Durata de livrare: 1
Produsul nostru GAL Multivitamine a fost dezvoltat în lumina celor mai recente cercetări, având mereu în vedere naturalețea. De aceea, produsul conține toate vitaminele, mineralele și oligoelementele într-o formă, cantitate și proporție ideale, fără a se afla departe de modul în care acestea ar putea fi obținute printr-o dietă variată, bogată în nutrienți. Fiecare dintre aceste substanțe active se regăsește într-o formă care apare în natură, o parte considerabilă este extrasă din plante medicinale și mirodenii (bio) care provin din culturi organice, motiv pentru care conține și acei co-factori, a căror prezență în aceste plante – alături de vitamine/minerale – nu este deloc întâmplătoare. În ceea ce privește cantitățile, am considerat ca fiind important ca doza zilnică recomandată să conțină în mod sigur doza considerată a fi efectivă. Nu depășiți în niciun caz doza naturală, adică acea cantitate pe care dacă ați fi obținut-o prin alimentație, nu ați fi putut să o garantați în niciun fel.
Așadar, atunci când vedeți că un produs conține sute sau chiar mii de procente din DZR (doza zilnică recomandată în mod oficial) dintr-un ingredient, nu vă alarmați (de exemplu, un pumn de midii conține aproximativ 2000% din cantitatea de B12 recomandată oficial și, cu toate acestea, ar fi foarte sănătos să consumați atât de multe midii sau B12 pe zi). Acest lucru se datorează faptului că valoarea recomandată oficial ar trebui să se numească de fapt „cantitatea minimă absolut necesară pentru a supraviețui”… DZR reprezintă doar foarte rar cantitatea cu adevărat ideală.
Poate că vă surprinde, dar este cel puțin la fel de important să știm ce NU conține un produs, nu doar ceea ce conține… Tocmai acest lucru ne-a făcut să creăm acest nou complex de multivitamine, pentru că am observat că în întregul UE nu există niciun complex de multivitamine care să nu conțină cel puțin un ingredient care pe semnatarul acestui articol l-ar face, cu siguranță, să nu dorească să îl consume nici măcar dacă ar fi plătit pentru asta (și aici este vorba despre diverșii excipienți, ci în primul rând despre formele proaste ale substanțelor active sau chiar a cantităților excesive ale acestora).
Nu lăsați nimic să împiedice dezvoltarea nestingherită a unei noi vieți! În produsul nostru nu veți găsi nici urmă de așa ceva.
Deși toate formele de substanțe active utilizate au, din start, o absorbție excelentă, aceasta a fost accentuată și cu BioPerine®. Totodată am avut grijă să nu amestecăm ingrediente solubile în apă și liposolubile, astfel încât acestea să poată fi separate, în matrixul care le asigură o utilizare și o stabilitate ideală:
Ingredientele hidrosolubile (hidrofile) sunt plasate într-o capsulă vegană, rezistentă la acidul gastric, astfel ele trec prin stomac intacte către locul ideal de absorbție, în intestinul subțire, apoi în intestinul gros.
Ingredientele liposolubile (lipofile) sunt dizolvate în ulei de măsline extravirgin, stabilizate cu tocoferoli/tocotrienoli naturali și extract de salvie grecească, sub formă de capsule gelatinoase moi.
Vitamina B9 atât de importantă se regăsește exclusiv în forma activă, în care este prezentă și în organismul nostru, de metilfolat, și nu în forma sa obișnuită de acid folic, care este o substanță nenaturală, care se acumulează, iar nivelurile de prezență ale acestuia au fost corelate cu mai multe boli. Este o rușine că se regăsește în aproape toate preparatele, chiar și în vitaminele pentru femeile însărcinate (chiar dacă există și metilfolat, prezența acidului folic este contraindicată).
În afară de obișnuitele multivitamine are în componență, în cantitate mare, complex de vitamina K și siliciu obținut din bambus.
Magneziul este un mineral deosebit de important, care prin alimentație este dificil de obținut în cantități suficiente. Din cauza stresului, a sportului, a alimentelor care conțin acid fitic (semințe, cereale integrale, tărâțe etc.) și prin consumul de cafea și ceai, magneziul se elimină mai rapid. Acesta este motivul pentru care deficiența de magneziu este frecventă. Aportul de magneziu este important pentru aproape toată lumea. Life Extension Foundation definește magneziul ca fiind „noua vitamină D3”, deoarece este la fel de important, iar lipsa lui, la fel de frecventă ca și cea a vitaminei D3. Absorbția preparatelor cu magneziu este foarte variată, la majoritatea oamenilor provoacă diaree, scaun moale sau alte probleme de digestie, ceea ce poate fi consecința faptului că magneziul leagă acidul gastric, iar deficiența producției de acid gastric este, în sine, o problemă destul de frecventă. (Refluxul nu este, de fapt, surplus de acid gastric; dimpotrivă, adesea tocmai lipsa de acid gastric provocă refluxul. Boala SIBO instalată și/sau o funcționare defectuoasă a gurii stomacului determină acidul gastric să curgă înapoi în esofag, făcând să pară că există mult acid gastric, chiar dacă există, de fapt, prea puțin.)
În formele sale anorganice, cum ar fi sulfatul, oxidul, carbonatul, hidroxidul de magneziu, magneziul abia dacă se absoarbe, dar la persoanele sensibile poate cauza scaune moi sau diaree, respectiv poate lega acidul gastric. (De exemplu, magneziul neabsorbit provoacă diaree, astfel că nu este de mirare dacă un consum al formelor greu absorbabile duc la indigestie sau la alte probleme de digestie.) Clorura de magneziu este singura dintre formele anorganice de magneziu cu biodisponibilitate destul de bună și care nu leagă acidul gastric, dimpotrivă, ajută la producerea acestuia.
Bisglicinatul de magneziu este o sare din magneziu cu aminoacid de glicină, astfel încât ajută la aprovizionarea organismului cu glicină, precum și cu magneziu. Despre efectele beneficie ale glicinei puteți citi mai multe la descrierea glicinei, dar amintim câteva și aici. Accentuează eficiența insulinei, atenuează semnificativ efectul glucozei – și implicit al carbohidraților – de creștere a glicemiei. Majoritatea efectelor benefice ale colagenului se datorează tot conținutului mare de glicină: reduce ridurile, crește elasticitatea pielii, întinerește și hidratează pielea. Ajută la detoxifierea organismului și la obținerea unui somn mai odihnitor.
Unele persoane prezintă scaune moi chiar și la formele bine absorbite ale magneziului (organice/legate de chelați). Bisglicinatul de magneziu este recomandat mai ales în aceste cazuri, deoarece este varianta cea mai blândă de magneziu – datorită faptului că se absoarbe cel mai bine (și este recomandat în mod obligatoriu persoanelor la care celelalte forme provoacă diaree). La această formă sunt foarte frecvente variantele „not fully reacted”. Cum ar fi, spre exemplu, cele numite glicinat de magneziu (și nu bisglicinat), care sunt cu siguranță astfel. Dozare: 2-4 capsule pe zi. Cel mai bine, 1 sau 2 capsule înainte de culcare. Poate fi de ajutor chiar și în caz de arsuri gastrice nocturne sau în somn. Compoziție: bisglicinat de magneziu 100% („fully reacted”), gelatină (învelișul capsulei)
Fiecare capsulă conține 820 mg bisglicinat de magneziu, din care 100 mg magneziu elementar bine absorbit.
Majoritatea produselor cu magneziu sunt înșelăciuni! Majoritatea produselor cu magneziu organic (chelate) din comerț nu sunt, în realitate, ceea ce scrie pe ele. Cei mai mulți producători utilizează compuși de magneziu parțial activați sau deloc activați. Adică inscripționează pe produs, de exemplu, că acesta conține malat de magneziu, dar de fapt este vorba doar de un malat de oxid/carbonat de magneziu. Ori folosesc, în loc de citrat de magneziu, un amestec de oxid de magneziu și acid citric. Sau reacția s-a produs parțial, dar mare parte a magneziului conținut nu este prezentă în forma indicată! Și tocmai acesta este motivul pentru care chiar și formele organice provoacă adesea diaree, căci ele sunt doar parțial formele indicate. Variantele care nu sunt „fully reacted” conțin, mereu, mai mult magneziu, sunt materii prime mai ieftine, adică sunt mult mai economice. Numeroși producători fără cunoștințe în domeniu habar nu au dacă există vreo diferență între compușii de magneziu cu aceeași denumire, astfel că nu trebuie să ne mire că aleg variantele mai ieftine, care pe deasupra mai au și un conținut mai mare de magneziu. Cum putem afla dacă produsul ales este bun? Este, desigur, greu de aflat, dar iată un mic ajutor: voi enumera aici variantele „fully reacted” ale celor mai frecvente forme de magneziu organic, cu conținutul de magneziu elementar exprimat în procente:
Volumul unei tablete/capsule nu poate depăși 1000 de mg, inclusiv tubul și substanțele adiționale. Ceea ce înseamnă că atunci când vedem un produs cu inscripția Malat de Mg și un conținut de 200 mg magneziu pe capsulă/tabletă, putem ști, de la bun început, că este vorba de un fals, căci conținutul de Mg elementar al malatului de Mg nu poate depăși 12%, căci conținutul unei capsule/tablete cu siguranță nu poate depăși 120 mg, ci mai puțin de atât. Să luăm o capsulă/tabletă și să o cântărim, de exemplu pe un cântar pentru bijuterii, și să luăm în considerare procentul de mai sus. Dacă are, cu adevărat, compușii menționați, atunci conținutul de magneziu poate fi doar sub acel nivel. Însă nici așa nu putem fi siguri, deoarece există compuși de magneziu care nu sunt „fully reacted” și au un conținut de magneziu identic cu cel al compușilor „fully reacted”. O altă problemă este aceea că multe produse sunt etichetate în mod eronat sau incorect ca fiind unele care conțin magneziu, deoarece compusul în sine apare ca fiind magneziu, deși doar o fracțiune din acesta este magneziu elementar, după cum se poate observa din procentele de mai sus.
Desigur, noi utilizăm numai variante „fully reacted” din toate elementele, la fel și din magneziu.
Efectele pozitive ale magneziului, pe scurt:
Ameliorarea activității musculare/performanței sportive, prevenirea crampelor musculare, accentuarea regenerării musculaturii, stimularea sistemului imunitar, prevenirea problemelor cardiovasculare, efect anticalcifiere (depunere de calciu), suport miocardic, efect antistres semnificativ, ameliorarea somnului, limpezirea gândirii, energie în timpul zilei.
Pentru cine este recomandat să aleagă magneziul în formă de bisglicinat? Pentru cei cu sensibilitate gastrică la magneziu, respectiv pentru cei care preferă capsulele în loc de prafurile care trebuie dizolvate în lichid.
Pentru maximaliști recomandăm să ia seara câte 1 sau 2 bucăți din forma de bisglicinat. Iar în timpul zilei să ia forma L-lactat sau ascorbat (Magne-C), în funcție de aportul specific de vitamina C. Scopul fiind un aport de 250-400 mg magneziul elementar. Mai exact, este suficient și mai puțin de atât, dacă se consumă o cantitate mare de carne de vânat/moluște/cefalopode, bostan sau quinoa (ciocolata/cacao și semințele nu se iau în considerare, din cauza conținutului de acid fitic și de alte componente care inhibă absorbția).
Mențiune: Potrivit regulamentelor UE valabile și la noi în țară, suplimentele alimentare sunt alimente care au menirea de a completa regimul alimentar tradițional, și care conțin, în formă concentrată, nutrienți sau alte materii cu efecte nutritive sau fiziologice, acestea fiind prezente singure sau în diferite combinații. Potrivit poziției oficiale, aceste produse nu sunt medicamente, nu au efecte de vindecare și nu ajută la vindecarea sau prevenirea unor boli. Declarăm că descrierile privind substanțele active ale produselor noastre au fost redactate exclusiv pe baza celor mai noi cercetări independente și semnificative, în urma studierii aprofundate a contextelor acestora, cu intenția de a prezenta rezultatele cercetărilor tuturor cititorilor interesați. Aceste descrieri nu comportă scopuri promoționale și nu îndeamnă la achiziționarea produselor noastre. În cazul în care clienții noștri ne onorează cu comenzi repetate, acest fapt trebuie să se datoreze exclusiv experienței lor pozitive cu produsele GAL. În asta credem, pentru asta lucrăm!
Deși consumarea unui ulei de pește lichid, de bună calitate este cel mai economic mod de a obține cantitatea zilnică necesară de EPA și DHA, mulți preferă, totuși, capsulele.
Eco
Produsul nostru este realizat cu amprentă ecologică zero, din pești mici, crescuți în libertate, prinși cu atenție la păstrarea biodiversității, iar datorită tehnologiei moderne de producție, nu există niciun fel de deșeuri sau materiale poluante – astfel că dispune de certificare IFFO RS și Friends of the Sea.
Puritate
Este obținut 100% dintr-un soi de anșoa mărunt, cu ciclu de viață scurt, crescut în libertate, care se hrănește în principal cu creveți (krill) și diferite planctoane. Datorită acestui fapt și a zonei de pescuit nepoluate, uleiul macru obținut din ei este ab ovo pur, dar prin noul nostru procedeu delicat și brevetat se mai purifică în plus, astfel că în cele din urmă, nici nu mai poate fi detectat vreun material poluant, nici măcar cu metode de cea mai mare precizie! Ulei de pește mai pur nu există!
Prospețime
Prelucrarea peștilor începe imediat ce au fost prinși, ei nu sunt depozitați, astfel valoarea TOTOX este extrem de scăzută, sub 5. Calculând pe unitate de materie activă, acesta este cel mai proaspăt ulei de pește din lume!
Conținut foarte ridicat de materie activă
GAL Omega-3 Eco are un conținut de 700 mg de acizi grași Ω3 per capsulă gelatinoasă moale, din care 350 mg EPA, 250 mg DHA, iar 100 mg, DPA și SDA. (Alte capsule cu ulei de pește conțin, de obicei, între 100-350 mg de Ω3 per capsulă.)
Caracter natural
Format natural de trigliceridă (TG), nu formatul ieftin, artificial de esteri etilici (EE) care este caracteristic pentru uleiurile de pește concentrate (și desigur, de fiecare dată lipsește această mențiune, ea nefiind obligatorie...). Acest lucru este important – în plus față de ideea romantică a provenienței natural – și pentru faptul că esterii etilici se digeră și se absorb altfel decât TG regăsiți în natură. Este interesant de observat că de când la studii se folosesc numai forme de EE, apar din ce în ce mai multe analize potrivit cărora uleiul de pește este mai puțin eficient decât se credea înainte. Poate fi doar o coincidență, dar oricum, un motiv în plus pentru care noi utilizăm numai forma naturală a TG.
Deoarece nu sunt marcate, singura modalitate de a fi siguri dacă produsul ales este TG sau EE: EE va începe să dizolve și să atace polistirenul în câteva secunde... TG nu!
Biodisponibilitate cu 30% mai bună
Biodisponibilitatea acizilor grași Ω3 din uleiurile de pește purificate și concentrate molecular în forma lor finală naturală (TG) este cu 30% mai bună decât cea a uleiurilor de pește naturale simple (ca să nu mai vorbim de forma EE). IFOS, renumitul și severul organism canadian pentru certificarea produselor din ulei de pește, i-a acordat ratingul maxim, de 5 stele, dar produsul a depășit cu mult și cerințele pentru acest nivel. Pentru păstrarea îndelungată a prospețimii (TOTOX) am folosit un amestec stabilizator antioxidant dezvoltat de noi, cu certificare RSPO („orangutan-friendly”) în componența căruia se găsesc tocotrienoli obținuți din pulpa fructului de palmier roșu, de la ferme sustenabile, complex natural de vitamina E (8 feluri de tocoferoli+tocotrienoli) și antioxidanți obținuți din salvie grecească, fără chimicale (cu așa-numita extracție supercritică).
O capsulă pe zi din produsul nostru este, deja, suficientă pentru a-și exercita toate efectele asupra creierului, ochilor și sistemului cardiovascular, minimul necesar fiind, de altfel, de 500 mg EPA+DHA. Pentru acest efect sunt necesare 2-6 capsule din ulei de pește obișnuite (cu toate că recomandarea menționată pe acestea este tot 1 buc. pe zi). În schimb, potrivit EFSA, pentru efectul de scădere a nivelului de trigliceride este nevoie de min. 2000 mg EPA+DHA, astfel că în acest scop necesarul poate fi chiar de 3-4 capsule (dar nu de 8-20 de bucăți, cum scrie pe majoritatea capsulelor din ulei de pește).
Despre Omega-3
Raportul acizilor grași Omega-3 și Omega-6 este extrem de important pentru funcționarea corespunzătoare a organismului uman, deoarece acizii grași Omega-3 EPA și DHA produc, în fiecare celulă a organismului, substanțe asemănătoare hormonilor, iar în urma consumului exagerat de acizi grași Omega-6, substanțele provenite din unul dintre acizii grași Omega-6 (acid arahidonic) are efect inflamator. Majoritatea afecțiunilor (așa numitele boli ale civilizației) se formează chiar din cauza nivelului ridicat de inflamație, care accentuează și îmbătrânirea. Un raport de 1:1 al acizilor grași Omega-3/6 este „proiectat” în mod genetic la om. Raportul de acizi grași la strămoșii noștri se apropia de 1:1, ca și la popoarele foarte sănătoase din zilele noastre. Din păcate acest raport s-a modificat în favoarea Omega-6 (1:8 – 1:32), din cauză că nu se consumă destul pește de mare și destule fructe de mare, iar consumul de uleiuri vegetale și grăsimi de la animale furajate, bogate în Omega-6, este foarte ridicat. Această modificare este cauza multor boli.
Cea mai bună soluție pentru restabilirea raportului este reducerea consumului de alimente bogate în Omega-6 și administrarea regulată de suplimente alimentare pure, cu conținut de EPA și DHA, precum și consumul de pește de mare și fructe de mare de mai multe ori pe săptămână. Uleiurile vegetale cu conținut de Omega-3, cu excepția uleiului din alge, nu sunt corespunzătoare, deoarece acestea nu conțin EPA și DHA, ci Omega-3 este prezent în ele ca acid alfa-linolenic (ALA) care în organismul uman nu se transformă, sau se transformă în foarte mică măsură în acizi grași utili EPA și DHA. Omega-3 din alge și de origine animală este cel mai folositor la om. Omega-3 vegetal (ALA) se transformă în foarte mică măsură în formele EPA și DHA, dar diminuează și producerea în organism a acidului gras numit acid dihomo-gamma linolenic, de asemenea, cu efect antiinflamator. Producerea acestui acid gras la fel de important este blocat și de consumul exagerat de acid gras Omega-6, astfel fiind extrem de important să nu compensăm consumul exagerat de acid gras Omgea-6 prin aportul Omega-3 din surse vegetale, căci ambele vor diminua nivelul acestui acid gras atât de important, cu efect antiinflamator. În schimb, EPA și DHA nu va avea acest efect de diminuare, dimpotrivă...
Este imposibil să enumerăm toate avantajele consumului de ulei de pește, adică ale raportului ridicat de Omega-3 și ale consumului abundent din acizii grași EPA, DPA și DHA. Iată-le pe cele mai importante, aflate de cercetători, până în prezent:
Creierul și sistemul nervos
Reduce depresia, agresivitatea, irascibilitatea și indispoziția.
Ajută procesele de învățare și dezvoltă inteligența, crește masa cerebrală, dezvoltă creierul, mai ales dacă aportul este corespunzător începând cu viața intrauterină și în copilărie.
Sistemul cardiovascular
Ajută la păstrarea elasticității venelor, reglează ritmul cardiac și nivelul de colesterol.
Reduce riscul de tromboză, de stroke și de infarct, precum și nivelul de trigliceride și tensiunea arterială.
Altele
Ajută la prevenirea apariției degenerescenței maculare (AMD), a sindromului de ochi uscat și are efect benefic asupra capilarelor oculare.
Datorită efectului puternic antiinflamator, se consideră eficient și împotriva reumatismului articular.
Ajută la păstrarea sănătății și luciului părului și al pielii.
La persoanele cu niveluri ridicate de EPA și DHA în sânge, telomerul care protejează capetele lanțului de ADN se scurtează mai lent, acesta fiind în prezent cel mai precis indicator al speranței de viață.
1. Examine.com 2. Liou et al.: Decreasing Linoleic Acid with Constant α-Linolenic Acid in Dietary Fats Increases (n-3) Eicosapentaenoic Acid in Plasma Phospholipids in Healthy Men. J Nutr. 2007 Apr;137(4):945-52. 3. Liou et al.: Dietary linoleic acid has no effect on arachidonic acid, but increases n-6 eicosadienoic acid, and lowers dihomo-gamma- linolenic and eicosapentaenoic acid in plasma of adult men. Epub 2009 Apr 8. 4. Wang et al. n-3 Fatty acids from fish or fish-oil supplements, but not alpha-linolenic acid, benefit cardiovascular disease outcomes in primary- and secondary-prevention studies: a systematic review. AJCN 2006 Jul;84(1):5-17. 5. Schwab et al.: Effects of hempseed and flaxseed oils on the profile of serum lipids, serum total and lipoprotein lipid concentrations and haemostatic factors. Eur J
Surse 1. http://examine.com/supplements/Vitamin+K/ 2. Nutrition and Physical Degeneration: A Comparison of Primitive and Modern Diets and Their Effects (1939) Paul B. Hoeber, Inc; Medical Book Department of Harper & Brothers 3. Nutrition and Disease – the Interaction of Clinical and Experimental Work (Edinburgh and London: Oliver and Boyd, 1934) 4. www.vitamindcouncil.org 5. Könyv: Szendi Gábor: Napfényvitamin - Hazugságok, tévhitek és a tények (Jaffa kiadó, 2012)
Forma/Textura:: capsule, Picaturi
Ingredient Principal: Vitamina D3, Minerale, Magneziu, Omega 3, Vitamina K
Pentru: : femei, barbati
GAL Multivitamine, 30+60+30
Forma/Textura:: capsule
Pentru: : femei,barbati
Ingredient Principal: Vitamina C
GAL Bisglicinat de magneziu (iritabilitate, crampe, insomnii, anxietati usoare)* 90 cps
Forma/Textura:: capsule
Pentru: : femei,barbati
Ingredient Principal: Magneziu
GAL Omega 3 Eco, 60 caps
Forma/Textura:: capsule
Pentru: : femei,barbati
Ingredient Principal: Ulei de peste
GAL Vitamina K2+D3 FORTE , 1000 mcg K-complex + 4000 IU D3, 60 doza
Forma/Textura:: Picaturi
Pentru: : femei,barbati
Ingredient Principal: Vitamina K2