Durata de livrare: 1-2 zile lucratoare
Nu conține lactoză, gluten, soia, stearat de magneziu, îndulcitori artificiali sau aditivi chimici!
Informații nutriționale | Per 100 g produs |
Valoare energetică | 1549 kJ/ 365 kcal |
Grăsimi, din care: | <0,1 g |
Acizi grași saturați | 0,06 g |
Glucide | 89,88 g |
Din care zaharuri | 12,47 g |
Proteine | 0,86 g |
Sare | 0,04 g |
Atenționări:
Condiții de păstrare: în ambalajul original, bine închis, la loc uscat, ferit de lumină și căldură. A se cosuma, de preferință, înainte de data de expirare înscrisă pe ambalaj ( a se vedea Exp și Lot de pe capac).
Baicalin Complex este o formulă complexă, inovatoare, recomandată pentru întărirea sistemului imunitar, pentru susținerea organismului în sezonul rece și pentru reducerea frecvenței infecțiilor virale sau bacteriene.
Produsul Baicalin Complex reunește trei plante – extracte standardizate bogate în principii active:
Acestea acționează sinergic, potențându-și activitatea imunomodulatoare și antimicrobiană (antivirală, antibacteriană), antialergică, relaxantă, antiinflamatoare.
Scutellaria baicalensis sau Gura lupului de Baikal este o plantă perenă, originară din zonele temperate ale Asiei, a cărei rădăcină uscată a fost utilizată pe scară largă pentru efectul antiinflamator, antialergic, antiinfecțios, antitumoral, sedativ, antistres, hipotensiv și protector vascular. Este recomandată ca adjuvant în stări de nervozitate, stres, oboseală cronică, insomnie, sindrom premenstrual, dismenoree, afecțiuni digestive, afecțiuni respiratorii, hepatite.
Rădăcina și rizomul plantei conțin flavonoizi (baicalina, baicaleina). Flavonoizii conținuți în rădăcină stimulează funcția hepatică și au proprietăți antibacteriene, antipiretice, astringente, colagoge, diuretice, expectorante și tonice. Datorită acestor caracteristici, baicalina și baicaleina sunt utilizate în industria cosmetică, alimentară și farmaceutică. Baicaleina s-a dovedit a fi eficientă împotriva virusului gripal, după cum arată mai multe studii.
Chaga (Inonotus obliquus), numită și ,,aurul negru”, este o ciupercă parazită care crește în principal pe scoarța mesteacănului, în zone cu climă rece, precum Europa de Nord, Siberia, Canada sau Alaska. Ciuperca Chaga conține polizaharide, ergosteroli (precursor de vitamina D2), melanină, aminoacizi, saponine triterpenice, superoxid dismutază, micro si macroelemente, acid betulinic. Polizaharidele sunt compușii activi majoritari în extractul apos din corpul ciupercii Chaga și prezintă proprietăți imunomodulatoare, antivirale, antiinflamatoare, antioxidante, hipoglicemiante, hipolipemiante și hepatoprotectoare.
Dintre ciuperci, Chaga are cea mai ridicată valoare, de 1.104 unități pe gram, pe scara ORAC, care măsoară capacitatea antioxidantă a alimentelor. Ajută la neutralizarea radicalilor liberi la nivel celular și la refacerea moleculelor de ADN si ARN celular.
În studiile efectuate, extractul de Chaga a crescut numărul celulelor albe din sânge și a manifestat acțiune antimicrobiană, împiedicand virusurile HIV, Herpes simplex, Epstein-Barr și Hepatitis C să infecteze celulele și să se replice, distrugând diferite bacterii și fungi.
Ca antiinflamator, Chaga poate reduce inflamația prin blocarea unui răspuns imunitar supraactivat. S-a constatat că efectul antiinflamator al extractului de Chaga în colon se datorează capacității sale de a suprima expresia mediatorilor chimici ai inflamației.
Cercetările recente plasează socul în topul celor mai puternice stimulente ale sistemului imunitar. Acesta conține ingrediente bioactive, precum compușii polifenolici și compușii terpenoizi. Socul prezintă acțiuni antioxidante, antiinflamatorii, anticancerigene, antigripale, antimicrobiene, antidiabetice, de protecție cardiovasculară și neuroprotectoare.
Fructele de soc sunt indicate în răceli, infecții bacteriene și virale. Socul contribuie la reducerea simptomelor din virozele respiratorii: nas înfundat, curgerea nasului, strănut, tuse, senzație de presiune la nivelul sinusurilor și frunții, tensiune musculară. În caz de gripă, socul suprimă intrarea virusului în celulă. Acesta este un bun expectorant, ajută la fluidificarea și eliminarea secrețiilor bronșice, traheale și nazale.
Deoarece are acțiune diuretică, sudorifică și ușor laxativă, socul susține detoxifierea organismului, ajutând la eliminarea toxinelor prin transpirație, urină și fecale. Datorită acestor proprietăți, este adesea recomandat în combaterea obezității, deoarece poate ajuta la distrugerea depozitelor de grăsime.
Socul are un puternic efect antioxidant, principalele substanțe antioxidante din compoziția sa fiind antocianii, care protejează celulele de acțiunea distructivă a radicalilor liberi. Antocianii din soc stimulează sistemul imunitar, prin producția unor tipuri de citokine, molecule de natură proteică având rol de transmitere a informațiilor între celule. Aceste citokine au rolul de a interveni în mecanismele inflamației și în apărarea contra agenților infecțioși.
Baicalin Complex este un supliment alimentar.
Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos! A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic! A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici!
Forma/Textura:: capsule
Pentru: : femei, barbati
Ingredient Principal: Baicalin