavanda pentru scăldat, relaxare, gătit și ca parfumuri. Proprietățile sale liniștitoare și relaxante sunt în continuare cele mai importante proprietăți ale Lavandei. 
 

Proprietățile uleiului de lavandă

  • regenerator celular și reparator cutanat
  • cicatrizant, ajută la refacerea pielii rănite, afectate de eczeme, urticarii, psoriazis, acnee
  • calmant cutanat, liniștește pielea rănită, înroșită, arsă de soare sau înțepată de insecte
  • antiseptic
  • antispasmodic, decontractant muscular, antalgic
  • sedativ și liniștitor, armonizant
  • echilibrant al sistemului nervos

 

Recomandări, aplicații

  • regerenarea pielii afectate de alergii și infecții
  • atenuarea cicatricilor în urma lezării pileii
  • calmarea pielii în caz de prurit, inflamații, urticarie, după epilare și bărbierit
  • regenerarea pielii după arsuri ușoare, arsuri solare, înțepături de insecte
  • alinarea tensiunii, depresiei, în stări de panică, isterie sau epuizare nervoasă
  • anxietate, iritabilitate, insomnie, palpitații
  • dureri cervicale, umeri înțepeniți, dureri de cap, migrene
  • spasme, crampe, dureri musculare și reumatice, diferite dureri asociate cu sportul
  • parfumarea cosmeticelor, crearea de parfumuri și produse de toaletare, în săpunuri, pentru parfumarea ambientului

Cum se folosește uleiul de lavandă

  • este un produs ce nu se folosește ca atare pe piele, doar ca ingredient în preparate cosmetice, parfumuri și compoziții pentru aromaterapie
  • ca ingredient în peparate cosmetice, uleiul esențial de lavandă se poate folosi în general în procent de 0,5-2%
  • poate fi inclus ca ingredient într-o serie de compoziții: creme anhidre, creme emulsificate, loțiuni și lapte de corp, unt de corp, balsamuri, măști, frecții și creme capilare, șampoane, săpunuri
  • poate fi combinat simplu cu un ulei vegetal, folosindu-se sub formă de masaj
  • pentru dureri musculare, crampe și zone tensionate, se va efectua masaj local cu un balsam sau ulei vegetal în care este inclus uleiul de lavandă
  • pentru tulburări ale sistemului nervos, se va efectua masaj pe plexul solar sau pe spate și coloana vertebrală; uleiul sau crema de masaj se poate aplica și pe încheieturi
  • MASAJ
    Mixeaza 5 pic. cu 10 ml ulei purtator.
    BAIE
    Mixeaza 5 pic. cu 5 ml ulei purtator.
    PARFUMARE
    Mixeaza 1 pic. cu 10 ml ulei purtator.
  • câteva picături peste o porție de sare de baie dispersată în cadă
  • prin vaporizare sau difuzare aeriană pentru aromaterapie și parfumarea încăperilor
  • poate fi folosit la prepararea de săculeți cu plante aromatice uscate, potpourri natural, perne medicinale

Mod de păstrare:

la loc uscat și răcoros, ferit de lumina directă.

 

Date de siguranță, precauții în utilizare:

  • ca regulă generală, înainte de utilizarea unui preparat cosmetic este indicat a se efectua un test în pliul cotului, cu cel puțin 24 de ore înainte de aplicare
  • detalii despre utilizarea în siguranţă a uleiurilor esenţiale
  • a se evita contactul cu ochii
  • contraindicat în trimestrul I de sarcină
  • a nu se lăsa la îndemâna copiilor
  • uz extern; uzul intern se recomandă sub îndrumarea unui medic sau aromaterapeut

 

Avertisment: indicațiile, proprietățile și modul de utilizare ale produselor prezentate pe site sunt bazate pe literatura de specialitate disponibilă în cărți, publicații științifice, website-uri de referință în fitoterapie și aromaterapie, în jurnale de cosmetică și chimie cosmetică, și pe documentația primită de la producător sau furnizor. Cu toate acestea, informațiile sunt oferite cu titlu informativ, nu constituie în niciun fel informații medicale și nu pot angaja responsabilitatea noastră. Pentru orice utilizare în scop medical, trebuie consultat un medic.

Distribuitor: Drogheria vara SRL

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!