PROTOCOL ''TIROIDITA HASHIMOTO''

370,90 RON 349,90 RON
Acest protocol se administreaza pe o perioada de minim 3 luni, dupa care se face pauza 6 luni si se reia.

Gal multivitamine - 1 cps alba, 1 cps maro gelatinoasa, 2 cps portocalii DUPA MICUL DEJUN
Magneziu bisglicinat- 1 cps pranz, 1 cps seara
Omega 3- 1 cps dupa masa pranz
D3K2 FORTE- Am ales sa adaug separat desi complexul de vitamine contine si d3k2 in forma de 4000 UI per cps..pentru ca in tiroidita Hashimoto este extraordinar de importanta dozarea vitaminei D3, care o data ce vo9m obtine nivelul de D3 peste 50 micrograme in sange, vom scadea cu mult hormonul PTH.

!!ASADAR, VOM DOZA D3K2 CATE 1000 UI LA FIECARE 10 KG....!! Deci la 50 kg vom avea 5000 UI, la 100 kg vom avea 10 000 UI/zi.



CONTRAINDICATII LA PERSOANELE CE FOLOSESC ANTICOAGULANTE!


 
In stoc

Durata de livrare: 1-2 zile lucratoare

Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: C778 Ai nevoie de ajutor? 0770819799
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)
GAL Multivitamine, 30+60+30
GAL Multivitamine [30 doze]

Produsul nostru GAL Multivitamine a fost dezvoltat în lumina celor mai recente cercetări, cu accent pe naturalețe. De aceea, produsul conține toate vitaminele, mineralele și oligoelementele într-o formă, cantitate și proporție ideale, fără a se afla departe de modul în care acestea ar putea fi obținute printr-o dietă variată, bogată în nutrienți. Fiecare dintre aceste substanțe active se regăsește într-o formă care apare în natură, o parte considerabilă este extrasă din plante medicinale și mirodenii (bio) care provin din culturi organice, motiv pentru care conține și acei co-factori, a căror prezență în aceste plante – alături de vitamine/minerale – nu este deloc întâmplătoare. În ceea ce privește cantitățile, am considerat ca fiind important ca doza zilnică recomandată să conțină în mod sigur doza considerată a fi efectivă. Nu depășiți în niciun caz doza naturală – adică acea cantitate care nu ar fi putut fi garantată dacă ar fi fost obținută numai din alimentație.

Compoziție: Compoziția produsului este descrisă în josul paginii. Dacă ați achiziționat deja produsul, compoziția se regăsește în tabelul detaliat al ingredientelor, pe cutia de carton.

Recomandare de consum: Consumați 1+1 buc. capsule pe zi. Acestea pot fi administrate în același timp sau separat, dar este important ca acest lucru să aibă loc în timpul mesei, și mai degrabă dimineața sau în timpul zilei, decât seara.

Recomandare de supliment opțional: dacă nu obișnuiți să consumați în medie 2 gălbenușuri de ou pe zi + ficat și pește de apă sărată/fructe de mare de 1-2 ori pe săptămână: GAL Omega-3 Eco + GAL Sare de colină. Dacă nu aveți o dietă bogată în magneziu (o dietă care nu este bogată în carne de vânat, cefalopode, moluște, legume cu frunze verzi, quinoa, dovleac – cu doze serioase, în fiecare zi), vă recomandăm să luați și magneziu de o bună calitate; în oferta noastră veți regăsi trei tipuri. Sau treceți, pur și simplu, la GAL+ Multivitamine, care le conține și pe acestea, pe lângă multe altele.

  1. - Fără gluten
    - Fără ouă
    - Fără alergeni din soia
    - Fără lactate și fără lactoză
    - Fără dioxid de sulf
    - Fără zahăr
    - Fără OMG
    - Vegetarian
    - Vegan
    - Certificat RSPO
    - Hârtie certificată FSC (CO31340)
    - Ambalaj provenit dintr-o unitate de producție cu carbon neutru
    - Ambalaj 100% reciclabil

Produsul nostru GAL Multivitamine a fost dezvoltat în lumina celor mai recente cercetări, având mereu în vedere naturalețea. De aceea, produsul conține toate vitaminele, mineralele și oligoelementele într-o formă, cantitate și proporție ideale, fără a se afla departe de modul în care acestea ar putea fi obținute printr-o dietă variată, bogată în nutrienți. Fiecare dintre aceste substanțe active se regăsește într-o formă care apare în natură, o parte considerabilă este extrasă din plante medicinale și mirodenii (bio) care provin din culturi organice, motiv pentru care conține și acei co-factori, a căror prezență în aceste plante – alături de vitamine/minerale – nu este deloc întâmplătoare. În ceea ce privește cantitățile, am considerat ca fiind important ca doza zilnică recomandată să conțină în mod sigur doza considerată a fi efectivă. Nu depășiți în niciun caz doza naturală, adică acea cantitate pe care dacă ați fi obținut-o prin alimentație, nu ați fi putut să o garantați în niciun fel.

Așadar, atunci când vedeți că un produs conține sute sau chiar mii de procente din DZR (doza zilnică recomandată în mod oficial) dintr-un ingredient, nu vă alarmați (de exemplu, un pumn de midii conține aproximativ 2000% din cantitatea de B12 recomandată oficial și, cu toate acestea, ar fi foarte sănătos să consumați atât de multe midii sau B12 pe zi). Acest lucru se datorează faptului că valoarea recomandată oficial ar trebui să se numească de fapt „cantitatea minimă absolut necesară pentru a supraviețui”… DZR reprezintă doar foarte rar cantitatea cu adevărat ideală.

Poate că vă surprinde, dar este cel puțin la fel de important să știm ce NU conține un produs, nu doar ceea ce conține… Tocmai acest lucru ne-a făcut să creăm acest nou complex de multivitamine, pentru că am observat că în întregul UE nu există niciun complex de multivitamine care să nu conțină cel puțin un ingredient care pe semnatarul acestui articol l-ar face, cu siguranță, să nu dorească să îl consume nici măcar dacă ar fi plătit pentru asta (și aici este vorba despre diverșii excipienți, ci în primul rând despre formele proaste ale substanțelor active sau chiar a cantităților excesive ale acestora).

 Nu lăsați nimic să împiedice dezvoltarea nestingherită a unei noi vieți! În produsul nostru nu veți găsi nici urmă de așa ceva.

Deși toate formele de substanțe active utilizate au, din start, o absorbție excelentă, aceasta a fost accentuată și cu BioPerine®. Totodată am avut grijă să nu amestecăm ingrediente solubile în apă și liposolubile, astfel încât acestea să poată fi separate, în matrixul care le asigură o utilizare și o stabilitate ideală:

Ingredientele hidrosolubile (hidrofile) sunt plasate într-o capsulă vegană, rezistentă la acidul gastric, astfel ele trec prin stomac intacte către locul ideal de absorbție, în intestinul subțire, apoi în intestinul gros.

Ingredientele liposolubile (lipofile) sunt dizolvate în ulei de măsline extravirgin, stabilizate cu tocoferoli/tocotrienoli naturali și extract de salvie grecească, sub formă de capsule gelatinoase moi.

Vitamina B9 atât de importantă se regăsește exclusiv în forma activă, în care este prezentă și în organismul nostru, de metilfolat, și nu în forma sa obișnuită de acid folic, care este o substanță nenaturală, care se acumulează, iar nivelurile de prezență ale acestuia au fost corelate cu mai multe boli. Este o rușine că se regăsește în aproape toate preparatele, chiar și în vitaminele pentru femeile însărcinate (chiar dacă există și metilfolat, prezența acidului folic este contraindicată).

În afară de obișnuitele multivitamine are în componență, în cantitate mare, complex de vitamina K și siliciu obținut din bambus.

 












     
  1.  
  2.  
  3.  
  4.  
  5.  
  6.  
  7.  
  8.  
  9.  


GAL Bisglicinat de magneziu (iritabilitate, crampe, insomnii, anxietati usoare)* 90 cps
Bisglicinat de magneziu (bisglicinat de magneziu, 84 g, 90 capsule)

Există multe forme de magneziu, cu diferențe semnificative în ceea ce privește absorbția lor. Să cunoaștem denumirea unei forme bine absorbite nu este suficient: trebuie să mai știm două lucruri esențiale. Ne provoacă scaune moi? Dacă da, asta înseamnă că nu se absoarbe atât de eficient… Celălalt lucru: este „fully reacted”, adică o formă care reacționează complet? Dacă nu, atunci marea majoritate a magneziului nu este în forma indicată pe lista de ingrediente, ci a rămas în forma sa anorganică.

În produsul nostru, magneziul apare exclusiv legat de aminoacidul glicinei, adică este o formă organică ,,fully reacted””. Experiența noastră a arătat că aceasta nu cauzează scaune moi sau alte probleme – nici măcar celor care au un stomac foarte sensibili.

Dozare: 2-4 capsule pe zi, Cel mai bine este să luați 1 sau 2 capsule înainte de culcare, poate fi de ajutor chiar și în cazul arsurilor de stomac din timpul nopții, dar și în privința somnului.

Compoziție: 100% bisglicinat de magneziu („fully reacted”), gelatină (învelișul capsulei)

  1. - Fără alergeni
    - Fără gluten
    - Fără ouă
    - Fără alergeni din soia
    - Fără lactate și fără lactoză
    - Fără dioxid de sulf
    - Fără zahăr
    - Fără OMG
    - Vegetarian
    - Vegan
    - Certificat RSPO
    - Ambalaj provenit dintr-o unitate de producție cu carbon neutru
    - Ambalaj 100% reciclabil

  2. Magneziul este un mineral deosebit de important, care prin alimentație este dificil de obținut în cantități suficiente. Din cauza stresului, a sportului, a alimentelor care conțin acid fitic (semințe, cereale integrale, tărâțe etc.) și prin consumul de cafea și ceai, magneziul se elimină mai rapid. Acesta este motivul pentru care deficiența de magneziu este frecventă. Aportul de magneziu este important pentru aproape toată lumea. Life Extension Foundation definește magneziul ca fiind „noua vitamină D3”, deoarece este la fel de important, iar lipsa lui, la fel de frecventă ca și cea a vitaminei D3. Absorbția preparatelor cu magneziu este foarte variată, la majoritatea oamenilor provoacă diaree, scaun moale sau alte probleme de digestie, ceea ce poate fi consecința faptului că magneziul leagă acidul gastric, iar deficiența producției de acid gastric este, în sine, o problemă destul de frecventă. (Refluxul nu este, de fapt, surplus de acid gastric; dimpotrivă, adesea tocmai lipsa de acid gastric provocă refluxul. Boala SIBO instalată și/sau o funcționare defectuoasă a gurii stomacului determină acidul gastric să curgă înapoi în esofag, făcând să pară că există mult acid gastric, chiar dacă există, de fapt, prea puțin.)

    În formele sale anorganice, cum ar fi sulfatul, oxidul, carbonatul, hidroxidul de magneziu, magneziul abia dacă se absoarbe, dar la persoanele sensibile poate cauza scaune moi sau diaree, respectiv poate lega acidul gastric. (De exemplu, magneziul neabsorbit provoacă diaree, astfel că nu este de mirare dacă un consum al formelor greu absorbabile duc la indigestie sau la alte probleme de digestie.) Clorura de magneziu este singura dintre formele anorganice de magneziu cu biodisponibilitate destul de bună și care nu leagă acidul gastric, dimpotrivă, ajută la producerea acestuia.

    Bisglicinatul de magneziu este o sare din magneziu cu aminoacid de glicină, astfel încât ajută la aprovizionarea organismului cu glicină, precum și cu magneziu. Despre efectele beneficie ale glicinei puteți citi mai multe la descrierea glicinei, dar amintim câteva și aici. Accentuează eficiența insulinei, atenuează semnificativ efectul glucozei – și implicit al carbohidraților – de creștere a glicemiei. Majoritatea efectelor benefice ale colagenului se datorează tot conținutului mare de glicină: reduce ridurile, crește elasticitatea pielii, întinerește și hidratează pielea. Ajută la detoxifierea organismului și la obținerea unui somn mai odihnitor.

    Unele persoane prezintă scaune moi chiar și la formele bine absorbite ale magneziului (organice/legate de chelați). Bisglicinatul de magneziu este recomandat mai ales în aceste cazuri, deoarece este varianta cea mai blândă de magneziu – datorită faptului că se absoarbe cel mai bine (și este recomandat în mod obligatoriu persoanelor la care celelalte forme provoacă diaree). La această formă sunt foarte frecvente variantele „not fully reacted”. Cum ar fi, spre exemplu, cele numite glicinat de magneziu (și nu bisglicinat), care sunt cu siguranță astfel.  Dozare: 2-4 capsule pe zi. Cel mai bine, 1 sau 2 capsule înainte de culcare. Poate fi de ajutor chiar și în caz de arsuri gastrice nocturne sau în somn. Compoziție: bisglicinat de magneziu 100% („fully reacted”), gelatină (învelișul capsulei)

    Fiecare capsulă conține 820 mg bisglicinat de magneziu, din care 100 mg magneziu elementar bine absorbit.

    Majoritatea produselor cu magneziu sunt înșelăciuni! Majoritatea produselor cu magneziu organic (chelate) din comerț nu sunt, în realitate, ceea ce scrie pe ele. Cei mai mulți producători utilizează compuși de magneziu parțial activați sau deloc activați. Adică inscripționează pe produs, de exemplu, că acesta conține malat de magneziu, dar de fapt este vorba doar de un malat de oxid/carbonat de magneziu. Ori folosesc, în loc de citrat de magneziu, un amestec de oxid de magneziu și acid citric.  Sau reacția s-a produs parțial, dar mare parte a magneziului conținut nu este prezentă în forma indicată! Și tocmai acesta este motivul pentru care chiar și formele organice provoacă adesea diaree, căci ele sunt doar parțial formele indicate. Variantele care nu sunt „fully reacted” conțin, mereu, mai mult magneziu, sunt materii prime mai ieftine, adică sunt mult mai economice.  Numeroși producători fără cunoștințe în domeniu habar nu au dacă există vreo diferență între compușii de magneziu cu aceeași denumire, astfel că nu trebuie să ne mire că aleg variantele mai ieftine, care pe deasupra mai au și un conținut mai mare de magneziu. Cum putem afla dacă produsul ales este bun? Este, desigur, greu de aflat, dar iată un mic ajutor: voi enumera aici variantele „fully reacted” ale celor mai frecvente forme de magneziu organic, cu conținutul de magneziu elementar exprimat în procente:

  3. Malat de magneziu: 6 - 12% (malatul de (mono)magneziu este cel real, malatul de di-magneziu nu este fully reacted!)
  4. Mg (bis)glicinat: 12 - 14%
  5. Citrat de Mg: 14 - 16%
  6. Ascorbat de Mg: 6 - 17%
  7.  

    Volumul unei tablete/capsule nu poate depăși 1000 de mg, inclusiv tubul și substanțele adiționale. Ceea ce înseamnă că atunci când vedem un produs cu inscripția Malat de Mg și un conținut de 200 mg magneziu pe capsulă/tabletă, putem ști, de la bun început, că este vorba de un fals, căci conținutul de Mg elementar al malatului de Mg nu poate depăși 12%, căci conținutul unei capsule/tablete cu siguranță nu poate depăși 120 mg, ci mai puțin de atât. Să luăm o capsulă/tabletă și să o cântărim, de exemplu pe un cântar pentru bijuterii, și să luăm în considerare procentul de mai sus. Dacă are, cu adevărat, compușii menționați, atunci conținutul de magneziu poate fi doar sub acel nivel. Însă nici așa nu putem fi siguri, deoarece există compuși de magneziu care nu sunt „fully reacted” și au un conținut de magneziu identic cu cel al compușilor „fully reacted”. O altă problemă este aceea că multe produse sunt etichetate în mod eronat sau incorect ca fiind unele care conțin magneziu, deoarece compusul în sine apare ca fiind magneziu, deși doar o fracțiune din acesta este magneziu elementar, după cum se poate observa din procentele de mai sus.   

    Desigur, noi utilizăm numai variante „fully reacted” din toate elementele, la fel și din magneziu.

    Efectele pozitive ale magneziului, pe scurt:

    Ameliorarea activității musculare/performanței sportive, prevenirea crampelor musculare, accentuarea regenerării musculaturii, stimularea sistemului imunitar, prevenirea problemelor cardiovasculare, efect anticalcifiere (depunere de calciu), suport miocardic, efect antistres semnificativ, ameliorarea somnului, limpezirea gândirii, energie în timpul zilei.

    Pentru cine este recomandat să aleagă magneziul în formă de bisglicinat? Pentru cei cu sensibilitate gastrică la magneziu, respectiv pentru cei care preferă capsulele în loc de prafurile care trebuie dizolvate în lichid.

    Pentru maximaliști recomandăm să ia seara câte 1 sau 2 bucăți din forma de bisglicinat. Iar în timpul zilei să ia forma L-lactat sau ascorbat (Magne-C), în funcție de aportul specific de vitamina C. Scopul fiind un aport de 250-400 mg magneziul elementar. Mai exact, este suficient și mai puțin de atât, dacă se consumă o cantitate mare de carne de vânat/moluște/cefalopode, bostan sau quinoa (ciocolata/cacao și semințele nu se iau în considerare, din cauza conținutului de acid fitic și de alte componente care inhibă absorbția).

    Mențiune: Potrivit regulamentelor UE valabile și la noi în țară, suplimentele alimentare sunt alimente care au menirea de a completa regimul alimentar tradițional, și care conțin, în formă concentrată, nutrienți sau alte materii cu efecte nutritive sau fiziologice, acestea fiind prezente singure sau în diferite combinații. Potrivit poziției oficiale, aceste produse nu sunt medicamente, nu au efecte de vindecare și nu ajută la vindecarea sau prevenirea unor boli. Declarăm că descrierile privind substanțele active ale produselor noastre au fost redactate exclusiv pe baza celor mai noi cercetări independente și semnificative, în urma studierii aprofundate a contextelor acestora, cu intenția de a prezenta rezultatele cercetărilor tuturor cititorilor interesați. Aceste descrieri nu comportă scopuri promoționale și nu îndeamnă la achiziționarea produselor noastre. În cazul în care clienții noștri ne onorează cu comenzi repetate, acest fapt trebuie să se datoreze exclusiv experienței lor pozitive cu produsele GAL. În asta credem, pentru asta lucrăm!

    Surse: 
    1. Examine.com
    2. Clasado.com/research/
    3. Textul de mai sus al lui Szabó Gál Bence, cu sursele menționate în acesta.


GAL Omega 3 Eco, 60 caps
Cel mai pur, cel mai proaspăt ulei de pește încorporat în capsule, un produs cu o absorbție excelentă, cu un conținut foarte ridicat de ingrediente active.

GAL Omega 3 Eco

La realizarea produsului nostru folosim versiunea naturală a concentratului de ulei de pește Golden Omega, pentru că acesta este produs din pești mici sălbatici, cu amprentă ecologică zero; la pescuit se acordă atenție la păstrarea biodiversității, iar în timpul tehnologiei moderne de producție nu sunt generate deșeuri sau poluanți inutili → IFFO RS și certificare Friends of the Sea.

Prelucrarea peștilor începe imediat după ce au fost prinși, fără depozitare → TOTOX <5 Uleiul obținut din peștele deja pur este purificat apoi și molecular, printr-o procedură nouă, brevetată, datorită căreia conținutul de omega-3 este de 2-3 ori mai mare, iar impurități nu pot fi detectate deloc → certificare IFOS de 5 stele. Conține acizi grași omega-3 în forma lor naturală, nu în forma lor larg utilizată, cea de ester etilic ieftin, cu privire la care nici măcar nu există obligația de a menționa ceva în descriere. Pentru a-și păstra prospețimea pentru o lungă perioadă de timp (TOTOX), l-am stabilizat cu amestecul nostru propriu de antioxidanți, format dintr-un complex natural de vitamina E (8 tipuri de tocoferoli + tocotrienol) obținut din pulpa fructului de palmier care conține și tocotrienoli și care este achiziționată de la o fermă sustenabilă, certificată RSPO („prietenoasă cu orangutanii”) și din antioxidanți din salvie grecească, obținuți printr-o extracție supercritică (fără chimicale).

Dozare: Administrarea a 1 buc. capsulă pe zi este deja suficientă pentru a exercita toate efectele omega-3 asupra creierului, ochilor și sistemului cardiovascular.

- Fără alergeni
- Fără gluten
- Fără ouă
- Fără alergeni din soia
- Fără lactate și fără lactoză
- Fără dioxid de sulf
- Fără zahăr
- Fără OMG
- Hârtie certificată FSC (CO31340)
- Ambalaj provenit dintr-o unitate de producție cu carbon neutru
- Ambalaj 100% reciclabil
 

Deși consumarea unui ulei de pește lichid, de bună calitate este cel mai economic mod de a obține cantitatea zilnică necesară de EPA și DHA, mulți preferă, totuși, capsulele.

Eco

Produsul nostru este realizat cu amprentă ecologică zero, din pești mici, crescuți în libertate, prinși cu atenție la păstrarea biodiversității, iar datorită tehnologiei moderne de producție, nu există niciun fel de deșeuri sau materiale poluante – astfel că dispune de certificare IFFO RS și Friends of the Sea.

Puritate

Este obținut 100% dintr-un soi de anșoa mărunt, cu ciclu de viață scurt, crescut în libertate, care se hrănește în principal cu creveți (krill) și diferite planctoane. Datorită acestui fapt și a zonei de pescuit nepoluate, uleiul macru obținut din ei este ab ovo pur, dar prin noul nostru procedeu delicat și brevetat se mai purifică în plus, astfel că în cele din urmă, nici nu mai poate fi detectat vreun material poluant, nici măcar cu metode de cea mai mare precizie! Ulei de pește mai pur nu există!

Prospețime

Prelucrarea peștilor începe imediat ce au fost prinși, ei nu sunt depozitați, astfel valoarea TOTOX este extrem de scăzută, sub 5. Calculând pe unitate de materie activă, acesta este cel mai proaspăt ulei de pește din lume!

Conținut foarte ridicat de materie activă

GAL Omega-3 Eco are un conținut de 700 mg de acizi grași Ω3 per capsulă gelatinoasă moale, din care 350 mg EPA, 250 mg DHA, iar 100 mg, DPA și SDA. (Alte capsule cu ulei de pește conțin, de obicei, între 100-350 mg de Ω3 per capsulă.)

Caracter natural

Format natural de trigliceridă (TG), nu formatul ieftin, artificial de esteri etilici (EE) care este caracteristic pentru uleiurile de pește concentrate (și desigur, de fiecare dată lipsește această mențiune, ea nefiind obligatorie...). Acest lucru este important – în plus față de ideea romantică a provenienței natural – și pentru faptul că esterii etilici se digeră și se absorb altfel decât TG regăsiți în natură. Este interesant de observat că de când la studii se folosesc numai forme de EE, apar din ce în ce mai multe analize potrivit cărora uleiul de pește este mai puțin eficient decât se credea înainte. Poate fi doar o coincidență, dar oricum, un motiv în plus pentru care noi utilizăm numai forma naturală a TG.

 Deoarece nu sunt marcate, singura modalitate de a fi siguri dacă produsul ales este TG sau EE: EE va începe să dizolve și să atace polistirenul în câteva secunde... TG nu!

Biodisponibilitate cu 30% mai bună

Biodisponibilitatea acizilor grași Ω3 din uleiurile de pește purificate și concentrate molecular în forma lor finală naturală (TG) este cu 30% mai bună decât cea a uleiurilor de pește naturale simple (ca să nu mai vorbim de forma EE). IFOS, renumitul și severul organism canadian pentru certificarea produselor din ulei de pește, i-a acordat ratingul maxim, de 5 stele, dar produsul a depășit cu mult și cerințele pentru acest nivel. Pentru păstrarea îndelungată a prospețimii (TOTOX) am folosit un amestec stabilizator antioxidant dezvoltat de noi, cu certificare RSPO („orangutan-friendly”) în componența căruia se găsesc tocotrienoli obținuți din pulpa fructului de palmier roșu, de la ferme sustenabile, complex natural de vitamina E (8 feluri de tocoferoli+tocotrienoli) și antioxidanți obținuți din salvie grecească, fără chimicale (cu așa-numita extracție supercritică).

O capsulă pe zi din produsul nostru este, deja, suficientă pentru a-și exercita toate efectele asupra creierului, ochilor și sistemului cardiovascular, minimul necesar fiind, de altfel, de 500 mg EPA+DHA. Pentru acest efect sunt necesare 2-6 capsule din ulei de pește obișnuite (cu toate că recomandarea menționată pe acestea este tot 1 buc. pe zi). În schimb, potrivit EFSA, pentru efectul de scădere a nivelului de trigliceride este nevoie de min. 2000 mg EPA+DHA, astfel că în acest scop necesarul poate fi chiar de 3-4 capsule (dar nu de 8-20 de bucăți, cum scrie pe majoritatea capsulelor din ulei de pește).

Despre Omega-3

Raportul acizilor grași Omega-3 și Omega-6 este extrem de important pentru funcționarea corespunzătoare a organismului uman, deoarece acizii grași Omega-3 EPA și DHA produc, în fiecare celulă a organismului, substanțe asemănătoare hormonilor, iar în urma consumului exagerat de acizi grași Omega-6, substanțele provenite din unul dintre acizii grași Omega-6 (acid arahidonic) are efect inflamator. Majoritatea afecțiunilor (așa numitele boli ale civilizației) se formează chiar din cauza nivelului ridicat de inflamație, care accentuează și îmbătrânirea. Un raport de 1:1 al acizilor grași Omega-3/6 este „proiectat” în mod genetic la om. Raportul de acizi grași la strămoșii noștri se apropia de 1:1, ca și la popoarele foarte sănătoase din zilele noastre. Din păcate acest raport s-a modificat în favoarea Omega-6 (1:8 – 1:32), din cauză că nu se consumă destul pește de mare și destule fructe de mare, iar consumul de uleiuri vegetale și grăsimi de la animale furajate, bogate în Omega-6, este foarte ridicat. Această modificare este cauza multor boli.

Cea mai bună soluție pentru restabilirea raportului este reducerea consumului de alimente bogate în Omega-6 și administrarea regulată de suplimente alimentare pure, cu conținut de EPA și DHA, precum și consumul de pește de mare și fructe de mare de mai multe ori pe săptămână. Uleiurile vegetale cu conținut de Omega-3, cu excepția uleiului din alge, nu sunt corespunzătoare, deoarece acestea nu conțin EPA și DHA, ci Omega-3 este prezent în ele ca acid alfa-linolenic (ALA) care în organismul uman nu se transformă, sau se transformă în foarte mică măsură în acizi grași utili EPA și DHA. Omega-3 din alge și de origine animală este cel mai folositor la om. Omega-3 vegetal (ALA) se transformă în foarte mică măsură în formele EPA și DHA, dar diminuează și producerea în organism a acidului gras numit acid dihomo-gamma linolenic, de asemenea, cu efect antiinflamator. Producerea acestui acid gras la fel de important este blocat și de consumul exagerat de acid gras Omega-6, astfel fiind extrem de important să nu compensăm consumul exagerat de acid gras Omgea-6 prin aportul Omega-3 din surse vegetale, căci ambele vor diminua nivelul acestui acid gras atât de important, cu efect antiinflamator. În schimb, EPA și DHA nu va avea acest efect de diminuare, dimpotrivă... 

 Este imposibil să enumerăm toate avantajele consumului de ulei de pește, adică ale raportului ridicat de Omega-3 și ale consumului abundent din acizii grași EPA, DPA și DHA. Iată-le pe cele mai importante, aflate de cercetători, până în prezent:

Creierul și sistemul nervos

Reduce depresia, agresivitatea, irascibilitatea și indispoziția.

Ajută procesele de învățare și dezvoltă inteligența, crește masa cerebrală, dezvoltă creierul, mai ales dacă aportul este corespunzător începând cu viața intrauterină și în copilărie.

Sistemul cardiovascular

Ajută la păstrarea elasticității venelor, reglează ritmul cardiac și nivelul de colesterol.

Reduce riscul de tromboză, de stroke și de infarct, precum și nivelul de trigliceride și tensiunea arterială. 

 Altele

Ajută la prevenirea apariției degenerescenței maculare (AMD), a sindromului de ochi uscat și are efect benefic asupra capilarelor oculare.

Datorită efectului puternic antiinflamator, se consideră eficient și împotriva reumatismului articular.

Ajută la păstrarea sănătății și luciului părului și al pielii.

La persoanele cu niveluri ridicate de EPA și DHA în sânge, telomerul care protejează capetele lanțului de ADN se scurtează mai lent, acesta fiind în prezent cel mai precis indicator al speranței de viață.

1. Examine.com 2. Liou et al.: Decreasing Linoleic Acid with Constant α-Linolenic Acid in Dietary Fats Increases (n-3) Eicosapentaenoic Acid in Plasma Phospholipids in Healthy Men. J Nutr. 2007 Apr;137(4):945-52. 3. Liou et al.: Dietary linoleic acid has no effect on arachidonic acid, but increases n-6 eicosadienoic acid, and lowers dihomo-gamma- linolenic and eicosapentaenoic acid in plasma of adult men. Epub 2009 Apr 8. 4. Wang et al. n-3 Fatty acids from fish or fish-oil supplements, but not alpha-linolenic acid, benefit cardiovascular disease outcomes in primary- and secondary-prevention studies: a systematic review. AJCN 2006 Jul;84(1):5-17. 5. Schwab et al.: Effects of hempseed and flaxseed oils on the profile of serum lipids, serum total and lipoprotein lipid concentrations and haemostatic factors. Eur J



GAL Vitamina K2+D3 FORTE , 1000 mcg K-complex + 4000 IU D3, 60 doza
De ce este importantă administrarea vitaminelor K2 și D3 împreună?

Poate cel mai important rol a vitaminei K în organism este faptul că are capacitatea de a activa proteinele care reglează integrarea calciului exact la locul în care este nevoie de el (în oase și în dinți) și nu în locuri în care dăunează (țesuturi moi, rinichi, vase sanguine). Nu este de mirare faptul că mai multe studii au demonstrat că incidența arteriosclerozei coronariene și a osteoporozei scade proporțional cu consumul de vitamina K, în timp ce incidența acestor boli crește proporțional cu consumul de calciu, dar numai în cazul unei deficiențe de vitamina K (adică aproape mereu). Calciul consumat fără prezența vitaminei K este deosebit de nociv! Dacă aportul de vitamina D3 și K este corespunzător, organismul nostru primește mai mult calciu chiar și cu o fracțiune din cantitatea considerată sănătoasă de calciu, deoarece astfel îl asimilăm mult mai eficient. Consumul de calciu la popoarele vânătoare-culegătoare de astăzi pare periculos de scăzut și, totuși,  ei au cele mai puternice oase și dinți, chiar și la bătrânețe. În același timp, au nivelul de vitamina K și D3 corespunzător. Deși supradozarea vitaminei D3 nu prea este posibilă, totuși, urmările unei eventuale supradozări (exces de calciu în sânge, respectiv sedimentarea acestuia) sunt anihilate de vitaminele A și K, iar având în vedere că vitaminele K sporesc efectele D3, este bine să se administreze alături de acesta și vitamine K. (Cel puțin 500 mcg K1 și opțional și niște vitamina K2.)

Astfel, alimentația bogată în calciu nu poate dăuna și nici o eventuală supradozare de D3, în schimb efectele pozitive ale acestora se vor accentua! S-a dovedit faptul că vitaminele K nu pot fi supradozate, surplusul ajuns în organism pur și simplu nu se absoarbe.

În prima jumătate a secolului XX a trăit un medic stomatolog renumit, Dr. Weston Price, care a fost, timp de un deceniu și jumătate, președinte al secției de cercetări din cadrul Uniunii Stomatologilor din America. A fost un om credincios, și nu putea înțelege cum de a creat Dumnezeu dinții atât de vulnerabili, încât se cariază deja în copilărie, iar la maturitate să avem, deja, dantură cu lipsuri. Călătorind de jur împrejurul lumii, a studiat multe popoare cu o dantură foarte sănătoasă. A observat că la multe popoare, chiar și bătrânii au o dantură absolut sănătoasă, deși nici măcar nu se spală pe dinți! A mai observat că cei care consumă mult unt provenit din laptele unor animale care pasc lucernă sau alte ierburi bogate în vitamina K1, au dantura extrem de completă. Într-un final, și-a dat seama că în alimentația popoarelor vânătoare-culegătoare, cu dantură sănătoasă, pe care le-a studiat, și în untul de la vaci care pasc ierburi cu conținut mare de vitamina K1, există  o substanță responsabilă pentru dantura perfectă. La acea vreme, încă nu putea identifica exact această substanță și a numit-o „Activator X”, continuând cu studierea conținutului de Activator X al diferitelor tipuri de unt. A preparat un extract de unt bogat în această substanță, pe care a început să îl folosească în practica lui medicală, respectiv o administra la frați gemeni, începând de la naștere (unul dintre frați primea extractul, celălalt nu). Celor care primeau extractul li se dezvolta fața mai rotundă, mai simetrică, aveau dinți frumoși, bine poziționați. Cei care nu primeau extractul aveau, adesea, fața mai alungită, mai puțin simetrică, și nasul subțire (deviație de sept), iar mulți dintre ei ajungeau să poarte aparate dentare. A mai observat, în cursul practicii sale medicale, faptul că folosind acest extract de unt a reușit să trateze, în 6 luni de zile, dinții cariați la copii, fără să utilizeze freza. Se forma un nou strat de dentină, iar cariile dispăreau! Și-a publicat rezultatele și fotografiile comparative ale gemenilor în cartea sa intitulată „Nutrition and Physical Degeneration”.

Acest Activator X misterios a fost identificat între timp. S-a dovedit a fi nimic altceva, decât vitaminele K1, K2, A și D3, împreună, prezente în cantitate atât de mari în extractul de unt pe care l-a preparat.

Efectele vitaminelor K2 și D3, dovedite până acum

Fortificarea generală a sistemului imunitar și prevenirea gripei

Cu un nivel optim de D3, gripa și alte infecții sunt mai greu de contractat, iar odată contractate, vor avea o evoluție mai rapidă și mai blândă. S-a dovedit a fi eficientă administrarea a 50.000 UI de vitamina D3 la fiecare 12 ore, de la debutul primelor simptome ale gripei, de exemplu dimineața, seara și din nou dimineața (după 3 administrări, reduceți doza la cea de întreținere recomandată inițial, de 5-10.000 UI).

Boli autoimune

D3 ajută la „reglarea” sistemului imunitar, astfel încât este eficientă și împotriva proceselor autoimune, de exemplu, în scleroza multiplă și boala inflamatorie intestinală.

Diabet

D3 este eficient și în prevenirea și ameliorarea diabetului de tip I și II.

Sistem cardiovascular

Vitamina D3 are efect antihipertensiv, de prevenire a atacurilor cerebrale și a sindromului metabolic, reduce mortalitatea cardiacă, și oferă o protecție generală împotriva bolilor cardiovasculare. Vitamina K împiedică (și s-a observat că inversează chiar) calcifierea cardiovasculară, precum și calcifierea altor țesuturi moi și organe (de exemplu, rinichi). (Vitamina K1 fiind mai eficientă decât K2.)

Sistem nervos/creier

Vitamina D3 ajută și la ameliorarea și prevenirea schizofreniei, a epilepsiei, a bolilor Parkinson și Alzheimer.

Depresie

Vitamina D3 ameliorează și previne depresia, lucru deloc surprinzător, deoarece se știe că expunerea la soare are acest efect, parțial și datorită efectului său de stimulare a nivelurilor de vitamina D3.

Fertilitate și probleme ginecologice

Vitamina D3 stimulează fertilitatea, la bărbați și la femei deopotrivă. La bărbați crește și nivelul de testosteron. Este, de asemenea, eficientă în endometrioză, SOPC, preeclampsie, precum și în reducerea rezistenței la insulină în timpul sarcinii și a riscului de naștere prematură.

Boli ale tractului respirator

În afară de gripă, vitamina D3 este, de asemenea, eficientă în prevenirea și tratarea tuberculozei, a astmului, a BPOC și a altor boli respiratorii.

Dantura și structura feței

Împreună, vitaminele K, A și D3 previn și inversează apariția tartrului și a cariilor dentare și pot chiar sigila cariile mici (cel puțin, stratul de dentină). Administrată de la vârstă cât mai fragedă, asigură dezvoltarea regulată și sănătoasă a dinților și a unei fețe simetrice.

Osteoporoză

Vitaminele K și D3 ajută la prevenirea osteoporozei și au un rol important în dezvoltarea structurii osoase puternice, sănătoase, mai flexibile.

Boala Alzheimer

În cursul unui studiu, vitamina K2 administrată în doze mari a ameliorat starea bolnavilor cu Alzheimer.

Creșterea nivelului de vitamina K3

Vitamina K1 în doze mari stimulează în mod semnificativ formarea vitaminei K3 în organism. În baza studiilor recente, vitamina K3 este promițătoare în tratamentul bolilor tumorale. La produsul nostru utilizăm cea mai activă formă naturală a vitaminei K2: MK-7, iar pentru a stimula producerea de vitamina K3, mai administrăm și vitamina K1, în cantități mari. Toate acestea, alături de vitamina D3 obținută din grăsime de lână de oaie expusă la soare.

Pentru organismul, țesuturile și celulele noastre, utile sunt numai vitaminele K1 și K2 MK-4. Însă orice vitamina K consumată se transformă, în proporție semnificativă, în vitamina K3, și apoi în K2 MK-4. În urmă cu o mie de ani nu au existat – și nici acum nu prea există – alimente care să conțină vitamina K2. În schimb au existat, dintotdeauna, multe surse de vitamina K1, iar strămoșii noștri, precum și popoarele primitive de astăzi, au consumat/consumă cantități foarte mari de vitamina K1 (în principal din alge, legume, semințe), în schimb aportul lor de vitamina K2 era practic inexistent. Și totuși, nivelul lor de vitamina K2 era/este perfect, deoarece vitamina K1 se transformă excelent în K3, iar apoi în MK-4. Mai ales dacă și aportul de vitamina D3 este corespunzător, alături de vitamina A, magneziu și vitamina B6. Prin urmare, vitamina K1 se transformă în K2, dar K2 nu se transformă în K1. De aceea, dacă avem acces unilateral, în cantități mari, numai la vitamina K2, aceasta elimină K1 și dereglează raportul natural și ideal al vitaminei K din organism. Fiecare țesut și organ al nostru are un raport ideal, specific de vitamina  K (de exemplu, inima preferă K1, dar creierul, K2). Acest lucru s-a putut studia foarte bine la animale, dar studiile clinice la om realizate cu ajutorul celor mai noi și mai exacte metode de măsurare au demonstrat că aportul de 360 mcg MK-7 pe zi nu a scăzut, ci a crescut calcifierea în vene (cauzat, probabil, și în acest caz, de o dereglare la nivel de țesuturi). În schimb, vitamina K1 asigură în sine raportul și cantitatea ideală pentru fiecare țesut. Numeroase studii au demonstrat faptul că vitamina K1 a crescut nivelul de vitamina K2 al fiecărui țesut, în egală măsură cu vitamina K2 însăși, sau chiar mai mult, iar comparându-le la aceeași doză, chiar și numai vitamina K1 singură a reușit să facă acest lucru, menținând în același timp raportul la nivelul țesuturilor. Potrivit studiilor de până acum, vitamina K1 s-a dovedit a fi mai eficientă decât K2. Motivul pentru care ar putea avea sens utilizarea vitaminei K2 este că bioacumularea (acumularea în țesuturi) a formei MK-7 de K2 este de peste trei ori mai mare decât cea a vitaminei K1, adică este suficientă și o cantitate mai mică, astfel încât, în plus față de doza zilnică maximă stabilită în UE, de 1000 mcg de vitamina K, se pot obține niveluri de țesut mai ridicate de vitamina K, dacă din cele 1000 mcg înlocuim 100 mcg sau max. 200 mcg, cu MK-7. Este mai puțin economic, dar astfel, eficiența aportului de vitamina K este maximizată, în același timp cu respectarea reglementărilor. Acesta este motivul pentru care în produsul nostru există 100 mcg de MK-7 și 900 mcg de K1.

Rezolvarea problemei K2 MK-4:

Problematica K2 cis/trans:

În afară de MK-4, MK-7 sau alte forme, există două forme de vitamine K2: cis și trans. Numai forma trans este eficientă, iar aceasta se regăsește în natură. Forma cis a K2 nu este nici naturală și nici eficientă, mai mult decât atât, se poate presupune că poate crea legături cu receptorii K2, nelăsând loc formei benefice, de K2 trans. Ceea ce înseamnă că dacă o sursă de K2 este bogată în cis, aceasta poate duce chiar la deficiență de vitamina K2. Din păcate, proporția cis/trans a majorității surselor de K2 nu este una corespunzătoare, iar cu cât această proporție este mai defavorabilă, cu atât sursa respectivă este mai ieftină. Ceea ce duce la apariția a tot mai multor produse din ce în ce mai ieftine, care conțin vitamina K2 ineficientă (sau chiar dăunătoare). Forma MK-7 a vitaminei K2 corespunde numai dacă are un conținut de maxim 5% izomeri cis (alături de min. 95% trans).  Acest nivel nu este semnalat, de obicei, dar este important de știut: chiar și cei mai renumiți producători utilizează, adesea, cea mai ieftină materie primă, cu proporția cea mai proastă, care poate fi chiar 80% cis (alături de 20% trans). Am folosit mult timp în produsul nostru un K2 MK-7 obținut din componente de ulei esențial de flori, deoarece a fost singura materie primă fără soia și alți alergeni, precum și cu cel mai bun raport cis/trans (max. 2% cis, min.98% trans). Recent a apărut, însă, o materie primă cu un raport mai bun, aceasta având, de-acum, absolut cel mai bun raport (cis sub 1%, trans peste 99%). Nici aceasta nu conține soia sau alți alergeni, fiind totodată singurul K2 MK-7 produs complet fără chimicale, exclusiv prin fermentare, astfel că am și trecut imediat la folosirea acestei materii prime. Natto este un aliment tradițional japonez, din boabe de soia fermentate cu bacteria numită Bacillus subtilis natto. Acesta conține enorm de mult K2 MK-7. Mulți producători folosesc această bacterie (sau adesea altele) pentru a fermenta izolatul proteic de soia, din care K2 MK-7 este apoi extras chimic. Deși acestea nu sunt extracte de natto, ele sunt totuși numite astfel.  Din cauza mediului de fermentare inadecvat (izolat proteic de soia) și a altor bacterii decât B. subtilis natto, acestea au adesea rapoarte cis/trans slabe. Noul K2 MK-7 menționat mai sus este, de asemenea, unul dintre „extractele natto”, ca să spunem așa, dar există o diferență semnificativă: mediul de fermentare nu este soia, ci alte plante fără alergeni, fermentate cu Bacillus subtilis natto furnizat de un renumit producător tradițional japonez de natto. Astfel, nu conține soia. Din masa vegetală fermentată rezultată, cu un conținut ridicat de K2 MK-7 (~100% trans), se extrage și se cristalizează K2 MK-7, cu cel mai mare conținut de trans (și cel mai scăzut conținut de cis), prin așa-numita extracție supercritică, fără substanțe chimice (folosind doar dioxid de carbon la presiune variabilă), acesta fiind totodată complet lipsit de chimicale și alergeni.

Săpunul, gelul de duș și chiar și apa caldă elimină din straturile superioare ale pielii vitamina D3 produsă prin expunerea la soare. Cremele de protecție solară chiar inhibă producerea de D3, plus că nici nu avem soare corespunzător pe tot parcursul anului. Având în vedere obiceiurile noastre actuale de igienă și lipsa expunerii zilnice la soare cu tot corpul, la soare puternic și fără protecție solară, nimeni nu poate produce suficientă vitamina D3. Nici prin alimentație nu putem obține cantitatea necesară de D3, căci sursele pentru această vitamină sunt mult mai bogate în vitamina A , iar astfel ar deveni imposibilă evitarea supradozării cu vitamina A. Deși potrivit recomandărilor de sănătate publică, puțină lumină solară pe dosul mâinilor și pe față este suficientă, acest lucru contrazice toate observațiile științifice (poate este suficient pentru a evita moartea imediată din cauza deficitului de D3, dar nicidecum pentru a obține nivelul optim de D3 pentru prevenirea bolilor). O dovadă în acest sens se regăsește într-un studiu din 2007, realizat asupra surferilor din Hawaii: deși ei petrec cel puțin 22 de ore pe săptămâna în soare, în șort de baie, fără protecție solar, nici nivelul lor de D3 nu atinge nivelul optim, de 50 mg/dl, și nici măcar nivelul minim, de 40 ng/ml! Noi cu toții stăm mai puțin la soare, ceea ce înseamnă că este imposibil să acumulezi suficientă vitamina D3 prin expunerea la soare. Numai la popoarele vânătoare-culegătoare din zona ecuatorială, nivelul de vitamina D3 este optim, aceștia sunt cei mai sănătoși oameni din lume, aproape că nici nu cunosc bolile… Ei nu se spală nici cu apă caldă, nici cu săpun, nu folosesc nici soluții de protecție solară, dar sunt expuși la soare puternic, în fiecare zi, și cu toată suprafața corpului. Exact așa erau și strămoșii noștri, organismul uman este optimizat pentru un nivel înalt de vitamina D3, în lipsa acesteia, noi nu funcționăm cum trebuie. Prin urmare, nu este de mirare faptul relevat de studii, potrivit căruia atingerea nivelului corespunzător de D3 ajută la prevenirea celor mai frecvente boli; cel mai important motiv al bolilor tumorale, atât de frecvente în zilele noastre, este tot lipsa de D3!
Surse

1. http://examine.com/supplements/Vitamin+K/

2. Nutrition and Physical Degeneration: A Comparison of Primitive and Modern Diets and Their Effects (1939) Paul B. Hoeber, Inc; Medical Book Department of Harper & Brothers

3. Nutrition and Disease – the Interaction of Clinical and Experimental Work (Edinburgh and London: Oliver and Boyd, 1934)

4. www.vitamindcouncil.org

5. Könyv: Szendi Gábor: Napfényvitamin - Hazugságok, tévhitek és a tények (Jaffa kiadó, 2012)



Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!